3 Mayıs 2012 Perşembe

SÜPER FİNAL ŞAMPİYONLUK GRUBU'NDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 4. HAFTA

Süper Final'de çarşamba Fenerbahçeliler şampiyonluk hesapları yaparken perşembe Galatasaray'ın bir önceki haftaya göre avantajının üzerine bir puan daha koymasıyla kapandı. Ayrıca 4. hafta gol sayısı açısından şu ana kadar oynanan en kısır hafta oldu.

Çarşamba günü Türk Telekom Arena'da oynanan maçta geçtiğimiz haftasonu Trabzon'da karşılaşan Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Evinde aldığı 2-4 mağlubiyetin ardından 'maça asılmadıkları' eleştirileriyle karşılaşan Trabzonsporlu oyuncular, İstanbul'da oynadıkları kontrollü ve kolektif futbolla golsüz beraberlikle bir puan koparmayı başardılar. Galatasaray ise, kaybettiği Fenerbahçe maçı da dahil, belki de sezonun en verimsiz futbolunu oynadı ve maçın geneline hakim görünse de galibiyete gidecek pozisyonları üretmede yetersiz kaldı. Devre arasında dahil olduğu takımına ardı ardına attığı gollerle büyük katkı yapan Necati Ateş, maçın en önemli pozisyonunda topu kontrol edip vuruşunu yapmak yerine röveşata yapmayı deneyerek topu auta gönderince eleştirilerin odağı oldu. Galibiyetten çok, yenilmemeyi öne çıkaran Trabzonspor'da ise maçtan sonra konuşan teknik direktör Şenol Güneş'in açıklamalarında da belirttiği gibi, hafta içinde aldıkları eleştirilere tepki vardı. Bu sonuçla Galatasaray, Süper Final'de evinde oynadığı ikinci maçta da galibiyetle tanışamamış oldu. Galatasaray'ın puan kaybetmesiyle Fenerbahçe cephesine sevinç hakim oldu. Eğer şu ana kadar Süper Final'de puan alamayan Beşiktaş'ı İnönü Stadı'nda yenerlerse Galatasaray'la puanları eşitleyecek, ertesi hafta Trabzonspor'a kaybetseler bile son hafta kendi evlerinde Galatasaray'ı yenerlerse şampiyon olacaklardı.
Perşembe günü oynanan maç, Beşiktaş için büyük önem taşıyordu. Süper Final'de o ana kadar puan alamışlar, yeni başkan Fikret Orman ve yeni teknik direktör Tayfur Havutçu'ya galibiyet şöyle dursun puan bile hediye edememişler, ayrıca 3. Trabzonspor'un 4 puan gerisinde kalmışlardı. Fenerbahçe ise eline geçen bu büyük avantajı değerlendirmek, maçtan 3 puanla ayrılarak liderlik koltuğuna oturmak istiyordu. Beşiktaş'ın Galatasaray maçında sahaya inen seyirciler yüzünden aldığı ceza nedeniyle maçta yalnızca kadın ve çocuk seyirciler vardı. İlk yarı boyunca her iki takımın da birbirini tarttığı bir orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada Beşiktaş, 45. dakikada - santrası yapılmayan - Hugo Almeida'nın kafa golüyle devre arasına 1-0 önde girdi. İkinci yarı ise beraberlik arayan Fenerbahçe'nin daha da dağınık bir görüntü çizdiği, Beşiktaş'ınsa orta alanda hakimiyetini kurup daha atak bir futbol sergilediği görüldü. Karşılıklı akınlar gol getirmeyince Beşiktaş, maçtan galip ayrıldı ve Fenerbahçe çok büyük bir avantajdan yararlanamadı. Trabzonspor'la Beşiktaş arasındaki farksa 1'e indi.

5. hafta içinde oynanacak önümüzdeki maçlar Galatasaray - Beşiktaş ve Trabzonspor - Fenerbahçe maçları oynanacak.

1 yorum:

  1. Zaten bu grupta anca demogoji var. Yok o ona yattı, yok çamura battı... Arkadaş Galatasaray ile Fenerbahçe arasında şampiyonluk yarışı olduğu kadar, Trabzonspor ile Beşiktaş arasında üçüncülük yarışı var. Üçüncü olan doğrudan UEFA bileti alacak ; elbette Trabzonspor ile Beşiktaş'ın bu haftayı kârlı kapatması çok çok önemliydi.Herkesin türlü türlü hesapları var ; kimsenin kimseye maç satacak durumu yok.

    YanıtlaSil