9 Mayıs 2012 Çarşamba

3. LİG'İN YENİ TAKIMLARINI TANIYALIM 5 : EMRESPOR

1965'te kurulmuş olmasına rağmen hakkında çok az yazılı kaynak var Emrespor'un. Derleyebildiğimiz bilgilerse şöyle özetlenebilir : Isparta merkez ilçenin güneybatı mahallesi olan Emre Mahallesi'nin takımı olarak aslen Eskişehirli gençler tarafından Eskişehirspor'la aynı tarihte, 1965'te kurulmuş. Kulübün logosu ve renklerinin de Eskişehirspor'u bu kadar andırmasının sebebi de buymuş. Emre Spor'un kısaltması olarak Es-Es şeklinde de anılan takıma zaman zaman 'Esparta' da deniliyor. Kurulduğu tarihten beri Isparta amatör liglerinde mücadele eden takım, kariyerini şu an Altay'da sürdüren Evren Avşar'ı yetiştirmiş. Taraftar grubu ise kendini '32 Gençlik' olarak tanımlıyor.

2008-2009 sezonunda Isparta 1. Amatör Küme'yi şampiyon olarak tamamlayıp Süper Amatör Küme'ye çıkmış Emrespor. 2009-2010 sezonunda burada tutunmuş ve orta sıralarda sezonu tamamlamış. Sezon sonunda, son defa düzenlenen 3. Lig'e terfi maçlarına katılan takımlardan Savspor da ertesi sezon kurulan Bölgesel Amatör Lig'e Isparta temsilcisi olarak kabul edilmiş. Ertesi sezon, Isparta'nın kontenjanı 1'den 2'ye çıkarılıp Savspor da grubunda sondan 2. olup doğrudan küme düşünce Isparta Süper Amatör Küme'yi İl Özel İdarespor'un ardından 2. bitiren Emrespor, doğrudan BAL'a yükselmiş (Ispartaspor'un da 3. Lig'ten BAL'a düşmesiyle, 2011-2012 sezonunda Isparta takımı sayısı 3'e yükselecekti). 2011-2012 sezonu başlamadan önce Emrespor'un adının Isparta 1967 olarak değiştirileceği yazılsa da nedendir bilinmez gerçekleşmemiş ve Emrespor, ismiyle yoluna devam etmiş.

Emrespor, 2011-2012 sezonunda BAL 7. Grup'ta yer aldı. Teknik direktörlüğünü Antayalı teknik adam Sait Taş'ın yaptığı ekip transferde de Antalya bölgesi oyuncularını tercih etti. 3. Lig ekibi Tekirova Belediyespor'dan Ergün Eryakıcı ve Alihan Ünal'ın yanısıra 3. Lig'ten BAL'a düşen Ispartaspor'dan Şevki Kapılı, BAL'dan 3. Lig'e yeni çıkan Manavgat Evrensekispor'dan Serdar Öztan, Mustafa Yüksel ve Mustafa Kademli ve Antalya'nın BAL takımları olan Demre Belediyespor'dan Hüseyin Daş, Manavgat Belediyespor'dan Emrah Sanar, Önder Karadağ ve Gökhan Dereli takıma katıldı.

Sezona kentin 'abi takımı' Ispartaspor'u 4-0 yenerek başlayan Emrespor, 3. hafta sonunda 9 puanla liderlik koltuğuna oturdu. 4. haftada rakip 2. sırada bulunan, grubun güçlü ekibi Emirdağspor'dur. Isparta'da oynanan maç, her iki takımın da penaltıdan attığı gollerle 1-1 bitmek üzereyken sahada olaylar başladı ve 3 oyuncusu birden kırmızı kart gördü Kırmızı-Siyahlılar'ın. Eksik çıktığı Burdur Şekerspor deplasmanında da 2-1'le ilk mağlubiyetini aldı. Ardından gelen 3-4 Selçuklu Belediyespor mağlubiyetiyle 5. sıralaya geriledi. İlginç bir bilgi; bu 3 maçta da Emresporlu oyuncular kırmızı kart görmüş, toplamda 5 futbolcu takımını eksik bırakmıştır. 7. haftadaki İhsaniye Belediyespor maçıyla çok iyi bir çıkış yakalayan Emrespor, 5 maç üst üste kazanarak ligin ilk yarısını lider Emirdağspor'un 1 puan gerisinde 2. olarak kapattı.

Devre arasında kalecisi Güray Göçmen'i Uşak Belediyespor'a, Gökhan Kesmez'i Erganispor'a, Rıdvan Yaşar'ı Beyşehir Belediyespor'a veren Isparta temsilcisi; Uşak İl Özel İdarespor'dan kaleci Emrah Karadağ'ı, Kaklık Belediyespor'dan bir diğer kaleci Onur Türkyılmaz'ı, Demre Belediyespor'dan Yakup Aydın'ı, Manavgat Belediyespor'dan Toygar Aydın'ı, Serik Belediyespor'dan Mehmet Kaya'yı transfer etti.

İkinci yarının ilk 3 haftasında 7 puan çıkardı Kırmızı-Siyahlılar. Sonraki hafta oynadıkları Sarayönü Belediyespor maçında aldıkları 2-0 mağlubiyetle son puan kayıplarını yaşadılar. Kalan 7 maçınsa tamamını kazanarak müthiş bir performans çıkardılar ve grubu Emirdağspor'un 3 puan önünde 1. bitirdiler.

Play-off maçlarında 9. Grup 2.'si Muğlaspor'la eşleşti Emrespor. Gergin bir atmosferde geçen ve son dakikasında Muğlaspor'dan 2, Emrespor'dan 1 futbolcunun kırmızı kart gördüğü maçı 1-0 kazanarak 3. Lig'e çıkma hakkı kazandılar. Emrespor'un sezon boyunca oynadığı 23 maçta gördüğü 10 kırmızı kart, BAL'ın hırçın takımlarından biri olmalarına sebep oldu.

26 Mayıs'ta kongreye gidecek olan kulübün başkanlığını Ispartaspor'un eski başkanlarından su ürünleriyle uğraşan işadamı İsmail Çalışkan yapıyor.

                                                                 KADRO

Devre arasında gelen 1987 doğumlu Emrah Karadağ, takımın birinci kalecisi durumunda. Bucaspor altyapı çıkışlı olan Emrah, bir sezon Alanyaspor'la profesyonel olmuş ancak hiç maça çıkmamış. 2 maça çıkan 1991 doğumlu Değer Uyarlar'sa sezon başında Isparta'nın amatör takımlarından Keçiborlu Belediyespor'dan geldi. Yine devre arasında gelen 1989lu Onur Türkyılmaz ise 1 maçta kaleyi korudu. Onur da Denizli Belediyespor ve Bafra Belediyespor formaları giymiş ancak hiç profesyonel maça çıkmamış.

Takımın savunmadaki en önemli ismi 3. Lig'te 17 maç tecrübesi bulunan 1985li stoper Serdar Öztan. Serdar bu sezon 21 maçta görev alıp 3 gol atmış. Sağ bekte görev yapan ve bu sezon 20 maçta görev alan 1981 doğumlu Önder Karadağ'ın profesyonel bir geçmişi bulunmuyor. Antalyaspor altyapısından yetişen 1987 doğumlu sol bek Ergün Eryakıcı da 19 maçta yer aldı. Ergün şu ana kadar 93 kez 3. Lig'te maça çıkmış. Ispartaspor formasıyla 65 kez 3. Lig'te forma giyen 1989 doğumlu Şevki Kapılı da savunmanın önemli isimlerinden. Sol bek ve sol stoperde görev yapabilen Tarım Kredispor ve İskenderun Demir Çelikspor tecrübeleri bulunan Adem Baygül 1987 doğumlu. Devre arası transferlerinden 1981 doğumlu Yakup Aydın'ın da profesyonel kariyeri henüz yok. 1989 doğumlu Enes Melih Savcı da bir maçta sonradan oyuna dahil oldu.

Orta sahanın en önemli ismi, 2 kez 19 Yaş Altı Milli Takım'a çağrılan Galatasaray kökenli 1981li Mustafa Kademli. Mustafa, bir maç hariç takımının tüm maçlarında yer aldı. 22 maçta 9 gol atarak ligin en skorer orta saha oyuncularından biri olan Gökhan Dereli, 1984 doğumlu ve kariyerini hep amatör kulüplerde geçirmiş. Sol açıkta görev yapan Hüseyin Daş, 3 kez 3. Lig maçına, 1 kez de 2. Lig maçına çıkmış bir isim. Bu sezon 21 maçta görev yapan Hüseyin, 1988 doğumlu. Forvet arkası olarak görev yapan Emrah Sansar takımının oynadığı tüm maçlarda görev yapmış ve 10 gol kaydetmiş. Takımının kilit oyuncularından olan 1989 doğumlu oyuncu da hiç profesyonel olmamış. Bir diğer orta saha oyuncusu 1985li Mehmet Kaya, Antalyaspor altyapı çıkışlı ve kariyerinde 96 profesyonel lig maçı var. 9 maçta 2 golü bulunan 1991 Hasan Alankuş ise kulübün altyapısından yetişmiş ve 6. sezonu. 1995 doğunlu Ali Can Yelken de bir maçta sonradan oyuna girdi. Kulübün altyapısından yetişen Ali Can, bu sezon forma giyen en genç oyuncu.

Takımın en golcü ismi 20 maçta 13 gol atan Alihan Ünal'dı. Alanyaspor menşeili Alihan, 1989 doğumlu. 18 maçta 11 gol kaydeden İnegölsporlu Cumaali Bulut ise İnegölspor kökenli ve 1983 doğumlu. 1992 doğumlu Ferhat Demir de Sait Taş'ın forvette 7 maçta değerlendirdiği bir alternatifti. 1 maçta oyuna sonradan giren 1994 doğumlu Halil Gülver de genç bir forvet.

3. Lig'teki 30 yaş sınırı önümüzdeki sezon da devam ederse; Önder Karadağ, Yakup Aydın ve Mustafa Kademli önümüzdeki sezon Emrespor'dan ayrılmak zorunda. 7 futbolcu ise 25-30 yaş kotasına takılabilir.

1 yorum: