2 Mayıs 2012 Çarşamba

SÜPER FİNAL ŞAMPİYONLUK GRUBU'NDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 3. HAFTA

Süper Final, bu hafta da hareretli tartışmalarla geçti. Bu haftanın gündemi ise Fenerbahçe'yle arasında husumet bulunan Trabzonspor'un Galatasaray'a karşı istekli oynamadığı iddiaları ve buna verilen cevaplardı.

Geçtiğimiz hafta, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı deplasmanda yenmesiyle zirvede 2'ye düşen puan farkı bu hafta da korundu. 28 Nisan Cumartesi günü Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında etkili bir oyun oynayan Galatasaray 20. dakikada Trabzonspor'un eski oyuncusu Selçuk İnan'ın golüyle 0-1 öne geçti. 2 dakika sonra Necati Ateş'in kafa golü farkı Galatasaray lehine 2'ye çıkardı. 41. dakikada tekrar sahneye çıkan Necati Ateş, takımının soyunma odasına 0-3 önde girmesini sağladı. İkinci yarı biraz daha derli toplu bir oyun ortaya koyan Trabzonspor, 60. dakikada Gustavo Colman'ın ayağından bir gol buldu ancak Galatasaray bu gole 61. dakikada Emmanuel Eboue'yle cevap verince maç 1-4 oldu. 82. dakikada hakem Bülent Yıldırım'ın penaltı noktasını göstermesi sonucu yapılan vuruşu gole çeviren Gustavo Colman, maçın sonucunu ilan etti. Bu sonuçla Galatasaray puanını 45 yaparken Trabzonspor 31 puanda kaldı.

Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maç ise Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirdi. İlk yarıda her iki taraf da bulduğu kısıtlı pozisyonları gole çeviremeyince ilk yarı 0-0 sona erdi. 54. dakikada Egemen Korkmaz'ın golüyle Beşiktaş'ın öne geçmesi hem şampiyonluk yarışında, hem de Avrupa Ligi hesaplarında dengeler bir anda değişti. Maçın 55. dakikası itibariyle şampiyonluk yarışında Galatasaray 5 puan farkla önde, Beşiktaş ise Trabzonspor'la aynı puandaydı. Ancak golün üstünden 3 dakika geçmişti ki 57. dakikada Miroslav Stoch, Fenerbahçe adına beraberliği sağlayan golü attı. Son dakikalarda baskısını artıran Fenerbahçe, 84. dakikada Egemen Korkmaz'ın bu kez kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti ve maç bu skorla sona erdi. Böylece Fenerbahçe puanını 43 yaparken Beşiktaş 28 puanda kaldı.

Hafta içinde oynanacak önümüzdeki maçlar Galatasaray - Trabzonspor ve Beşiktaş - Fenerbahçe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder