3 Mayıs 2012 Perşembe

SÜPER FİNAL AVRUPA LİGİ GRUBU'NDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 4. HAFTA


Bu hafta oynanan maçlarda dipteki iki takım, 3 puan alarak grubun dengesini alt üst etti.

Çarşamba günü Sivas'ta oynanan maç, haftaya 29 puanla giren iki takımı, Sivasspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u karşı karşıya getirdi. Daha 3. dakikada Ricardo Pedriel'in golüyle Sivasspor öne geçince, konuk takım beraberlik golü için Sivasspor kalesine yüklenmeye başladı. 41. dakikada Sivassporlu Uğur Kavuk'un kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmasına rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediyespor gol bulamadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi. 61. dakikada Doka Madureira'nın attığı gol skora denge getirdi. 73. dakikada ise maçın kırılma anı yaşandı. Sivasspor atağında Michael Eneramo'yu düşüren Mahmut Tekdemir direkt kırmızı kart gördü ve penaltıya sebebiyet verdi. Ancak Jan Rajnoch'un kullandığı penaltı vuruşunu kaleci Oğuzhan Bahadır kurtardı. Karşılıklı akınlarla geçen son dakikaların ardından 89. dakikada sahneye çıkan Pierre Webo, önce Murat Akça'yı sonra da Jan Rajnoch'u geçip düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı 1-2 kazandı.

Çarşamba günü alınan sonuçla 30 puanlı Eskişehirspor'a liderlik şansı doğmuştu. Kırmızı-Siyahlılar Bursa deplasmanından 3 puanla dönebilselerdi, 33 puanla liderlik koltuğuna oturacaklardı. Ancak Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kaldığı için Avrupa Ligi'ne gitmesi kesinleşen Bursaspor, beklentilerin üzerinde bir performans ortaya koyarak rakibini puansız yolladı ve 31 puanla ikinciliğe yerleşti. Perşembe günü oynayan karşılaşmada Bursaspor 43. dakikada Sebastian Pinto ve 45. dakikada Pablo Batalla'nın golleriyle soyunma odasına 2-0 önde girdi. İkinci yarının ilk dakikaları ise Eskişehirspor'un gol bulma çabalarıyla geçildi. Beklenen gol 66. dakikada Batuhan Karadeniz'le geldi. Bundan 3 dakika sonra Erkan Zengin durumu beraberliğe getirdi. Ancak 73. dakikada tekrar Pablo Batalla sahaya çıktı ve maçın skorunu ilan etti : 3-2.


Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda 5. hafta, 6 Mayıs Pazar günü Bursaspor - Sivasspor ve Eskişehirspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 32, Bursaspor'un 31, Eskişehirspor'un 30, Sivasspor'un 29 puanı bulunuyor.

1 yorum:

  1. Şampiyonluk Grubu'ndan daha fazla heyecan ve çekişme var bu ligte... Puanlar 32-31-30-29... Her takım grubu lider tamamlayabilir. İçlerinde en rahatı Bursaspor ; ama onun birinciliği Şampiyonluk Grubu sonuncusuna yarayacak.

    YanıtlaSil