2 Mayıs 2012 Çarşamba

SÜPER FİNAL AVRUPA LİGİ GRUBU'NDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 3. HAFTA

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kalarak Avrupa Ligi'ne katılmayı büyük oranda garantileyen 28 puanlı Bursaspor, haftaya 27 puanla giren Eskişehirspor'a konuk oldu. Eskişehirspor'da kalede yedek kaleci Kayacan Erdoğan dışında sezon boyunca forma şansı bulan oyuncular sahadaydı. Bursaspor'da ise yedek kaleci Yavuz Özkan ve 1994 doğumlu Okan Deniz ilk on birde kendine yer bulmuştu. Maç boyunca daha üstün bir oyun sergileyen Eskişehirspor, 31. dakikada Diego Oliviera'nın kafa golüyle 1-0 öne geçti. 77. dakikada oyuna giren Pele'nin 87. dakikada attığı golle Eskişehirspor maçı 2-0 kazandı ve liderliğe yükseldi. Maçın tek kırmızı kartını 88. dakikada Bursasporlu Serdar Aziz gördü.

Haftaya 29 puanla lider giren Sivasspor'sa koltuğunu İstanbul'da bıraktı. 6. dakikada Pierre Webo'nun penaltıdan attığı gol, İstanbul ekibini 1-0 öne geçirdi. Ancak Sivasspor'un Nijeryalı forveti Michael Eneramo'nun 5 dakika içerisinde attığı 2 gol (14. ve 19. dakikalar) konuk ekibi üstünlüğe taşıdı. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 44. dakikada Serhat Gülpınar, 77. dakikada Francesco Lima ve 88. dakikada Ömer Can Sokullu'nun golleriyle maçı 4-2 kazandı ve puanını 29'a çıkararak Sivasspor'u yakaladı. 62. dakikada Jakub Navratil, ikinci sarı karttan maçın tek kırmızı kartını gördü. Sezon başında Pendikspor'dan transfer edilen Ömer Can Sokullu'nun Süper Lig seviyesinde ilk golünü atması da maçın bir diğer notuydu.

Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda 4. hafta karşılaşmalarından Sivasspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı 2 Mayıs Çarşamba, Bursaspor - Eskişehirspor maçı 3 Mayıs Perşembe günü oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder