30 Mayıs 2012 Çarşamba

YETENEK AVCISI : OZAN PAPAKER (ÇAYKUR RİZESPOR)

Blogtaki bu köşemde ilk kez henüz profesyonel sözleşme imzalamamış; 16 yaşındaki bir futbolcuyu ağırlıyorum. Yazıyı okuyunca neden bu köşeye şimdiden girmeye hak kazandığına siz de ikna olacaksınız.


10 Temmuz 1996, Çaykur Rizespor'un 'Yeni Hakan Şükür'ünün' doğum tarihi. Futbola 2007'de Rize Belediyespor'da başlamış; ertesi sezon burada gösterdiği performansla Rize'nin Bank Asya 1. Lig'teki temsilcisi Çaykur Rizespor'un yetenek avcılarınca keşfedilip kulübe kazandırılmış.

İlk kez 24 Ekim 2009'da Çaykur Rizespor'un Trabzonspor'la oynadığı Coca-Cola Akademi U14 Ligi maçında resmi olarak sahaya çıkar Ozan. Buradaki oyunuyla göz dolduran genç futbolcu, o sezon toplamda 20 kez U14 Ligi Karadeniz Grubu maçlarında yer alır ve tam 24 gol kaydeder (Her ne kadar bazı internet sitelerinde çıktığı her maçta gol attığı gibi abartılı bir bilgi yer alsa da bu sezon golle tamamladığı maç sayısı 11'dir. 3 maçta hat-trick yapıp bir maçta da tam 5 gol bulmuştur). Ancak Coca Cola Akdemi U14 play-off'unda katılan Çaykur Rizespor, çıktığı 4 maçta da gol atamayarak (3 mağlubiyet, 1 beraberlik) elenir.

2010-2011 sezonuna Coca-Cola Akademi U15 Ligi'nde başlar Ozan Papaker. Burada da 18 maça çıkar ve tam 29 gol bulur. Bu sezon gol bulamadığı maç sayısı 6 iken bir maçta 6, iki maçta 4'er, iki maçta da 3'er gol bulmuştur. Çaykur Rizespor'un U14 ve U15 Akademi Takımları Teknik Sorumlusu Mustafa Kalafatoğlu'nun özel izniyle bir kez Akademi U16 Ligi maçında forma giyer; orada da Samsunspor'a golünü atıp Çaykur Rizespor'un 3 puan almasını sağlar.

2011-2012 sezonu bu genç gol makinası için 3 ayrı lige bölündü. 17 kez forma giydiği Akademi U16 Ligi maçlarında - 3'ü aynı maçta olmak üzere - 17 gol atan Ozan, U16 Türkiye Finalleri'nde de Eskişehirspor ve Fenerbahçe maçları oynadı ve Fenerbahçe maçında bir gol attı. Sezona aslında Akademi U17 Ligi'nde başlayıp 3 maça çıkmıştı ancak orada gol kaydına muvaffak olamadı. Ozan, 2 kez de U18 Ligi maçında yer aldı ki, orada da golü yok.

Kariyerinde çıktığı 67 maçta 72 gol atmak gibi inanılmaz bir istatistik ortaya koyan Ozan Papaker, 1.83 boyunda (yaşının 16 olduğu düşünüldüğünde boyunun bir miktar daha uzayacağı düşünülebilir). Güçlü fiziği, sürekli golü düşünen oyun yapısı ve kafa vuruşlarıyla yıllardır futbolumuzda eksikliği hissedilen hava toplarına hakim forvet eksikliğine de ilaç olabilir.  Süper Lig'teki pek çok kulübün de şimdiden transfer listesine girdiği söylenen Ozan Papaker, yarın Gürcistan'la oynayacağı maçla Azerbaycan'daki Hazar Denizi Kupası'na başlayacak olan 16 Yaş Altı Milli Takım kadrosuna da ilk kez çağrıldı.

Bu sezon forvet hattını Ousman Jallow ve Severin Brice Bikoko gibi iki kaliteli oyuncuyla kuran Çaykur Rizespor'da şans bulabilecek mi bilinmez ama ismini ileride çok daha sık duyuracağı muhakkak. Siz de şimdiden bu ismi bir yerlere not ederseniz, iyi edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder