8 Mayıs 2012 Salı

SÜPER FİNAL AVRUPA LİGİ GRUBU'NDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 5. HAFTA


Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kalarak Avrupa Ligi biletini çoktan cebine koyan, haliyle Avrupa Ligi Grubu maçlarının kendisi için prestijden başka bir anlamı kalmayan Bursaspor, play-off'a asılmaya devam ediyor.

Haftaya 31 puanla 2. sırada giren Bursaspor, kendi evindeki maçta Sivasspor'u 2-0 yenerek hem Sivasspor'un Avrupa Ligi hayallerine son verdi hem de lider İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Eskişehir'de 3 puan bırakmasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Yeşil-Beyazlılar'ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, hem lig hem de kupa maratonunu düşünerek Sebastian Pinto, Pablo Batalla, Bekir Ozan Has gibi as futbolcularını dinlendirdiği ve İsmail Haktan Odabaşı'ya forma şansı verdiği maçta kırmızı kart cezalısı Serdar Aziz'in yerine İbrahim Öztürk - Ömer Erdoğan ikilisi savunmanın göbeğinde görev yaptı. Baştan sone üstün oynayan evsahibi ekip 44. ve 48. dakikalarda Turgay Bahadır'ın attığı 2 golle karşılaşmadan galip ayrıldı. Maçın ilginç notlarından biri de Ertuğrul Sağlam'ın ilerleyen dakikalarda yedek kulübesindeki Bekir Ozan Has'ı ısınmaya çağırması ancak Ozan'ın ısınmaya gitmemesiydi. Maçtan sonra kendisine bu soru sorulan Sağlam'ın "Şimdilik bir sorun yok" açıklaması da akıllarda soru işareti yarattı.

Gruptaki diğer maç Eskişehir'deydi. Diomansy Kamara'nın 2 (19. ve 77. dakikalar) ve Veysel Sarı'nın (30. dakika) golleriyle 3-0 geriye düşen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 79. dakikada Francesco Lima'nın ayağından bir gol bulabildi ve karşılaşma 3-1 sona erdi. Bu sonuçla İstanbul Büyükşehir Belediyespor, lider girdiği haftadan 3. olarak çıktı. Eskişehirspor'un Şampiyonluk Grubu 4.'süyle play-off maçına çıkabilmesi için haftaya iddiasız Sivasspor karşısında Bursaspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan alacağı puandan daha fazlasını alması şart. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise evinde Bursaspor'u yenip Eskişehirspor'un Sivas'ta puan kaybetmesini bekleyecek.

Statü gereğince Bursaspor'un grubu 1. bitirmesi durumunda play-off maçı oynanmayacak ve Avrupa Ligi'ne Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor doğrudan katılacak. [http://altligler.blogspot.com/2012/04/sampiyonluk-grubunu-4-bitiren-takm.html]


Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda perde 12 Mayıs Cumartesi günü oynanacak Sivasspor - Eskişehirspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Bursaspor karşılaşmalarıyla kapanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder