7 Mayıs 2012 Pazartesi

BU MAÇLARA YÜREK DAYANMAZ !

1. Lig ve 3. Lig'te ligin bitimine 1 hafta, 2. Lig'te ise 2 hafta kaldı ve liglerde küme düşenler, çıkanlar şekillenmeye başladı. Önümüzdeki haftasonu oynanacak hayati önemdeki maçlarla da yolun sonuna ulaşılacak. 12-13 Mayıs tarihlerinde oynanacak maçlardan 10 tanesini seçtik :


1- ÇAYKUR RİZESPOR - AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR (BANK ASYA 1. LİG)

Elazığspor'un Süper Lig'e çıkmayı garantilemesinin ardından yükselecek ikinci takım bu maçla belirlenecek. 60 puanla 2. sırada bulunan Akhisar temsilcisi, 59 puanlı 3. Çaykur Rizespor'a konuk oluyor. Evsahibi takım kazanırsa Süper Lig'e Çaykur Rizespor, diğer tüm ihtimallerde Akhisar Belediye ve Gençlikspor çıkıyor. Karşılaşma 13 Mayıs pazar günü saat 16.00'de Rize Yeni Şehir Stadı'nda.


2- BEYPAZARI ŞEKERSPOR - BANDIRMASPOR (SPOR TOTO 2. LİG KIRMIZI GRUP)

Liderin 2 puan gerisindeki Bandırmaspor, düşme hattının 1 puan üstündeki Beypazarı Şekerspor'a konuk oluyor. Bandırmaspor'un olası bir puan kaybında 1461 Trabzon şampiyonluk turu atabilir. Beypazarı Şekerspor puan kaybederse Eyüpspor deplasmanına ligten düşme hattının içinde girebilir. 13 Mayıs pazar günü saat 15.30'da oynanacak olan maç, Ankara Cebeci Stadı'nda.


3- KARŞIYAKA - GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR (BANK ASYA 1. LİG)

Evsahibi ekibin 38, konuk ekibin 39, Giresunspor'unsa 36 puanı bulunuyor ve 2. Lig'e giden son bilet bu üç takımdan birine isabet edecek. İzmir'de oynanacak bu maçın ve Sakaryaspor - Giresunspor maçının sonuçlarına göre düşecek takım belli olacak. Maç 12 Mayıs cumartesi günü saat 16.00'da İzmir Alsancak Stadı'nda.


4- SİİRTSPOR - ÜSKÜDAR ANADOLU 1908SPOR (SPOR TOTO 3. LİG 3. GRUP)

55 puanlı Siirtspor, 53 puanlı Üsküdar Anadolu 1908spor'u konuk ediyor. Tarsus İdman Yurdu, Bursa Nilüferspor ve Sancaktepe Belediyespor'un ardından play-off'a katılacak son takım bu maçla netleşecek. Hangi takım kazanırsa play-off'a o gidiyor, beraberlik halindeyse Siirtspor. 12 Mayıs cumartesi günü saat 15.30'da başlayacak olan Siirt Atatürk Stadı'nda.


5- BALIKESİRSPOR - BUGSAŞSPOR (SPOR TOTO 2. LİG BEYAZ GRUP)


2. Balıkesirspor, şampiyonluk iddiasını sürdürmek için, 5. Bugsaşspor'sa play-off yarışını sürdürmek için kazanmak zorunda. Şanlıurfaspor'un İskenderun'dan 3 puanla dönmesi durumunda Balıkesirspor'a galibiyet de yetmiyor. Beraberlikse her iki takıma da yaramaz. Maç 13 Mayıs pazar günü saat 15.30'da Balıkesir Atatürk Stadı'nda.


6- 1461 TRABZON - KIZILCAHAMAMSPOR (SPOR TOTO 2. LİG KIRMIZI GRUP)

58 puanlı lider 1461 Trabzon, evinde 3 puanı alır, Bandırmaspor da Ankara'da puan bırakırsa şampiyonluk turu atacak. 50 puanla haftaya 5. olarak giren Kızılcahamamspor kazanırsa Adana Demirspor - Körfez Futbol Kulübü maçını konuk ekibin kazanması durumunda play-off'u garantiliyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak olan maç 13 Mayıs cumartesi günü saat 15.30'da.


7- ALTAY - TURGUTLUSPOR (SPOR TOTO 2. LİG BEYAZ GRUP)

Bu hafta aldığı mağlubiyetle 6. sıraya düşen Altay, yeniden play-off hattına girmek için 4. sıradaki Turgutluspor'u yenmek istiyor. Konuk ekibin olası bir galibiyetinde Turgutluspor, play-off'u garantiliyor; Altay'sa Bugsaşspor'un alacağı neticeye yarışa havlu atabilir. 13 Mayıs pazar günü oynanacak maç İzmir Alsancak Stadı'nda 15.30'da.


8- ADANA DEMİRSPOR - KÖRFEZ FUTBOL KULÜBÜ (SPOR TOTO 2. LİG KIRMIZI GRUP)

49 puanlı 6. Adana Demirspor, 51 puanlı 4. Körfez Futbol Kulübü'yle karşılaşıyor. Körfez Futbol Kulübü kazanırsa, play-off'a kalmayı garantiliyor. Adana Demirspor'un galibiyeti halindeyse Kızılcahamamspor'un Trabzon'da alacağı neticeye göre sıralama şekillenecek. Karşılaşma Adana 5 Ocak Stadı'nda ve 13 Mayıs pazar günü 15.30'da.


9 - KARSSPOR - KÜÇÜKÇEKMECESPOR (SPOR TOTO 3. LİG 2. GRUP)

Bu hafta Sivas 4 Eylül Belediyespor'u yenerek puanını 40 yapan ve büyük ölçüde rahatlayan Küçükçekmecespor'un düşmesi içi altındaki diğer takımların kazanması ve kendisinin de bu maçı 3-1'den daha kötü bir biçimde kaybetmesi gerekiyor. Rakipleri iddiasız takımlarla karşılaşacak olan 17. sıradaki Karsspor'unsa mutlak kazanması ve üstündeki iki takımın puan kaybetmesi gerekiyor. Maç Kars Şehir Stadı'nda 12 Mayıs cumartesi 15.30'da oynanacak.


10 - İSTANBULSPOR - BATMAN PETROLSPOR (SPOR TOTO 3. LİG 2. GRUP)

57 puanlı iki takım play-off için son kozlarını paylaşıyor. Ancak 60 puanlı takımlar Kahramanmaraşspor ve Yalıspor'un ikisi de bir puan bile alsa bu maçın sonucu boşa çıkabilir. Eğer ikisi de kaybedip İstanbulspor kazanırsa Yalıspor; Batman Petrolspor galip ayrılırsa Kahramanmaraşspor play-off'a gidemiyor. Maç Bahçelievler İl Özel İdare Stadı'nda 12 Mayıs cumartesi 15.30'da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder