2 Mayıs 2012 Çarşamba

3. LİG'İN YENİ TAKIMLARINI TANIYALIM 3 : DERİNCE BELEDİYESPOR

Kocaeli'ye bağlı Derince'nin belediye statüsü kazanmasıyla kurulmuş Derince Belediyespor, 1994'te. İlk başkanı da dönemin belediye başkanı - şimdinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı - Nihat Ergün olmuş. Kurulduğu günden bu yana başarılı bir grafik ortaya koyan Sarı-Lacivertliler, defalarca 3. Lig'e terfi maçlarına katılsa da hep kıyısından dönmüş. 2004-2005 sezonunda Keşanspor, Tekirdağspor ve Orhangazi Gençlerbirliği'ni ardı ardına eleyip 2. tura kalmış. Ancak 2. turda İstanbul Karadenizspor'a penaltılarla yenilerek elenmiş. 2005-2006'da yine 3. Lig'e terfi maçlarına kalmış; ilk maçında Bursa Zaferspor'u geçse de bir sonraki turda Sakarya temsilcisi Yıldırımspor'a 2-0'la elenmiş. 2007-2008 play-off'unda ise Karasuspor'a 1-0 yenilince tek maç oynayıp dönmek zorunda kalmış. 2008-2009 sezonunda ise Edremit Belediyespor, Karacabeyspor ve Ayvalıkgücü Belediyespor'u safdışı bıraktıktan sonra yarı finalde Sultanbeyli Belediyespor'a 2-0 yenilerek elenmiş. Ertesi sezonsa Adapazarıspor'u eledikten sonra Ayvalıkgücü Belediyespor'a 1-0'la elenmiş. Bölgesel Amatör Lig'in ilk kez uygulandığı 2010-2011'deyse 11. Grup'u 8. tamamlayarak ligte kalmış.

2011-2012 sezonunda iddialı bir takım kurmak isteyen yönetim; Gebzespor'dan kaleci Ahmet Cihan Abalıoğlu, Kartal Belediyespor'dan Tunç Yalçın, Ünyespor'dan Erkan İnan, Körfez Futbol Kulübü'nden Alpaslan Gürbüz gibi profesyonel futbolcuların yanısıra play-off'ta eleyip BAL'da bırakacakları Beyköy Belediyespor'dan Arif Bayraktar, Mesut Can ve Cebrail Şaşkın'ı ve amatör kulüplerden yetenekli oyuncuları transfer etti. Teknik direktör olaraksa bir önceki yıl Çanakkale amatör kulüplerinden Hastanebayırı Gençlik ve Spor'dan transfer edilen; futbolculuk kariyerinde Dardanelspor, Vanspor, Adana Demirspor formalarını da giyen Fadıl Kurt'la devam edildi. Devre arasındaysa kariyerinde 78 Bank Asya 1. Lig maçı olan, yıllarca Kocaelispor forması giymiş Cihan Korucuoğlu'la 37 yaşındaki Mehmet Akdemir kadroya dahil edildi.

11. Grup'ta mücadele eden Derince Belediyespor, ligin ilk 6 haftasında topladığı 16 puanla çok iyi bir çıkış yakaladı ve liderlik koltuğuna oturdu. 7. ve 8. haftalarda alınan Keşanspor ve Beykozspor 1908 beraberlikleri takımı 2. sıraya düşürse de 9. haftada Avcılar Belediye Gençlik ve Spor'u 6-0 yenen Sarı-Lacivertliler, yeniden lider oldu. 10. haftadaysa ilk mağlubiyetini Babaeskispor'dan alarak 2. sıraya yeniden düştü. Ancak ilk yarının son haftasında İstanbulspor'u 1-0 yenip devreyi lider kapattı. 13. hafta alınan Büyükçekmecespor mağlubiyetiyle averajla yeniden 2. sıraya düştü Derince ekibi. 15. haftadaysa lider Edirnespor Gençlik'i deplasmanda 0-1 yenerek liderliği yeniden devraldı ve bir daha hiç bırakmayarak son iki haftaya Edirnespor Gençlik'in 4 puan önünde girdi. İlk mağlubiyetini aldığı Babaeskispor'u 21. haftada 2-0'le geçen Sarı-Lacivertliler, grup şampiyonluğunu ilan etti. Play-off final maçında Düzce temsilcisi Beyköy Belediyespor'u normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 biten karşılaşmada penaltılarla eleyerek 3. Lig'e yükseldi.

Derince Belediyespor kulüp başkanlığını Haziran 2011'den bu yana daha önce de kulübün başkanlığını yapan ve halen Adalet ve Kalkınma Partisi'nden belediye meclis başkanlığı görevini de yürüten işadamı Halil Öner yürütüyor.


