22 Nisan 2012 Pazar

BAL statüsü çok tartışılacak : 3. Lig kovalayan 5 takım mahalli lige düşebilir !

Bildiğiniz gibi, BAL'da normal sezon tamamlandı ve hem 3. Lig'e yükselme play-off maçları hem de önümüzdeki sezon illerden gelecek takımları belirlemek için oynanan play-out maçları start aldı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu'nun sezon başında ilan ettiği Bölgesel Amatör Lig Statüsü'ndeki tuhaf maddeye göre normal sezonu 1. bitiren takımlar bile önümüzdeki sezon için illerinin amatör kümelerine düşebilir.

Bölgesel Lig Statüsü'nün 11. maddesinin 2. fıkrasına göre; BAL'da bir takımla temsil edilen illerde, ilin temsilcisi 3. Lig'e yükselmez veya BAL'dan direkt küme düşmezse sıralaması ne olursa olsun ilinin amatör liginden gelecek takımla tek maçlı eleminasyon sistemine göre baraj maçı oynayacak. Statüde o takımın grubunu 1. veya 10. bitirmesi durumlarında hiçbir fark bulunmuyor.

Refahiyespor 1. Grup'ta, Çorum Belediyespor'sa 6. Grup'ta normal sezonu şampiyon tamamlayarak play-off'a kalma hakkı elde etmişlerdi. Statüye göre bu takımlar, play-off maçlarını kaybederlerse BAL'daki kaderlerini tek bir maç belirleyecek ve illerinden gelen takımlara yenildikleri takdirde sezonu 1. bitirdikleri BAL'a veda edecekler.

İllerinde tek takım bulunan Adıyaman Belediyespor, Siirt Gençlerbirliği ve Bartınspor'sa gruplarında ikinci olarak terfi maçlarına katılma hakkı elde ettiler ancak oynadıkları play-off maçlarını kaybettikleri için illerinden gelecek takımlarla play-out maçları oynayacaklar.

3 yorum:

  1. Adıyaman Belediyespor,Siirt Gençlerbirliği ve Bartınspor da 3.Lig Play-Off'undan elenip BAL Play-Out oynayacaklar.

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız, yazının başlığında bütün play-off takımları için yazılmış duruyor ancak içeriğinde yalnızca grup birincileri anlatılmış. Hatırlattığınız eksikler tamamladın. Katkınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok,rica ederim ! İnsanlık hâli ; gözden kaçabiliyor !

      Sil