5 Mayıs 2012 Cumartesi

1. LİG'TE 15 YAŞINDA BİR DELİKANLI : HACI ÖMER DOĞRU

Geçen sezon 2. Lig'ten Bank Asya 1. Lig'e yükselen Sakaryaspor, lige galibiyetle başlasa da ardarda gelen 6 mağlubiyetle ligin dibine çakıldı. Sezon içinde yaşanan mali sıkıntılar, teknik direktör Şaban Yıldırım'ın canlı yayında kovulması, yönetimin el değiştirmesiyle yeniden Şaban Yıldırım'ın başına gelmesi, alınan kötü sonuçların ardından Yıldırım'ın yeniden ayrılması gibi çalkantıların ardından Fi Yapı sponsorluğunda gidilen yeni yapılanma sonucu takımın başına gelen Yılmaz Vural da kötü gidişi durduramayınca 30. haftada alınan Çaykur Rizespor mağlubiyetiyle ligten düşmesi kesinleşti Yeşil-Siyahlılar'ın. Ligten düşmesi kesinleşince de teknik direktör Vural, takımı yavaş yavaş 2. Lig'e hazırlamaya, genç oyunculara daha çok şans vermeye başladı.

27 Mart 1997'de Sakarya'da doğmuş Hacı Ömer Doğru. Futbola 9 yaşındayken Sakarya Tekspor forması altında başlamış. Forvette oynayan Hacı Ömer, Sakaryaspor altyapı hocalarının dikkatini çekmiş ve 2010-2011 sezonu başında bu takıma transfer olmuş. Sezonu Coca-Cola U14 Akademi Ligi'nde geçiren genç futbolcu, takımının oynadığı 24 maçın 23'ünde görev yapmış ve 9 gol bularak dikkatleri üzerine çekmiş. 1 - 5 Şubat 2011'de düzenlenen Kuşadası U14 Turnuvası'nda Güney Marmara Karması'nı temsil eden kadroda yer almış. Bu sezon ise U15 Akademi Ligi'nde Sakaryaspor formasıyla 21 maçta attığı 14 golle A takım teknik direktörü Yılmaz Vural'ın da gözüne girmiş ve A takımla çalışmalara başlamış. Ayrıca U16 Akademi Ligi'nde de 2 maça çıkıp 1 gol atmış.

Bugün (5 Mayıs 2012) oynanan Kayseri Erciyesspor - Sakaryaspor Bank Asya 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Sakaryaspor ilk onbirinde 13 numaralı formasıyla - daha dün profesyonel sözleşmesi tescil edilen - Hacı Ömer Doğru da sahadaydı. 15 yaş 38 günle Bank Asya 1. Lig'in en genç futbolcusu olma özelliğine sahip olan Hacı Ömer, takımının 2-0 kaybettiği maçın 2. yarısında yerini Özgür Kedikli'ye bıraktı. Maçtan sonra görüşleri sorulan Hacı Ömer "Yılmaz Hoca'ya teşekkür ederim. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Sahada ağabeylerimiz bize yardımcı olmaya çalıştı, erken gol yedik. Önümüzdeki sezona bakacağız." açıklamasını yapıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder