18 Nisan 2012 Çarşamba

YETENEK AVCISI : ÖMER ALİ ŞAHİNER (KONYA TORKU ŞEKERSPOR)

2 Ocak 1992'de Konya Yenişehir'de dünyaya gelen Ömer Ali Şahiner'in futbolculuk kariyeri bir tesadüfle başlar. Henüz 12 yaşındayken, bir gün bakkala giderken aynı mahallede oturduğu Konya'nın amatör takımlarından Karabağ Gençlerbirliği'nin hocası Niyazi Yıldırım'la karşılaşır. Niyazi Yıldırım, Ömer Ali'yi mahalle arasındaki maçlarda görüp beğendiğini, kendisini Karabağ Gençlerbirliği'nde oynatmak istediğini söyler. Böylelikle Karabağ Gençlerbirliği'nin minik takımında forvet olarak oynamaya başlar.

Oynadığı futbolla Konya Şekerspor altyapı hocalarının dikkatini çeker ve 2007-2008 sezonunda 3. Lig 3. Grup takımlarından (o sezon grubunu 3. bitirerek 2. Lig vizesi alan) Konya Şekerspor altyapısına transfer olur. O sezon Deplasmanlı Süper Gençler Ligi'nde Türkiye üçüncüsü olan takımında büyük katkı sağlayan, 5-0 kazandıkları Trabzonspor maçında tam 5 gol atan Ömer Ali Şahiner, dönemin 16 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Ferhat Südoğan'ın dikkatini çeker ve 21.05.2008 - 22.05.2008'de Milli Takım'ın Beyaz Rusya'yla yapacağı hazırlık maçlarının kadrosuna çağrılır. Her iki maçı da 4-1 kazanan Milli Takım'da, Ömer Ali iki maçta da oyuna dahil olmuştur.

Altyapı ve milli takım düzeyinde gösterdiği bu başarıların ardından kulübü Konya Şekerspor, Ağustos 2008'de Ömer Ali'yle bu kez profesyonel sözleşme imzalar. Sezona yine Deplasmanlı Süper Gençler Ligi kadrosunda başlayan Ömer Ali, burada çıktığı 12 maçta attığı 8 golle yine dikkatleri üzerine çeker ve artık yavaş yavaş A takımda forma şansı bulmaya başlar. 26 Kasım 2008'de, takımın başına henüz bir ay önce geçen İsmail Kartal, Konya Şekerspor'un Mersin İdman Yurdu'yla kendi evinde oynadığı ve 4-4 biten maçın 75. dakikasında Faruk Temel'in yerine Ömer Ali Şahiner'i oyuna alınca hayatının ilk profesyonel maçına çıkmış olur.  Sezon sonunda klasman grubu birincisi olarak play-off'a kalan ve play-off 2. turunda Tarsus İdman Yurdu'na elenen takımında 9 kez yedek kulübesinden gelip oyuna giren Ömer Ali, artık ilk on bir için iyi bir alternatif haline gelmiştir. Aynı sezon teknik direktörlüğünü Abdullah Avcı'nın yaptığı 17 Yaş Altı Milli Takım'ın İspanya'nın Murcia bölgesinde oynadığı La Manga Turnuvası kadrosunda yer alır. Milli Takım'ın 3 maçta 3 beraberlikle grubunda 2. olarak gruptan çıkamadığı turnuvada 2-2 biten Hollanda maçında bir de gol atar. 2009'un Mayıs ayında Almanya'nın Leipzeig kentinde düzenlenen 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası kadrosunda da şu anda Süper Lig'te adından sıklıkla söz ettiren Gaziantepsporlu Muhammet Demir, Orhan Gülle ve Kayserisporlu Kamil Ahmet Çörekçi gibi isimlerle birlikte kendine yer bulur Ömer Ali. Milli Takım'ın Almanya'ya 3-1, Hollanda'ya 2-1 yenildiği maçlarda oyuna sonradan giren Ömer Ali, İngiltere'yi 1-0 yendiği maçta 90 dakika forma giyer ve burada gösterdiği performansla beğeni toplar.

2009'un ekim ayında bu kez Nijerya'da düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Kupası, Ömer Ali Şahiner'in kariyeri için dönüm noktası olacaktır. D Grubu'nda Burkina Faso, Kosta Rika ve Yeni Zelanda ile mücadele eden 17 Yaş Altı Milliler'in Burkina Faso'yu 1-0, Kosta Rika'yı 4-1 yendiği maçlarda ilk onbirde görev yapar, Kosta Rika'ya bir de gol atar. 2. Tur'da Birleşik Arap Emirlikleri'ni 2-0'la elerken de, Çeyrek Final'de Kolombiya'ya penaltılarla elenirken de milli takımın ilk on birindedir Ömer Ali. Bu turnuvanın Ömer Ali'nin kariyeri için bir diğer anlamı da forvetten sağ/sol kanatlara kaydırılıp kendi deyimiyle 'gizli forvet' olarak denenmesi ve buradaki başarısıdır. Artık isminden uluslararası alanda da söz ettirmeyi başaran Ömer Ali, 2009-2010 sezonunda 2. Lig 2. Grup'ta oynayan Konya Şekerspor'da daha sık forma şansı bulur ve ligte 3, kupada 2 gol atarak takımına katkı sağlar. Milli Takımlar açısından da çıtayı yükselten Ömer Ali, 18 Yaş Altı Milli Takım'da 7 kez forma giyer.

2010-2011 sezonundaysa yeni adı Konya Torku Şekerspor olan takımının değişmez oyuncularından biri olmaya başlar. Özellikle sağ kanatta gösterdiği çok iyi performansla adından söz ettiren Ömer Ali, ligte (grupta 2. olup play-off'a kaldılar ve Sakaryaspor'a 3-1 yenilip elendiler) forma giydiği 28 maçta 6 gol, Süper Lig ekibi Manisaspor'u 2-1 yenme başarısı gösterdikleri (gollerden biri Ömer Ali'nindir) kupada forma giydiği 4 maçta 1 gol kaydeder. Artık 19 Yaş Altı Milli Takım'ın da gediklisi olan Ömer Ali, 14 kez milli takıma çağrılır ve 2 gol bulur. Aynı sezon, eski hocası olan İsmail Kartal Fenerbahçe altyapısında göreve başlar ve Ömer Ali Şahiner'e transfer teklifinde bulunur ancak Ömer Ali'nin kendi ifadesine göre ailesi ve kulübü henüz yaşının genç olması nedeniyle bu teklife sıcak bakmaz.

Bu sezon, şu ana kadar topladığı 38 puanla play-off yarışından da, düşmeme mücadelesinden de uzak bir sıra olan 11. sırada kendine yer bulan Konya Torku Şekerspor formasıyla ligte 26 maçta forma bulan Ömer Ali, 6 gol attı. Kupada ise 'büyük abileri' Konyaspor'u 5-1 yenip Fenerbahçe'ye 4-1 yenilerek elendikleri maçlarda forma giydi. Sağ açık, sol açık ve forvet mevkilerinde oynayabilen Ömer Ali Şahiner'in kulübüyle olan sözleşmesi 31 Mayıs 2012'de bitiyor ve şimdiden pek çok Süper Lig kulübünün merceği altında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder