11 Mayıs 2012 Cuma

YETENEK AVCISI : ABDÜLKERİM BARDAKCI (KONYASPOR)

7 Eylül 1994'te Konya Meram'da dünyaya gelir Abdülkerim Bardakcı. İlk lisansı Zonguldak'ın amatör kulüplerinden Fenerspor tarafından 2007-2008 sezonunun başında çıkartılır. Stoper olarak görev yapan Abdülkerim, 2 sezon Fenerspor'da oynadıktan sonra Konyaspor altyapı hocalarının beğenisini kazanır ve 2009'un Ekim ayında memleketinin takımı Konyaspor'a transfer olur.

2010-2011 sezonunu Bölgesel Gençlik Geliştirme U18 Ligi'nde geçirir genç oyuncu. Akdeniz Bölgesi Grubu'nda Antalyaspor, Konya Torku Şekerspor, Denizlispor, Alanyaspor ve Fethiyespor'un önünde grubunu 1. bitiren Konyaspor'un 20 maçının 18'inde sahadadır ve attığı 5 golle takımına ofansif yönde de büyük katkı sağlar. Bölgesel Gençlik U18 Türkiye Finalleri'nde B Grubu'nda yer alan Yeşil-Beyazlılar'ın Yeni Malatyaspor'u 1-0 yendikleri, Trabzonspor'a 2-0 yenildikleri ve Galatasaray'la 0-0 berabere kaldıkları maçların tamamında da 90 dakika sahadadır Abdülkerim. Ancak Konyaspor; Trabzonspor ve Galatasaray'ın ardından 3. olarak turnuvaya veda eder.

2011-2012 sezonu oldukça sancılı başlar Konyaspor için. 2007-2008 sezonunda Partizan'dan transfer edilen Milos Mihajlov, kulüpte kalan 450.000 Euro alacağı için FIFA'ya başvurmuştur. FIFA da Konyaspor'a iki transfer dönemi için transfer yasağı getirir. Ayrıca Mihajlov'a olan borcun 3 gün içerisinde ödenmemesi durumunda 6 puanının silineceği veya bir alt lige düşürüleceği ihtar edilir. Para bir şekilde bulunur ve bu ikinci yaptırımdan kurtulunur ancak getirilen transfer yasağı hem teknik heyeti, hem de yönetimi düşündürür. Kamil Zayette, Mehmet Sedef, Peter Grajciar, Veli Acar, Barbaros Barut, Orkun Usak gibi as oyuncular birbiri ardına takımdan ayrılmış ancak yerlerine tek bir transfer bile yapılamamıştı. Bu koşullarda yapılacak tek şey; altyapıya yönelmek, elde kalan profesyonel oyuncuların yanısıra genç oyuncularla ligi sürdürmek, kulübü hiç olmazsa Bank Asya 1. Lig'te tutabilecek bir ekip oluşturmaya çalıştırmaktı. Bu kapsamda Muhammet Yürükuslu, Ali Dere, Selim Ay, Mehmet Abdullah Çoban gibi genç oyuncular as takıma monte edildi. Abdülkerim Bardakcı'yla da bu kapsamda profesyonel sözleşme imzalanır.

Sezona bu atmosferde giren Konyaspor, ilk 4 maçında 3 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 15. sıraya düşer. 5. haftada deplasmanda Sakaryaspor'la oynanan karşılaşmada Konyaspor 0-2 öndeyken 88. dakikasında Marcin Robak yerini 17'sini bir ay önce dolduran Abdülkerim Bardakcı'ya bırakır. Böylelikle Abdülkerim, hayatının ilk profesyonel maçına çıkar. İki hafta sonra, 19 Ekim 2011'de yine deplasmanda oynanan Denizlispor maçındaysa ilk 11'de görev alır hocasından. Konyaspor bu maçı da 1-2 kazanır. Ardından bir kez daha ilk 11'de, bir kez de sonradan oynama fırsatı bulan Abdülkerim, bu 4 maçlık performansıyla teknik direktör Tolunay Kafkas tarafından 19 Yaş Altı Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu'nda Lüksemburg, Gürcistan ve Polonya'yla yapacağı maçların kadrosuna çağrılır. Milli Takım'ın Lüksemburg'u 3-0 yendiği maçta 90 dakika oynayarak ilk kez ay-yıldızlı formayı giyer.

Zamanla daha sık forma bulmaya başlayan Abdülkerim, bu sezon 4 maça ilk 11'de başlayıp 12'sinde sonradan oyuna girdi. Ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 kez forma giydi. 18 Yaş Milli Takım'ın Rusya'da düzenlenen ve 3. olarak tamamladığı Valentin Granatkin Kupası'nda 4 maçın tamamında, ayrıca Belçika ile oynadığı 2 özel maçta forma giyen Abdülkerim, bugün açıklanan 19 Yaş Altı Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elit Tur 5. Grup maçları aday kadrosunda da yer alıyor.

Hava toplarındaki hakimiyeti ve mücadeleci oyun  yapısıyla dikkatleri çeken Abdülkerim'in kulübü Konyaspor'la olan sözleşmesi 31 Mayıs 2014'e kadar devam ediyor.

1 yorum:

  1. Helal olsun sana Abdulkerim,bazılarının yabancı oyuncu hayranlığını bırakıp kendi oyuncularımıza daha fazla şans tanımış olması durumunda kazanan mutlaka TÜRK FUTBOLU olacaktır.Tebrikler Abdulkerim başarılarının devamın dilerim...

    YanıtlaSil