5 Mayıs 2012 Cumartesi

3. LİG'TE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 37. HAFTA


Ön bilgi : Her 3 grupta da 19 takım bulunuyor. Her grubu şampiyon bitiren takım doğrudan 2. Lig'e yükselirken 16. - 19. arasındaki takımlar Bölgesel Amatör Lig'e düşecek. 2. - 5. takımlar ise kendi gruplarında tek maçlı eleminasyon sistemine göre play-off oynayacak, her gruptaki play-off lideri 2. Lig'e yükselecek. Gruplarda fikstürün tamamlanmasına 1 hafta kaldı. 


1.GRUP


Şampiyon                            :  İnegölspor (74)


Play-off'u Garantileyenler :  Bayrampaşa (68), Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor (64), Hacettepe (61)


Play-off Yarışı                     :  Manavgat Evrensekispor (61), Gümüşhanespor (60)

- Manavgat Evrensekispor haftayı bay geçeceğinden her şey Gümüşhanespor - Kastamonuspor maçına bağlı. Gümüşhanespor'un M. Evrensekispor karşısında ikili averajı daha iyi olduğu için beraberlik Gümüşhanespor'a yetiyor.


Ligte Kalma Mücadelesi   : Gebzespor (34), MKE Kırıkkalespor (34), Lüleburgazspor (33)


- Gebzespor'un ikili averajı Kırıkkalespor'dan iyi olduğu için haftaya evinde Sandıklı Belediyespor'u yenerse ligte kalıyor. Kırıkkalespor, haftaya Hacettepe deplasmanından Gebzespor'un aldığından daha fazla puan alırsa ligte kalıyor. Lüleburgazspor içinse ikisinin de puan kaybedip deplasmanda Ümraniyespor'u yenmesi lazım. Eğer ilk ikisi yenilip Lüleburgazspor berabere kalırsa da Lüleburgazspor ligte kalıyor.


Düşmesi Kesinleşenler     :  Keçiören Sportif (25), Akçaabat Sebatspor (7)



2. GRUP



Şampiyon                            :  Nazilli Belediyespor (75)


Play-off'u Garantileyenler :  Belediye Bingölspor (64), Keçiörengücü (63),


Play-off Yarışı                     :  Kahramanmaraşspor (60), Yalıspor (60), İstanbulspor (57), Batman Petrolspor (57)

- Kahramanmaraşspor'a da Yalıspor'a da alacakları birer puan yetiyor. Eğer ikisi de kaybederse; İstanbulspor - Batman Petrolspor maçından İstanbulspor 3 puanla ayrılırsa Yalıspor, Batman Petrolspor galibiyetle ayrılırsa Kahramanmaraşspor play-off'a gidemiyor. Beraberlik halindeyse kendi maçlarına bakılmaksızın Kahramanmaraşspor ve Yalıspor play-off'a kalıyor.


Ligte Kalma Mücadelesi   : Küçükçekmecespor (40), Kilimli Belediyespor (39), Arsinspor (38), Oyak Renaultspor (38), Karsspor (37)


- Küçükçekmecespor'un ligten düşmesi için hem altındaki tüm takımların kazanması hem de kendisinin Karsspor'a ilk maçtaki 3-1 galibiyetten daha kötü bir şekilde yenilmesi gerekiyor. Karsspor'un ikili averajı Kilimli Belediyespor'dan iyi olduğu için Karsspor 3, Kilimli Belediyespor 1 puan alırsa Karsspor'un adı üste yazılacak. Arsinspor veya Oyak Renaultspor'dan birinin yenilmesi Karsspor için yeterli olacak. Oyak Renaultspor, Maltepespor'u yenip üstündeki takımların puan kaybetmesini bekleyecek. Arsinspor, Orhangazispor'u yendiği takdirde ikili averajda Oyak Renaultspor'dan iyi olduğu için ligte kalacak.


Düşmesi Kesinleşenler     :  Kepez Belediyespor (25), Erganispor (17)



3. GRUP



Şampiyon                            :  Hatayspor (69)


Play-off'u Garantileyenler :  Tarsus İdman Yurdu (65), Nilüfer Belediyespor (57), Sancaktepe Belediyespor (56)


Play-off Yarışı                     :  Siirtspor (55), Anadolu Üsküdar 1908spor (53)


- Sancaktepe Belediyespor, haftaya ligten çekilen Çarşambaspor'dan hükmen 3 puan alacağı için play-off'u garantiledi. 53 puanlı Darıca Gençlerbirliği ise son haftayı bay geçeceği için yarışın dışında kaldı. Son hafta oynanacak Siirtspor - Üsküdar Anadolu1908spor maçı son play-off temsilcisini belirleyecek.



Düşmesi Kesinleşenler     :  Diyarbakır Kayapınar Belediyespor (38), Afyonkarahisarspor (34), Araklıspor (32), Çarşambaspor (19)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder