24 Mayıs 2012 Perşembe

Bugsaşspor ve Adana Demirspor yarı finalde !

Şanlıurfaspor ve 1461 Trabzon'dan sonra Bank Asya 1. Lig'e yükselecek son takımı belirlemek için düzenlenen play-off maçlarına bugün oynanan 2 maçla start verildi.

Günün ilk maçında ligteki son 7 maçından 3 galibiyet, 4 beraberlik çıkararak play-off'a katılma hakkını elde eden ve 2. Lig Beyaz Grup'u 4. olarak tamamlayan Bugsaşspor'la, son 4 maçının 3'ünü kaybederek düşüş trendine giren Kırmızı Grup'u 2.'si Bandırmaspor 17.00'de karşı karşıya geldi. Kadrosunda Beşiktaş'ın ve Gençlerbirliği'nin eski stoperi Baki Mercimek, basında Bursaspor'un ilgilendiği haberleri çıkan kaleci Bekir Sevgi ve Beşiktaş'la anlaştığı söylenen sağ açık Şener Özbayraklı gibi oyuncular bulunan Bugsaşspor, ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın 42. dakikasında Mustafa Şen'in aşırtma golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarıya daha hızlı başlayan Balıkesirspor aradığı golü 62. dakikada Ali Serin'in 30 metre uzaklıktan çektiği müthiş şutla buldu. Golden sonra Bugsaşspor, yeniden üstünlük arayışına girdi ve 66. dakikada Mehmet Erdem Uğurlu'nun plasesiyle yeniden öne geçti. Sonraki dakikalar Bandırmaspor'un beraberlik için rakip kaleye yüklenmesi ve Bugsaşspor'un skoru koruma çabasıyla geçildi. 79. dakikada Bandırmaspor'un 36 yaşındaki oyuncusu, Gençlerbirliği'nden hatırladığımız Serdar Samatyalı'nın uzaktan yaptığı vuruş, Balıkesir ekibi adına en ciddi şanslar biriydi ancak top direkten döndü. İki ekip de başka gol bulamayınca Bugsaşspor 2-1 galibiyetle ismini yarı finale yazdırdı. Maçla ilgili en önemli not, tribünlerde yüzlerce Bandırmasporlu yerini almışken Bugsaşspor'un sadece 10 taraftarının bulunmasıydı.

Günün diğer maçında ise play-off'un favorilerinden Beyaz Grup 2.'si Balıkesirspor, Kırmızı Grup'u 3. tamamlayan Adana Demirspor'la karşılaştı. Adana Demirspor'un kadrosunda Gençlerbirliği'nden hatılarladığımız kaleci Şener Özcan, sağ kanat oyuncusu Erçağ Evirgen, Fenerbahçe altyapı kökenli hücumcu Raşit Sevindir, Beşiktaş altyapı çıkışlı sol kanat Soner Ergençay, tecrübeli golcü Burhan Coşkun gibi ligin kalburüstü oyuncuları bulunuyordu. Balıkesirspor'da ise tecrübeli savunma oyuncusu Orhan Terzi, Trabzonspor altyapı kökenli Muhammet Reis, golcü Hüseyin Kar gibi önemli isimler vardı. Sezon boyunca şampiyonluk kovalayan ancak son 5 maçında 10 puan kaybederek Şanlıurfaspor'a geçilen Balıkesirspor'a göre, son 4 maçında 12 puan çıkararak play-off biletini kapan islim üstündeki Adana Demirspor maça daha derli toplu başladı. 32. dakikada Raşit Sevindir'in şutu Adana Demirspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Balıkesirspor, beraberlik golü için rakip kaleye daha çok gitmeye başladı. Özellikle ikinci yarıda Balıkesirspor, oyunu Adana Demirspor kalesine hapsetti ve sürekli gol pozisyonları üretti. Ancak akıl almaz goller kaçıran Balıkesirspor, beraberliği bir türlü yakalayamayınca maç tecrübesiyle galibiyeti korumayı başaran Adana Demirspor maçı 1-0 kazandı. Bandırmaspor'dan sonra Balıkesirspor'dan sonra Balıkesir'in play-off'taki ikinci temsilcisi de elenmiş oldu. Maçla ilgili en önemli notlardan biri de maçtan sonra polisle Balıkesirsporlu taraftarlar arasında yaşanan olaylar sonucu polisin biber gazı kullanması ve 10 taraftarın hastaneye kaldırılmasıydı.

Bugün alınan sonuçlara göre, bütün maçların Denizli'de oynandığı 2. Lig play-off'unda ilk yarı final maçı Bugsaşspor - Adana Demirspor maçı olarak netleşti. Karşılaşma, 27 Mayıs Pazar günü 19.00'da oynanacak. Çeyrek final maçlarına ise yarın oynanacak Bozüyükspor - Kızılcahamamspor ve Fethiyespor - Turgutluspor maçlarıyla devam edilecek.

2 yorum:

  1. Balıkesirspor için denizliye geldik malesef olmadı.inanılmaz goller kaçırdık.teknik direktörümüz oyuncu değişikliklerinde hatalıydı.ligin en iyi oyuncularından Hüseyin Kar ı çıkarıp.bu sezon sadece 3-4 maç oynayan Hüseyin Düz ü kurtarıcı diye oyuna soktu.çok üzüldük ama yapacak bişey yok.seneye çıkarız inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok iyi oynayıp elendiniz. Bir de son vuruşları gole çevirebilseniz çok başka olurdu. Üzücü ama umutlu olmak için elinizde nedenleriniz var. Bu oyununuzu önümüzdeki sezon 10 - 15 maçta sergileyin, direkt gelirsiniz Bank Asya'ya..

    YanıtlaSil