14 Mayıs 2012 Pazartesi

SÜPER FİNAL AVRUPA LİGİ GRUBU'NDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 6. HAFTA

Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda oynanan son hafta maçlarının sonuşlrıyla 6 haftadır maç yapan takımların bütün maçları ve performansları boşa çıktı. Haftalar öncesinde, bu grubu Bursaspor'un 1. bitirmesi durumunda Şampiyonluk Grubu 4.'süyle play-off maçı oynanmayacağını ve her iki takımın da direkt olarak Avrupa Ligi'ne katılacağını belirtmiştik. [ http://bit.ly/LKlGZ1 ] Neticesinde öngördüğümüz ihtimal gerçekleşti ve Beşiktaş, play-off maçı oynamaksızın Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etti.

Haftaya 2. olarak giren Eskişehirspor, gruba geçtiğimiz hafta havlu atan Sivasspor'la deplasmanda karşılaştı. Kırmızı-Siyahlılar, maçtan 3 puan çıkarıp Bursaspor'un da İstanbul'da puan kaybetmesi durumunda grubu 1. tamamlayacaklardı. Bu düşünceyle maça asılan Eskişehirspor, 21. dakikada Saffet Nadareviç'le 0-1 öne geçti. İkinci yarıya da hızlı başlayan konuk takım, Batuhan Karadeniz'in 50. ve 56. dakikada bulduğu gollerlle farkı 3'e çıkardı. Ancak aynı dakikalarda Bursaspor da 0-2 öndeydi. Bursaspor'un 60. dakikada 3. golü bulmasıyla Sivas'taki maçın da anlamı kayboldu. 64. dakikada Michael Eneramo, maçın skorunu ilan eden golü attı : 1-3.

Haftaya lider olarak giren Bursaspor ise, Avrupa Ligi'ne katılmak için kazanmak zorunda olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 0-4 gibi net bir sonuçla geçerek grubu 1. olarak tamamladı. İlk yarının son 5 dakikasında Pablo Batalla'nın iki golüyle devreyi 0-2 önde kapatan Bursaspor; 60. dakikada Sebastian Pinto ve 81. dakikada Turgay Bahadır'ın golleriyle karşılaşmadan 4 farklı galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmadan 2 gün sonra ise ajanslara İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktör Arif Erdem'in sözleşmesini feshettiği haberi düşüyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder