24 Mayıs 2012 Perşembe

Finalin adı Adanaspor - Kasımpaşa !

Akhisar Belediyespor ve Elazığspor'dan sonra Süper Lig'e yükselecek 3. takımı belirleyecek olan Bank Asya 1. Lig play-off maçlarının ilk turu tamamlandı.

Salı günü oynanan ve Çaykur Rizespor'un cezası nedeniyle yalnızca kadın ve çocuk seyircilerin izlediği karşılaşmada ilk maçı 3-1 kazanan Adanaspor, sahaya avantajlı olarak çıktı. Çaykur Rizespor'da ilk maçtaki mağlubiyetin ardından Fahri Tatan, Cumhur Yıldırımtürk ve Murat Sözgelmez; teknik direktör Giray Bulak tarafından yedeğe çekilmiş, yerlerine de Engin Aktürk, Ramazan Durdu ve Ousman Jallow ilk 11'e alınmıştı. Adanaspor'daysa son idmanda sakatlanan Burak Çalık'ın yerine Rahman Oğuz Kobya'nın oynaması dışında bir değişikliğe gitmedi Levent Eriş. Tur atlamak için galibiyetten başka şansı bulunmayan Çaykur Rizespor, oyun boyunca rakip kaleye gidip galibiyet golü bulmayı denedi. Ancak takımın orta sahadan hücuma bilinçli çıkacak organizasyondan yoksun kalışı, ciddi bir gol pozisyonun doğmasını engelledi. Adanaspor ise, ilk maçta elde ettiği avantajı da iyi kullanarak dengeli bir oyun oynamayı tercih etti. Golsüz kapanan ilk yarının ardından oyuna devre arasında Rahman Oğuz Kobya'nın yerine giren Yaser Yıldız'ın 47. dakikada attığı mükemmel gol; Adanapor'un finale çıkışının habercisi gibiydi. Bu dakikadan sonra evsahibi ekip oyunu Adanaspor yarı sahasına yıkmaya çalışsa da organizasyon eksikliği yine kendini gösterdi; Adanaspor'un bulduğu boşluklarda yaptığı kontrataklar da cabası. Çaykur Rizespor 11 kişiyken bulamadığı pozisyonları Mesut Yılmaz'ın 75. dakikada rakibine yaptığı tehlikeli faulle oyundan atılmasıyla bulmaya başladı. 76. dakikada Ousman Jallow'un kaleci Zülküf Özer'i geçen vuruşunu Ayhan Tuna Üzümcü'nün kale çizgisi üzerinde çıkarması maçın kader anlarından biri oldu. Çaykur Rizespor sonraki dakikalarda da gol üretemeyince Adanaspor 0-1 galibiyetle adını finale yazdırdı. Böylelikle, Bank Asya 1. Lig'in kurulduğu günden bu yana düzenlenen play-off'larda hiçbir lig 3.'sünün Süper Lig'e çıkamaması geleneği de devam etmiş oldu.

Çarşamba günü İstanbul'da oynanan maçta ise rakibi deplasmanda 0-2 yenen Kasımpaşa ile Konyaspor karşılaştı. Sezonun en iyi kalecilerinden biri olan Mariusz Pawelek ve tecrübeli stoper Erdinç Yavuz sakatlıkları nedeniyle; Ali Dere ve Gökhan Emreciksin de formsuzlukları nedeniyle sahada olmaması Konyaspor'un zaten düşük olan yaş ortalamasını daha da düşürmüştü. Kasımpaşa'da ise ilk maç kadrosundan Erdi Öner ve Abdülhamit Yıldız'ın yerlerine Hüseyin Yoğurtçu ve Ali Bilgin oynadı. İlk maçı, sezon içerisinde zaman zaman teknik direktör Metin Diyadin'le sorun yaşayan Adem Büyük ve Nikolay Dimitrov'un golleriyle kazanan Kasımpaşa, sonuca yine bu iki oyuncusunun golleriyle gitti. As kadrosundan 4 oyuncudan yoksun olan Konyaspor, sahanın her bölgesinde aksar ve oyun kuramazken Kasımpaşa 17. dakikada Nikolay Dimitrov'un golüyle 1-0 öne geçti. Sonraki dakikalarda sahneye çıkan forvet Adem Büyük'ün 45., 52. ve 67. dakikalarda attığı birbirinden güzel 3 gol maçı Kasımpaşa'ya 4 farkla getirdi. Adem Büyük aynı zamanda, bir Bank Asya 1. Lig play-off maçında hat-trick yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Play-off'un galibini belirleyecek olan Kasımpaşa - Adanaspor maçı 27 Mayıs Pazar günü 19.00'da Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder