3 Mayıs 2012 Perşembe

3. LİG'TE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 36. HAFTA


Ön bilgi : Her 3 grupta da 19 takım bulunuyor. Her grubu şampiyon bitiren takım doğrudan 2. Lig'e yükselirken 16. - 19. arasındaki takımlar Bölgesel Amatör Lig'e düşecek. 2. - 5. takımlar ise kendi gruplarında tek maçlı eleminasyon sistemine göre play-off oynayacak, her gruptaki play-off lideri 2. Lig'e yükselecek. Gruplarda fikstürün tamamlanmasına 2 hafta kaldı. 


1.GRUP

Akçaabat Sebatspor'un kalan maçlarına çıkmayacağını açıklamasıyla şampiyonluğu kazanması kesinleşen İnegölspor'un ardında 2. sırada bulunan 65 puanlı Bayrampaşa, play-off'a katılmayı garantiledi. Diğer 3 play-off bileti için yarışan takımlardan Hacettepe, evinde iddiasız rakibi Kırıkhanspor'la 1-1 berabere kalınca önemli bir avantajdan oldu. Ancak yine de 61 puanla play-off için en fazla şansı olan takımlardan. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'sa evinde yine iddiası bulunmayan Kastamonuspor'u yenerek Hacettepe'yle puanını eşitledi ve averaj farkıyla 3. sıraya oturdu. Haftaya 5. olarak giren Gümüşhanespor'sa evinde Sandıklı Belediyespor'a yenilince 57 puanda kaldı ve bir sıra aşağıya düştü. Gümüşhanespor'un puan kaybettiği haftayı iyi değerlendiren Manavgat Evrensekispor, Bayrampaşa'yı 1-0'la geçince puanını 58 yaptı ve son 2 haftaya play-off hattında girdi. Şu anki puan tablosuna göre son play-off bileti için Manavgat Evrensekispor'la Gümüşhanespor'un çekişeceğini söyleyebiliriz. Gümüşhanespor'un en büyük avantajı, rakibine göre bir maç eksiğinin bulunması. Önümüzdeki hafta her iki takım da küme düşmemek için kazanmak zorunda olan takımlarla karşılaşacak : MKE Kırıkkalespor - Manavgat Evrensekispor , Lüleburgazspor - Gümüşhanespor. Son 2 haftaya girerken ihtimaller şu şekilde :

a - iki takım da kazanırsa son hafta Manavgat Evrensekispor son haftayı bay geçecek. Gümüşhanespor - Kastamonuspor maçı sonucu tayin edecek.
b- iki takım da puan kaybederse 53 puanlı Mememen Belediyespor, maçını kazanırsa hesaplara dahil olacak.
c - Manavgat Evrensekispor kazanıp Gümüşhanespor kaybederse play-off bileti Manavgat Evrensekispor'un.
d - Gümüşhanespor kazanıp Manavgat Evrensekispor kaybederse ikili averajda üstün olan Gümüşhanespor play-off'a uzanacak.


Ligte kalma hesapları da karışık. Keçiören Sportif ve Akçaabat Sebatspor'un ligten düşmesi kesinleşmişti. Ligten düşecek diğer 2 takım içinse 3 aday var : MKE Kırıkkalespor, Gebzespor, Lüleburgazspor. Haftaya girerken Kırıkkalespor 34 maçta 34 puan, Lüleburgazspor 33 maçta 33 puan, Gebzespor da 34 maçta 31 puan toplamıştı. Bu hafta Lüleburgazspor, Beşikdüzüspor'a 2-1 kaybedip Gebzespor, Ümraniyespor'u 1-2 yenince Gebzespor, Lüleburgazspor'un 1 puan üstünde (34 puanla) 16. sıraya çıktı; haftayı bay geçen Kırıkkalespor'la puanları eşitledi. Gebzespor'un önümüzdeki haftayı bay geçeceğini, diğer iki takımın da kazanmak zorunda olan play-off adaylarıyla oynayacağı düşünüldüğünde ligin dibinin son hafta şekilleneceğini söyleyebiliriz.


2. GRUP

Nazilli Belediyespor'un 75 puanla şampiyonluğunu ilan ettiği grupta 63 puana sahip Keçiörengücü ve Belediye Bingölspor, play-off'u garantiledi. Diğer 2 bilet içinse 2 favori, 1 plase ve 1 de sürpriz aday var. kilimli Belediyespor'u 6-2 yenen Kahramanmaraşspor ve Sivas Dört Eylül Belediyespor'u 1-2 yenen Yalıspor'un 59 puanları var. İstanbulspor'sa bu hafta Keçiörengücü'nü 1-0 yenerek 57 puana ulaştı ve play-off takibini sürdürdü. Batman Petrolspor'sa Oyak Renaultspor'a 1-0 yenilerek 54 puanda kaldı ve yarışın uzağına düştü. Son 2 haftada bir düşmüş bir de play-off'u garantilemiş takımlarla oynayacak olan Kahramanmaraşspor ve Yalıspor çok byük bir avantaja sahip.

