22 Nisan 2012 Pazar

BAL'a katılacak 9 takım daha belli oldu.

Bölgesel Amatör Lig'te önümüzdeki sezon mücadele edecek takımları belirleyecek olan eleme maçlarından 9'u bugün oynandı. 9'un maçın 5'inde galipler penaltı atışlarında, 1'i uzatmalarda, 2'si ise 90 dakika sonunda belli olurken bir maç yarıda kaldı. Böylelikle 26 ilde karşılaşmalar tamamlanmış oldu.

Bugün alınan sonuçlara göre; Gümüşhane, Hatay, Konya ve Uşak'ın mevcut BAL temsilcileri değişmezken Mardin, Tekirdağ, Karaman ve Şanlıurfa'da mahalli liglerden gelen ekipler, önümüzdeki sezon için BAL'a terfi etti. Bayburt'ta oynanan maç ise yarıda kaldı. Bayburt'taki maç da muhtemelen mahalli lig temsilcisi lehine tescil edilecek.

1. Grup'u 7. bitiren Bayburt Belediyespor, eleme maçında Bayburt 1. Amatör Küme şampiyonu Bayburt İl Özel İdarespor'la karşılaştı. Bayburt İl Özel İdarespor, 41. dakikada öne geçti. 79. dakikada ise hakem Ahmet Hilmi Kesici penaltı noktasını gösterdi ve maç 0-2'ye geldi. Kesici'nin 90. dakikada yeniden Bayburt Belediyespor aleyhine penaltı vermesi üzerine saha bir anda karıştı. İki takım futbolcularının karıştığı kavga üzerine hakem; 4'ü Bayburt Belediyespor, 3'ü de Bayburt İl Özel İdarespor futbolcusu olmak üzere toplam 7 kırmızı kart gösterdi. Son olarak Bayburt Belediyespor kalecisi de kırmızı kart görünce sahada Bayburt Belediyesporlu 6 futbolcu kaldı ve talimat gereğince maç bu nedenle yarıda kaldı.

Gümüşhane'de ise 1. Grup 6.'sı Kelkit Hürriyetspor, mahalli ligten gelen Gümüşhane İl Özel İdarespor'la karşılaştı. Kelkit temsilcisi rakibini 4-1'le geçerek BAL'da kalma hakkını elde etti.

Hatay'da ise 5. Grup'u 6. olarak tamamlayan İskenderun Asaşspor, normal süresi 2-2 biten maçta Karayılan Belediyespor'u penaltılarla 4-3 yenerek ligte tutundu.

Karaman'daki müsabakada 5. Grup'u 9. bitiren 70 Karaman Gençlikspor, 10 kişi kaldığı maçta 85. dakikada yediği golle Karaman Belediyespor'a 0-1 yenildi ve Karaman 1. Amatör Küme'ye düştü.

Sezonu 7. Grup'ta 9. olarak tamamlayan Selçuklu Belediyespor, Konya temsilcisini belirleyecek maçta normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 biten maçta Karapınar Belediyespor'u penaltılarla 4-3 yendi ve seneye de BAL'da oynama hakkını kazandı.

İki Kızıltepe kulübünü karşı karşıya getiren Mardin müsabakasında 2. Grup'u 7. olarak bitiren Kızıltepespor, Mardin 1. Amatör Küme şampiyonu Kızıltepe Barışspor'la 2-2 berabere kaldı. Penaltılara kalan maçta rakibine 2-4 yenilerek BAL'a veda etti.

Şanlıurfa müsabakasında 4. Grup 9.'su Şanlıurfa İl Özel İdarespor, geçtiğimiz sezon olaylı Erganispor maçından sonra BAL'dan ihraç edilen ve bu sezon Şanlıurfa Süper Amatör Küme'yi şampiyon bitiren Birecik Belediyespor 0-0 berabere kaldı. Penaltılarda 2-4 üstünlük sağlayan Birecik Belediyespor yeniden BAL'a döndü.

Tekirdağ'da Süper Amatör Küme şampiyonu Tekirdağspor, 12. Grup'u 9. bitiren Çorlu Bençlerbirliği'ni normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta 6-5 penaltılarla yendi ve BAL'a yükseldi.

9.Grup 7.'si Uşak İl Özel İdarespor, Uşak 1. Amatör Küme şampiyonu Turan İdman Yurdu'nu uzatmaların 2. dakikasında bulduğu golle 2-1 yendi ve önümüzdeki sezon da Uşak'ı BAL'da temsil etme hakkını kazandı.

BAL eleme maçlarına 24 Nisan'da oynanacak Antalya ve Siirt maçlarıyla devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder