18 Mayıs 2012 Cuma

3. LİG'İN YENİ TAKIMLARINI TANIYALIM 8 : ÇORUM BELEDİYESPOR

1997'de kurulmuş Çorum Belediyespor. Kurulduğu günden Bölgesel Amatör Lig'in kurulduğu 2010-2011 sezonuna kadar Çorum amatör liglerinde mücadele etmiş. İlk yıllarında Çimentospor, İskilipgücü, Çorum Köy Hizmetlerispor gibi kulüplerin arkasında kalan Mavi-Beyazlılar, ilk kez 2009-2010 sezonunda ilk kez Çorum 1. Amatör Küme'yi şampiyon olarak tamamlamış ve 3. Lig'e terfi maçlarına katılma hakkı elde etmiş. Trabzon grubunda yer alan ve ilk turu bay geçerek tur atlayan ekip, 2. turda Amasya Üniversitesi'yle eşleşmiş. 2-0 önde götürdüğü maçı uzatmalarda 3-2 kaybetmiş ve elenmiş.

2010-2011 sezonundaysa BAL'ın kurulmasıyla 4. Grup'ta yerini almış Çorum Belediyespor. Sezon boyunca vasat bir görüntü çizen ekip 11 takımlı grubu 6. sırada bitirmiş. O sezonla ilgili en önemli olay ise ligin bitimine 3 hafta kala lider 1930 Bafraspor'u deplasmanda yenip Çarşambaspor'a 3. Lig yolunu açmaları olmuş. Çorum play-out'unda ise Ulukavakspor'u 3-1 yenip yeniden BAL vizesi almış.

2011-2012 sezonu için iddialı bir takım oluşturmak isteyen Çorum Belediyespor, elindeki pek çok futbolcuyu tutup üstüne takviyeler yaptı. 2. Lig'ten Tokatsporlu Hakan Özkan ve Bugsaşsporlu Halil İbrahim Karakuş; 3. Lig'ten Afyonkarahisarsporlu Emrah Bıdık; takımlarıyla BAL'dan 3. Lig'e çıkan ancak 3. Lig kadrolarında yer almayan Erzurum Büyükşehir Belediyesporlu Serhat Gökşen ve Elazığ Belediyesporlu golcü Atilla Çalım;  BAL'dan İlkadım Belediyesporlu Ayhan Kaya ve Mehmet Keleş, Toroslar Belediyesporlu Mehmet Aydemir ve Gökhan Çırak, Sarayönü Belediyesporlu Hüsameddin Doğan ve Çorumspor altyapısından Seyit Ahmet Akca transfer edildi. Teknik direktör olaraksa geçtiğimiz sezonun ortasında Selahattin Karaca'nın yerine gelen ve aynı zamanda Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim görevlisi olan Alparslan Kartal'la sezona girildi. Geçmişte Çanakkale Dardanelspor, Karşıyaka ve Samsunspor'u da çalıştıran Hayrettin Üstündağ da Futbol Direktörlüğü görevini bu sezon da sürdürdü.

6. Grup'ta yer alan Çorum Belediyespor, ilk 3 maçından 7 puan çıkartarak liderlik koltuğuna oturdu. 4. haftadaysa Atilla Çalım'ın 6 dakikada 4 gol attığı maçta 9-0 yenerek bu sezon BAL'da alınan en farklı galibiyeti elde etti. Bir sonraki hafta da Nevşehirspor Gençlik'i 0-4 yenen Mavi-Beyazlılar, 6. haftada evinde Sincan Belediyespor'a 0-1 kaybederek hem bu sezonki ilk ve tek mağlubiyetini aldı hem de liderlik koltuğunu 68 Yeni Aksarayspor'a devretti. Bu mağlubiyet sonrasında 5 maçını üst üste kazanan ekip ilk yarıyı Zara Belediyespor'un 2 puan önünde lider olarak kapattı.

Devre arasında Osman Gıdık, Hüseyin Eger, Hakan Çıtak ve Mahir Koçak'ı Çorum 1. Amatör Küme'nin güçlü ekibi İskilipgücü'ne (sezon sonunda şampiyon olarak BAL'a yükselecektir), Mustafa Veran'ı Nevşehirspor Gençlik'e, Durmuş Arda Ağırkan'ı Fatih Karagümrük'e veren Çorum Belediyespor; 3. Lig'ten Yimpaş Yozgatsporlu Çetiner Tuncer ve İnegölsporlu Metin Fidan ile BAL'dan Yalovasporlu İsmail Oruç'u ve Trabzon 1. Amatör Küme'den Maçkasporlu Kahraman Tosun'u transfer etti.

İkinci yarıya fırtına gibi girdi Çorum Belediyespor. 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik alarak son 4 haftaya Zara Belediyespor'un 4 puan önünde girdi. 19. haftada 68 Yeni Aksarayspor deplasmanında alınan beraberlik, Zara Belediyespor'un da Nevşehirspor Gençlik karşısında 2 puan bırakmasıyla puan farkının kapanmasını engelledi. 20. haftada gelen Sivas İl Özel İdarespor galibiyeti ise şampiyonluğun habercisiydi. Son 2 haftaya 4 puan önde giren ekip, Şirin Kırşehirspor'u 0-5 yenerek grup şampiyonluğunu ilan etti.

Play-off baraj maçında, Federasyon'un coğrafi yakınlıkları esas almasıyla, 3. Grup'u 1. tamamlayan Samsun ekibi 1930 Bafraspor'la eşleşti Çorum temsilcisi. Tokat'ta oynanan karşılaşmada 15. dakikada Mehmet Keleş'in golüyle öne geçen Çorum Belediyespor; aynı oyuncunun 83. dakikada çift sarı karttan atılıp takımını 10 kişi bırakmasına rağmen maçı bu sonuçla tamamladı ve Çorum'un profesyonel liglerdeki tek temsilcisi Çorumspor'un 2. Lig'ten 3. Lig'e düştüğü sezonda 3. Lig'e yükselme hakkı kazandı. Bir önceki sezon da Çorum Belediyespor'a kaybederek 3. Lig'ten olan 1930 Bafraspor'daysa maçtan sonraki tepkiler, artık alışageldiğimiz görüntülere neden oluyor, taraftarlarla polis arasında gerginlikler yaşanıyordu.

Çorum Belediyespor'un başkanlığını Adalet ve Kalkınma Partili, Çorum Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Zeki Gül yürütüyor. Sezonun tamamlanmasının ardından görevini bırakacağını açıklayan Gül, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün isteğiyle görevini sürdürme kararı aldı. Bugüne kadar belediye görevlileriyle sınırlı olarak faaliyetini sürdüren kulüp, 3. Lig'te kalıcı olmak için şehrin ileri gelenleriyle yeni bir yönetimi oluşturmak için kolları sıvadı. Burada bir parantezi de son dönemlerde ortaya çıkan Çorumspor - Çorum Belediyespor ihtilafı için açmak gerekiyor. Bu sezon başında ekonomik zorluklar yüzünden iflasın eşiğine gelen Çorumspor, kayyuma devredilmiş; yaşanan çalkantılar nedeniyle takım 2. Lig'te tutunamamıştı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün dönemin Çorumspor yöneticileriyle kamuoyu önünde yaşadığı tartışmalar şehirde belediyenin ağırlığını Çorum Belediyespor'dan yana koyduğu, taraftar desteğininse halen Çorumspor ağırlıklı olduğu algısını yarattı. Önümüzdeki sezon iki kulübün de aynı ligte mücadele edecek olması, bu rekabeti başka boyutlara taşıyabilir. Teknik direktör olaraksa Alparslan Kartal'ın yerine geçen sezon idari görev alan Hayrettin Gümüşdağ görev yapacak.

                               
                                                                 KADRO

Bu sezon takımın yaptığı bütün maçlarda 1984 doğumlu kaleci Emrah Bıdık ilk 11'deydi. Emrah kariyerinin 3 sezonunu 3. Lig takımlarında geçirse de şu ana kadar 2 kez bir 3. Lig maçında, 1 kez de Türkiye Kupası maçında forma giymiş. Geçtiğimiz sezon takımın 1. kalecisi konumunda olan ve kulüpte 3. sezonunu geçiren 1990 doğumlu Osman Kaç ise 4 maçta Emrah'ın yerine oyuna girdi.

1980 doğumlu Serhat Gökşen bu sezon takımının bütün maçlarında forma giyen bir diğer oyuncuydu. Sol bek ve stoper mevkilerinde görev yapabilen Serhat şu ana kadar 116 kez 2. Lig'te, 95 kez de 3. Lig'te forma giymiş tecrübeli bir futbolcu. Tokatspor'da profesyonel olduğu 2000-2001 sezonundan bu yana 2. Lig ve 3. Lig takımlarında görev yapan 1981li Hakan Özkan da 21 maçta stoper olarak görev yaptı.  Takımda 7. sezonunu geçiren, Çorum Belediyespor altyapı kökenli 1990 doğumlu stoper Sadık Erdoğan geçen sezon yalnızca 3 maçta görev yapmıştı. Bu sezonsa 9'u ilk 11 olmak üzere 12 maçta yer alarak önemli bir çıkış yaptı. Takıma devre arasında katılan sağ bek Çetiner Tuncer, Ankaragücü altyapısında yetişmiş 1989 doğumlu bir futbolcu. Çetiner, 34 kez 3. Lig maçında 1 kez de Türkiye Kupası'nda oynamış. 1983 doğumlu stoper İsmail Oruç da takıma devre arasında geldi ve 6 maçta görev aldı. 1993 doğumlu stoper Seyit Ahmet Akca ise 1 maçta oyuna sonradan girdi. 1991 doğumlu olan ve takımda 2. sezonunu geçiren 1991 doğumlu Fevzi Ertatlı sağda 5'i ilk 11 olmak üzere 9 kez, 1988 doğumlu Uğur Başıbüyük'se 3 kez solda kendilerine kendine yer buldu.

23 maçın tamamında yer alan ve 10 gol kaydeden 1989 doğumlu sağ açık Mehmet Keleş, takımın en önemli isimlerinden. Sabri Sarıoğlu, Bekir İretgün, Koray Çölgeçen gibi oyuncularla birlikte 2 kez 15 Yaş Altı Milli Takım'a çağrılan, Gençlerbirliği altyapı kökenli 1985 doğumlu orta saha oyuncusu Halil İbrahim Karakuş da 19 maçta 3 gol attı. Sol kanatta 1990 doğumlu olan Ayhan Kaya da takımındaki ilk sezonunda 19 maçta ilk 11'de yer alarak önemli katkı sağladı. Takımda 2. sezonunu geçiren 1991 doğumlu orta saha oyuncusu Furkan Çalışır da 22 maçta oyunda yer aldı. 1985 doğumlu defansif orta saha Mehmet Aydemir de 14'ü il 11 olmak üzere 22 maçta forma buldu. Yine orta sahada 9'u ilk 11 olmak üzere 14 maçta görev yapan Hüsameddin Doğan 1990 doğumlu ve kariyerini amatör kulüplerde geçirmiş. 1992 doğumlu, takımın altyapısından yetişme Fatih Sultan Gündoğar ise 3 kez oyuna sonradan dahil oldu. Devre arasında takıma katılan 1985 doğumlu sağ kanat oyuncusu Metin Fidan ise Hatayspor, Çorumspor, Şanlıurfaspor, Adana Demirspor ve İnegölspor formaları giymiş bir oyuncu.

23 maçta 25 gol atarak muhteşem bir performans ortaya koyan 1982 doğumlu Atilla Çalım, Göztepe ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor gibi takımlardan da hatırladığımız önemli bir golcü. Bu sezon Türk Metal Gençlikspor maçında galibiyeti getiren golü attıktan sonraki sevinci sonrası karlar üzerinde kalıp ölümden dönen forvet oyuncusu 1987 doğumlu Gökhan Çırak da 21 maçta 8 gol atarak takımının önemli bir gol ayağı oldu. Kariyerini şu ana kadar amatör kulüplerde geçiren 1987 doğumlu Kahraman Tosun da 1 kez ilk 11'de yer aldı, 6 kez de sonradan oyuna girdi.

3. Lig'te 30 yaş ve üzerindeki futbolcuların oynamasını engelleyen kural değişmezse; Serhat Gökşen, Hakan Özkan ve Atilla Çalım önümüzdeki sezon Çorum Belediyespor forması giyemeyecek. 7 futbolcu ise 25-30 yaş arası için tanınan 6 kontenjana dahil olup olmama sorusuyla karşı karşıya.

1 yorum:

  1. Çorum Belediyespor Genel Koordinatörü Hayrettin Gümüşdağ çok kaliteli ve başarılı Teknik Direktördür. Onun olduğu yerde başarı çok normaldir üstelik 2.Lige çıkmaları da çok şaşırtmasın

    YanıtlaSil