Erganispor'un ardından bu hafta da Kepez Belediyespor lige veda etti. Son 2 haftaya ligten düşecek 2 takımdan biri olmamak için girense tam 6 takım var. Orhangazispor ve Kilimli Belediyespor'un 39'ar, Küçükçekmecespor'un 37, Karsspor'un 36, Arsinspor ve Oyak Renaultspor'un 35'er puanı bulunuyor. Bu hafta alınacak sonuçlara göre son hafta oynanacak Karsspor - Küçükçekmecespor ve Arsinspor - Orhangazispor maçları tansiyonu yüksek geçecek maçlar arasında yer alabilir.


3. GRUP

Şampiyonluğu kovalayan iki takımdan Hatayspor evinde Ankara Demirspor'u, Tarsus İdman Yurdu da deplasmanda Aydınspor 1923'ü tek golle yenerek yarışı son haftalara taşıdılar. 62 puanlı Tarsus idman Yurdu bu hafta evinde Pazarspor'a yenilirse 66 puanlı Hatayspor'un maçı bir önem taşımayacak ve Hatayspor şampiyonluk turu atacak. Tarsus İdman Yurdu'nun berabere kalması halinde ise; yarışın son haftaya kalması yalnızca Dardanelspor'un Hatayspor'u yenmesine bağlı. Diğer her türlü sonuçta yine Hatayspor turu atıyor. Tarsus İdman Yurdu kazanır, Hatayspor da kazanırsa şampiyonluk yine Hatayspor'un. Tarsus idman Yurdu kazanıp Hatayspor puan kaybederse son hafta oynanacak Hatayspor - Tarsus İdman Yurdu maçı şampiyonu belirleyecek. Hatayspor'un ligin ilk yarısındaki maçı 0-1 kazandığını, - son haftaya 3 puan farkla girilmesi durumunda - genel averajı daha kötü Tarsus İdman Yurdu'na 0-2 galibiyetin yetmeyeceğini de belirtelim. Haftaya 3. giren Bursa Nilüferspor, Çarşambaspor'u 0-2 yenerek hem puanını 57 yaparak play-off yarışında müthiş bir avantaj yakaladı ve hem de 3. sıradaki koltuğunu korudu. Son iki play-off bileti için yarışacak gibi görünen dört takımsa birbirleriyle oynadı bu hafta. Her iki maç da berabere bittiğinden düğüm son haftaya taşındı. Siirtspor'la deplasmanda 2-2 berabere kalan Sancaktepe Belediyespor'un ve evinde Anadolu Üsküdar 1908spor'la 0-0 berabere kalan Darıca Gençlerbirliği'nin 53'er puanı bulunuyor. Darıca Gençlerbirliği'nin önümüzdeki haftayı bay geçecek olması en büyük dezavantajı. Anadolu Üsküdar 1908spor ve Siirtspor'sa 52 puana sahip. Bu iki maçın beraberlikle sonuçlanması Dardanelspor'u 3-0 yenen Pazarspor'la Diyarbakır Kayapınar Belediyespor'u 1-0 yenen Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un işine yaradı. Puanını 50 yapan bu iki takım neredeyse kovalamaktan vazgeçtikleri play-off hesapları için yeniden kağıda kaleme sarılmış durumda. Önümüzdeki hafta oynanacak Sancaktepe Belediyespor - Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçı play-off yarışı için önem taşıyor.


Ligte kalmak için mucizelerden fazlasına ihtiyacı olan Afyonkarahisarspor, bu hafta 32 puanlı Araklıspor'u 4-2 yenerek hem umudunu son 2 haftaya taşıdı hem de rakibini Bölgesel Amatör Lig'e yolcu etti. Haftayı puansız kapatan 35 puanlı Diyarbakır Kayapınar Belediyespor, haftayı düşme hattında kapatan diğer bir takım. 33 puanı bulunan Afyonkarahisarspor'un da Diyarbakır Kayapınar Belediyespor'un da bütün hesapları 39 puanlı Ankara Demirspor'un maçlarını kaybetmesine bağlı. Eğer Ankara Demirspor; evinde Beylerbeyi ve deplasmanda Tekirova Belediyespor'la oynayacağı maçlardan birini bile kazanırsa diğer iki takım - aldıkları sonuçlara bakılmaksızın - Bölgesel Amatör Lig'in yolunu tutacak. 19 puanlı Çarşambaspor'sa çoktan Bölgesel Amatör Lig hazırlıklarına başlamış durumda.

1 yorum:

  1. Çarşambaspor son 2 karşılaşmasına çıkmayacak.

    YanıtlaSil