                                                                KADRO


Takımın kalesini sezon boyunca bir maç dışında Ahmet Cihan Abalıoğlu korudu. 1979 doğumlu olan Cihan 1999'da İskenderun Demir Çelikspor'la imzaladığı sözleşmeden Derince Belediyespor'a gelinceye dek hep profesyonel kulüplerde görev yapmış ve şu ana kadar 105 profesyonel maça çıkmış. Bir maçta görev yapan Emir Can Çuhadaroğlu 1991 doğumlu ve Kocaelispor altyapısında yetişmiş. Bu sezon görev almayan 1987 doğumlu Ceyhun Çelebi ise kariyerinde hep amatör takımlarda forma giymiş.

Yedek kadroyla çıkılan grubun son maçı hariç, tüm maçlarda yer alan 1985 doğumlu stoper Abdülkadir Balkaya, bir sezon önce 3. Lig takımlarından Bandırmaspor'dan transfer edilmiş. Bölgesel Amatör Lig'in dikkat çeken sol beklerinden olan ve Derince Belediyespor'da kaptanlık pazubandını takan 1989 doğumlu Hakan Tural, takımdaki 3. sezonunu geçirdi. Takımdaki 2. sezonunu geçiren stoper Şenol Dikici ise 1989 doğumlu. Bir diğer 1989 doğumlu olan sağ bek Serkan Uzun'unsa takımdaki 4. sezonu. Kocaelispor altyapısında yetişen 1991 doğumlu Emre Soydan, bu sezon 7 maçta forma şansı buldu. Sezon başında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'dan gelen ve bir maçta oynayan sağ bek Erdi Kocabıçak ise 1990 doğumlu. Bu sezon bir maçta sonradan oyuna giren 1993 doğumlu stoper Celal Özer'in takımdaki 3. sezonu.

Kartalspor altyapısından yetişen ve Kartal Belediyespor formasıyla 19 3. Lig maçında görev yapan Tunç Yalçın takımın en çok forma giyen orta saha oyuncusu oldu. 1988 doğumlu doğumlu Cebrail Şaşkın da bir diğer önemli orta saha oyuncusu. Bu sezon BAL'in en iyi çıkan yapan oyuncularından biri olan 1993 doğumlu Mesut Özdemir, takımın altyapısından yetişme. Orta sahada görev yaptığı halde bir önceki sezon takımın en golcü isimlerinden biri olan Dardanelspor altyapı menşeili Sertaç Ertan Çetin, 1989 doğumlu. Kariyerinde Trabzonspor da bulunan Arif Bayraktar 136 kez profesyonel maça çıkıp 16 gol atan bir isim. 1980 doğumlu Arif, takımın en tecrübeli isimlerinden. Kariyerinde hep amatör kulüplerde oynamış olan Samet Ersoy ise 1990 doğumlu. 1974 doğumlu olan, Konyaspor, Gaziantepspor, Kocaelispor gibi kulüplerde de oynamış olan Mehmet Akdemir 10 maçta attığı 5 golle dikkat çekiyor. Devre arasında takıma katılan 1984 doğumlu Cihan Korucuoğlu ise Kocaelispor formasıyla yıllarca oynamış bir isim. 1989 doğumlu Aykurt Kurt'un ise profesyonel tecrübesi bulunmuyor. Bir maçta ilk on birde görev yapıp 4 maçta oyuna sonradan giren Yunus Kökler, Körfez Futbol Kulübü altyapısında yetişmiş; Yunus 1992 doğumlu. 4 maçta forma şansı bulan 1989lu Mesut Can da profesyonel tecrübesi bulunmayan bir diğer oyuncu. 1991'de doğan Muharrem Murat Karagöz de bir maçta forma giydi. Sezonu 17 Yaş Altı takımında geçiren 1994 doğumlu Göktuğ Karaaslaner, bir maçta sonradan oyuna girdi. 1988 doğumlu Samet Yiğit de bir maçta sonradan oyuna dahil oldu.

Takımın en skorer ismi 11 golle Samet Deşiş oldu. Eskişehirspor altyapısında yetişen Samet, 1988 doğumlu. Samet'in profesyonel lig tecrübesi bulunmuyor. Ünyespor'dan transfer edilen Erkan İnan 1990 doğumlu ve bu sezon 2 gol kaydetti. 1998'den bu yana profesyonel liglerde forma giyen 1980 doğumlu Alpaslan Gürbüz de 2 gol attı. Teknik direktör  Fadıl Kurt'un forvetteki diğer ise Trabzonspor altyapı kökenli 1994 doğumlu Sadık Ünal Tel'di.

3. Lig'te 30 yaşından büyük büyük futbolcuların oynayamaması kuralı değişmediği takdirde; Ahmet Cihan Abalıoğlu, Mehmet Akdemir, Arif Bayraktar ve Alpaslan Gürbüz önümüzdeki sezon Derince Belediyespor forması giyemeyecek. 2 futbolcu ise 25-30 yaş grubuna tanınan 6 kontenjan sınırında.

1 yorum:

  1. Derincelona'ya (logo benzerliğinden dolayı) TFF 3.Lig'te başarılar dileriz.

    YanıtlaSil