29 Mayıs 2012 Salı

Fethiyespor finalde !

2. Lig play-off'unda Adana Demirspor'dan sonra 2. finalist de penaltı atışlarıyla belli oldu ve Bozüyükspor'u safdışı bırakan Fethiyespor finale kaldı. Böylelikle 2011-2012 sezonu 2. Lig play-off finaline Kırmızı Grup'un iki takımı kalmış oldu.

Yarı final maçlarını birer frikik golüyle geçen iki takımın mücadelesine, neredeyse 1-0 önde başladı Fethiyespor. Duran topların usta futbolcusu Onur Okan'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşa kafayla dokunan Samed Kartal, takımını 1-0 öne geçirdi. 37. dakikada Deniz Pıtır'ın savunmanın arkasına kaçırdığı Samed Kartal'ın vuruşu kaleci Oğuzhan Doğar'dan dönünce; Samed kendisinin ve takımının 2. golünü atma fırsatını kaçırmış oldu. 39. dakikada ise, sağ kanattan çizgiye inen Salim Coğuplugil'in ortasında, kendisine yalnızca topu boş kaleye itmek kalan Abdullah Apak farkı 2'ye çıkardı.

İlk yarıda oyun kurmada ve pozisyon üretmede kısır bir görüntü veren Bozüyükspor, ikinci yarıda oyunu dengeledi ve daha sık Fethiyespor kalesine gitmeye başladı. 62. dakikada sağ kanattan Atahan Menekşe'nin yerden yaptığı orta, Furkan Aydın'ı penaltı noktası üzerinde topla buluşturdu. Sezon başında Fenerbahçe'den kiralanan ve daha 3 dakika önce oyuna giren Furkan Aydın, şık bir çalımla kaleciyle karşı karşıya geldi ve topu Emin Sarı'nın hemen yanından filelere gönderdi. 69. dakikada ilk golün asistini veren Atahan Menekşe yeniden sahneye çıktı ve cezasının önünden kazanılan serbest vuruşu yerden çok sert bir şekilde barajın ortasından geçirerek ağlarla buluşturdu. Atahan, çeyrek final maçında Kızılcahamamspor'u eleyen frikik golünün de sahibiydi. Bu dakikadan sonra daha çok gol girişiminde bulunan taraf Fethiyespor'du ancak bu çabalar sonuç vermeyince maçın normal süresi 2-2 sona erdi.

Uzatma dakikalarının iki kırılma anında da Bozüyükspor akındaydı. İlk devrede Bozüyüksporlu Ahmet Kuru'yla Fethiyesporlu Sabri Gümüşsoy'un mücadelesinde Ahmet'in yerde kalmasıyla gözler hakeme çevrildi ancak Hüseyin Sabancı devam kararı verdi. İkinci devredeyse Bozüyüksporlu Ferit Erişçi'nin uzaktan çektiği sert şut, kaleci Emin Sarı'dan kornere gitti. İki taraf da gol bulamayınca maç penaltılara kaldı.

4. atışlara kadar iki takım da penaltı kaçırmadı. Ancak Fethiyespor'un 4. penaltısını kullanan Serkan Koç'un vuruşunu kaleci Oğuzhan Doğar çelince avantaj Bozüyükspor'a geçti. Ancak Bozüyükspor'da Muhammed Bayır kaleci Emin Sarı'nın üstüne vurunca eşitlik bozulmadı. Fethiyespor'un son penaltısını kullanan Deniz Pıtır gol yaparken maçın yıldızı Atahan Demir'in şutunu Emin Sarı çok şık bir biçimde kurtarınca Fethiyespor, finale çıkan 2. takım oldu.

Adana Demirspor'la Fethiyespor arasında Denizli'de 31 Mayıs perşembe günü 19.00'da oynanacak olan 2. Lig play-off final maçıyla Bank Asya 1. Lig'e çıkacak 3. takım da belli olacak ve profesyonel liglerimizde 2011-2012 sezonu tamamlanmış olacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder