16 Nisan 2012 Pazartesi

SÜPER FİNAL AVRUPA LİGİ GRUBU'NDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 1. HAFTA

Süper Lig'te normal sezonu 5. - 8. takımlar arasında, Avrupa Ligi'ne katılmak için Şampiyonluk Grubu'nun 4.'süyle oynanacak final maçına katılacak takımı belirleyecek maçlarda 1. hafta tamamlandı.

Normal sezonu 50 puanla bitiren takımlardan Sivasspor, pazar günü evinde Bursaspor'u ağırladı. Perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında rakibine 4-1 yenilen Sivasspor, bu maçın acısını Avrupa Ligi'nde çıkardı ve rakibini 4-0 mağlubiyetle uğurladı. Baştan sona Sivasspor'un üstünlüğüyle geçen maçta, ev sahibi ekipte kupada 4 gol yiyen kaleci Atilla Koca'nın yerine şike operasyonunda 5 ay cezaevinde kalan ve tahliye olduktan sonra kulübüne dönen Korcan Çelikay görev yaptı. Mehmet Nas, Milan Cerny, Doudou Faty, Kağan Timurcin Konuk kupada görev yapıp bu hafta dinlendirilen diğer oyunculardı. Yerlerine Ziya Erdal, Ricardo Pedriel Suarez, Kıvanç Karakaş ve Jan Rajnoch görev yaptılar. Bursaspor'daysa Scott Carson, Gökçek Vederson ve İbrahim Öztürk yerlerini bu maçta Yavuz Özkan, Mehmet Sak ve Milan Stepanov'a bıraktılar. Gol perdesini 26. dakikada Michael Eneramo'nun açtığı maçta ilk yarının skorunu Jan Rajnoch'un golü belirledi. İkinci yarıda da Kamil Grosicki ve Jan Rajnoch'la gol bulan Sivasspor grubun ilk haftasını 28 puanla lider kapattı. Bursaspor'unsa 25 puanı bulunuyor.

Gruptaki diğer maçtaysa İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Eskişehirspor'la 1-1 berabere kaldı. Yoğun yağmur altında İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta (aynı günün akşamında İnönü Stadı'nda oynanması gereken Beşiktaş - Galatasaray maçı yoğun yağış nedeniyle oynanamayacaktı) konuk Eskişehirspor Batuhan'ın 26. dakikada gelen golüyle üstünlüğü ele geçirse de Francesco da Silva Lima'nın 57. dakikada gelen kafa golüne engel olamayınca taraflar sahadan bir puanla ayrıldı. Böylelikle her iki takımda 26 puana ulaşmış oldu.

Önümüzdeki hafta cumartesi günü Bursaspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Eskişehirspor - Sivasspor maçları oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder