22 Mayıs 2012 Salı

Bayrampaşa, Belediye Bingölspor ve Tarsus İdman Yurdu da finalde !


Bu sezon 2. Lig'e yükselecek son 3 takımı belirlemek için oynanan play-off'un ilk maçları bugün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı ve Hacettepe, Kahramanmaraşspor ve Bursa Nilüferspor rakiplerini buldu. 1. Grup ve 2. Grup'ta final maçları 24 Mayıs perşembe günü, 3. Grup'taki final maçıysa 25 Mayıs cuma günü oynanacak. Bugün alınan sonuçların göze çarpan ilk özelliği, sezon puantajında rakibine göre üstte bulunan takımların sahadan galibiyetle ayrılmaları oldu.

Buca'da oynanan 1. Grup yarı final maçı sezonu 2. tamamlayan Bayrampaşa ile 3. tamamlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u karşı karşıya getirdi. Ligte oynadığı son 5 maçından 13 puan çıkararak islim üzerinde olduğunu gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'la son 15 maçında yalnızca 1 kez kaybeden Bayrampaşa'nın eşleşmesi belki de 1. Grup için erken final niteliğindeydi. Ancak Diyarbakır ekibi, rakibi karşısında ligteki performansını ortaya koymaktan uzak bir futbol oynayınca Bayrampaşa 33. dakikada Özkan ve 85. dakikada Oğuz Özkan'la bulduğu gollerle zorlanmadan rakibi safdışı bıraktı.

Manisa'daki 2. Grup play-off yarı finali ise 3. Belediye Bignölspor'la 5. Yalıspor'u karşı karşıya getirdi. Yalıspor bu maça gelirken son 10 maçında bir mağlubiyet, iki beraberlik ve yedi galibiyet almış ve play-off hakkı kazanmıştı. Belediye Bingölspor'sa son 4 haftadır kazanamıyordu (3 beraberlik, 1 mağlubiyet). Ancak bu maç, Belediye Bingölspor'un kötü gidişi durduğu, Yalıspor'unsa kötü bir futbol ortaya koyarak 2. Lig hayallerine veda ettiği maç oldu. Belediye Bingölspor, üstün oynadığı maçta sonuca Burhanettin Çakırefe'nin 2 golüyle gitti ve adını finale yazdırdı.

3. Grup'un son yarı final maçı ise Fethiye'deydi. Play-off biletini son hafta Anadolu Üsküdar 1908spor'u yenerek alan Siirtspor, şampiyonluk yarışını son 2 haftaya kadar sürdüren 2. Tarsus İdman Yurdu karşısındaydı.  Siirtspor bu maça gelirken son 6 maçında 2 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet almış; Tarsus İdman Yurdu ise 4 galibiyet, 2 mağlubiyet elde etmişti. Her iki takımın da mücadeleci bir futbol ortaya koyduğu bu keyifli maçta üstünlüğü eline geçiren taraf 58. dakikada Doğukan Uzunoğlu'nun attığı golle sevinen Siirtspor oldu. Ancak Tarsus İdman Yurdu, 75. dakikada Ferhat Duman'la karşılık verdi. Maçın son saniyelerinde kazandığı penaltıyı yine Ferhat Duman'la gole çeviren Tarsus İdman Yurdu, finale kalan taraf oldu.

Oynanacak final maçları sonucunda her gruptan birer takım daha 2. Lig'e yükselecek. Program şöyle :

1. Grup : 24.05.2012 18.00 - İzmir Buca Arena : Hacettepe - Bayrampaşa
2. Grup : 24.05.2012 19.00 - Manisa 19 Mayıs Stadı : Kahramanmaraşspor - Belediye Bingölspor
3. Grup : 25.05.2012 18.00 - Fethiye İlçe Stadı : Bursa Nilüferspor - Tarsus İdman Yurdu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder