25 Mayıs 2012 Cuma

Bayrampaşa ve Kahramanmaraşspor 2. Lig'te !

3. Lig 1. Grup ve 2. Grup'ta play-off bugün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Alınan sonuçlara göre Bayrampaşa ve Kahramanmaraşspor, 2. Lig'e yükseldiler.

Buca Arena'da oynanan günün ilk karşılaşmasında ligi 4. tamamlayan Hacettepe ile 2. bitiren Bayrampaşa karşı karşıya geldi. Yüzlerce Bayrampaşalı'nın yanısıra az sayıdaki Hacettepe taraftarının seyrettiği karşılaşmaya her iki takım da istekli başladı. Karşılıklı bulunan gol pozisyonlarının ardından 3. Lig'in en golcü futbolcularından Artun Akçakın 28. dakikada sahneye çıktı ve uzaktan attığı muhteşem şutla Hacettepe'yi 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Bayrampaşa, oyunun hakimiyetini eline geçirdi ve Hacettepe kalesine gol için yüklendi. Ancak Hacettepe savunması ve kaleci Metin Uçan geçit vermeyince Bayrampaşa sayısız gol pozisyonu kaçırdı. Özellikle 2. yarıda maç, dün oynanan ve Adana Demirspor'un 1-0 öne geçip bütün bir ikinci yarı boyunca Balıkesirspor ataklarını savuşturduğu maçı andıran görüntülere sahne oldu. Ancak 82. dakikada Eren Açıkgöz'ün sağ kanattan ortalanan topta kafayla attığı güzel gol, Bayrampaşa'ya beraberliği getirdi. Golden hemen sonra, üstelik de oyunun hakimiyetini elinde tutan rakibine karşı savunmasında açıklar veren  Hacettepe, 87. dakikada az adamla yakalanınca Abdullah Topkara, Bayrampaşa'ya 2. Lig'in kapılarını açan golü kaydetti. Böylelikle Bayrampaşa, 53 yıllık tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselmiş oldu.

2. Grup play-off finali ise Manisa 19 Mayıs Stadı'nda grup 3.'sü Belediye Bingölspor'la, 5.'si Kahramanmaraşspor'u karşı karşıya getirdi. Her iki takımın da seyirci desteğini arkasına aldığı maçta Belediye Bingölspor 90 dakika boyunca daha etkili oynayan ve daha çok pozisyon bulan taraftı. Ancak her iki takım da eşitliği bozacak golü bulamayınca karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Kahramanmaraşspor kullandığı 4 penaltıyı da gole çevirirken Belediye Bingölspor'un 2 penaltısını Kahramanmaraşspor kalecisi Taylan Aydoğan kurtarınca 4-2 üstünlük sağlayan Kahramanmaraşspor, 2. Lig'e yükselen 5. takım oldu. Maçtan sonra ise Belediye Bingölspor taraftarları stad koltuklarını söküp sahaya atarken polis olaylara müdahale etti. Kahramanmaraşspor için ilginç bir notsa; play-off'taki 2 rakibini de 90 dakikaların sonrasında elemiş olması.

2. Lig'e yükselecek son takımı belirleyecek olan Bursa Nilüferspor - Tarsus İdman Yurdu maçı yarın 18.00'de Fethiye İlçe Stadı'nda oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder