25 Mayıs 2012 Cuma

YETENEK AVCISI : CANER KARAKUŞ (İNEGÖLSPOR)

14 Şubat 1994'te Bakırköy'de dünyaya gelir Caner Karakuş. Futbola İzmir'in amatör kulüplerinden Çiğli Maltepe'de 12 yaşındayken başlar. Üç sezon bu takımın alt yaş takımlarında mücadele eden Caner, 2009-2010 sezonunun başında 3. Lig ekiplerinden İnegölspor'a transfer olur.

İnegölspor'daki ilk sezonunda bir kez Gençlik Bölgesel Geliştirme U18 Ligi maçında Sakaryaspor'a (şimdilerde Bank Asya 1. Lig'te forma şansı bulan Özgür Kedikli, Berat Ali Genç gibi isimler de sahadadır) karşı 20 dakika forma giyer. Ertesi sezonsa aynı ligin Marmara A Grubu'nu 15 takımdan içinden 4. bitiren İnegölspor'un orta sahasının vazgeçilmez ismi olur. Forvet, forvet arkası ve hücuma dönük kanat oyuncusu olarak oynayabilen Caner 26 maçta 12 gol kaydederek dikkatleri üzerine çeker.

2011-2012 sezonu başında teknik direktör Taşkın Güngör'ün Bayrampaşa'dan İnegölspor'un başına geçmesiyle as takıma yükselir Caner. Henüz 17 yaşındayken sürekli maç tecrübesi kazanır. İngeölspor'un 3. Lig 1. Grup'u şampiyon tamamladığı bu sezon 10'ü ilk 11'de olmak üzere 23 maçta forma şansı bulur ve 4 de gol atarak takımına katkı sağlar. Özellikle Kastamonuspor maçındaki akıl dolu aşırtma golü, Kırıkkalespor karşısında galibiyeti getiren golü atması, 4-2 kazandıkları Ümraniyespor maçında durumu 2-2'ye getiren golü atması gibi çok kritik yerlerde sahneye çıkar Caner.

Altyapı hocası Murat Endes ve kendisini a takıma çıkaran Taşkın Güngör'den sonra bir hoca daha girer Caner'in kariyerine çok önemli katkı yapan hocaların arasına. 18 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Belçika'yla Kocaeli'de yapılacak 2 özel maçın kadrosuna İnegölsporlu Caner'i de davet eder. Milli Takım'ın 4-0 kazandığı maçın 69. dakikasında Galatasaraylı İsmail Berk Ünsal'ın yerine giren Caner, 2-2 biten maçta da 73. dakikada TSG Hoffenheimlı Kenan Karaman'ın yerine oyuna dahil olur.

Driplingleri, birebirde adam geçme meziyeti, doğru ve etkili şut tercihleriyle 4-5-1'in sağ kanadı için ideal bir seçenek olan Caner Karakuş'la, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Teknik Menajer İsmail Güldüren'e göre, şu an için Bursaspor, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Kardemir Karabükspor, Boluspor ve Şanlıurfaspor ciddi olarak ilgileniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder