21 Mayıs 2012 Pazartesi

Hacettepe, Kahramanmaraşspor ve Bursa Nilüferspor finalde !

3. Lig'te geçtiğimiz hafta normal sezonun sona ermesinin ardından play-off, bu haftasonu oynanan maçlarla start aldı. 3. Lig statüsüne göre 3 grubunda 2., 3., 4. ve 5. takımları play-off'a kalıyor. Her grup kendi içerisinde eşleşerek yarı final maçları oynanıyor. İlk maçların galipleri de finali oynayarak o grubun 2. Lig'e gönderdiği 2. takımı tayin ediyor.

1. Grup maçlarının oynandığı Buca'da yoğun bir Gümüşhaneli nüfusun bulunması ve Bucaspor taraftar gruplarının Gümüşhanespor'u destekleme kararı alması, sezon 5.'si Gümüşhanespor adına bulunmaz bir avantajdı. Ancak onların tribündeki üstünlüğünün aksine sahada harika bir Hacettepe vardı. 4. dakikada Zafer Çil'in golüyle öne geçen Ankara ekibi, Artun Akçakın'ın 21. ve 34. dakikalardaki golleri ve Sedat Dağ'ın 37. dakikadaki golüyle maçın ilk devresini 4-0 önde kapattı. İkinci yarıda farkı azaltmaya çalışan Gümüşhanespor 55. dakikada Sinan Yitmez'le bir gol bulsa da, başka gol pozisyonları üretmekte zorlanınca play-off'a yarı finalde veda etmek zorunda kaldı. Sezonu 4. bitiren Hacettepe, bugün oynanacak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor - Bayrampaşa maçının galibiyle final maçı oynayacak.

2. Grup maçları Manisa'da. İlk gün maçında ligi 5. bitiren Kahramanmaraşspor, 2. tamamlayan Keçiörengücü ile karşılaştı. Kahramanmaraş'tan Manisa'ya takımlarını desteklemeye gelen çok sayıda taraftarın izlediği maçın 90 dakikası iki takımın da birbirine üstünlük kuramadığı, orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve 0-0 sona erdi. Uzatmalarla birlikte 120 dakika oynanan son 6 dakikasına kadar taraflar eşitliği bozamayınca maçın penaltılara gideceği düşünülüyordu ki; Kahramanmaraşspor'da 76. dakikada oyuna giren Onur Berber, 114. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. 117. dakikada Kahramanmaraşspor'un gol silahı Sadi Çolak kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraksa da, Kırmızı-Beyazlılar, 119. dakikada - 52. dakikada oyuna giren - Aytaç Deniz'in ayağından bir gol daha buldu ve rakibini 2-0 yenerek play-off finaline kaldı. Kahramanmaraşspor'un rakibi bugün oynanacak Yalıspor - Belediye Bingölspor maçıyla belli olacak.

Fethiye'de start alan 3. Grup play-off'undaysa ligi 5. bitiren Bursa Nilüferspor, 3. bitiren Sancaktepe Belediyespor'la boş tribünler önünde karşı karşıya geldi. Ligi rakibinden 2 üst sırada tamamlayan İstanbul temsilcisi, rakibi karşısında bir varlık gösteremedi. Bursa Nilüferspor'da perdeyi, Bursaspor'un ve Beşiktaş'ın transfer listesinde yer aldığı haberleri çıkan Gökhan Karadeniz 14. dakikada açtı. İlk yarı bu sonuçla biterken ikinci yarıda Barış Kazer 'in 2 (54. ve 79. dakikalar) ve Onur Kolay'ın golleri 4 farklı skoru getirdi. Bursa Nilüferspor'un finaldeki rakibi bugün oynanacak Siirtspor - Tarsus İdman Yurdu maçının galibi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder