11 Nisan 2012 Çarşamba

2. Lig'te 2 kadın başkan...

Türkiye profesyonel liglerinde mücadele eden 127 kulübün başkanları arasında 2 de kadın başkan olduğunu futbolla ilgilenen kaç kişi biliyordur? Üstelik ikisi de Spor Toto 2. Lig'te, hem de aynı grupta.

Sevda Karaali Şireci
1970'te Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde doğan Sevda Karaali Şireci, Dokuz Eylül Üniversitesi'ni bitirdikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çankırı Belediyesi'nde; ardından da İzmir, Diyarbakır ve Ankara Emniyet Müdürlüklerinde görev yapar. 2005'in Ocak ayında ise Ankara'daki Anatolia Showland'in cafe ve fuaye işletmelerinin ihalesini alarak memuriyetten ayrılır ve iş hayatına atılır. 2007'de Karaali Organizasyon isimli şirketini kurarak gösteri merkezinin işletmesini tamamen alır. Bu arada merkezin adını da Anadolu Gösteri Merkezi olarak değiştirir. 2009'da ise Çankırı Belediyespor (ismini sonradan Çankırıspor olarak değiştirdi) kulüp başkanlığına talip olur, aynı yıl yapılan kongrede kulüp başkanlığına getirilerek profesyonel liglerdeki tek başkan olur. O tarihten beri bir kez milletvekili, bir kez de belediye başkanı olmak için (her ikisi de Adalet ve Kalkınma Partisi'nden) başkanlıktan istifa edip aday gösterilmeyince yeniden kulüp başkanlığına dönen Şireci, halen Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 9. sırada bulunan Çankırıspor'un başkanlığını sürdürüyor.


Zeynep Bekçe 
Zeynep Bekçe'nin futbol camiasına girişi ise bir aşk hikayesiyle başlıyor. Bursaspor ve Gençlerbirliği'nin eski futbolcusu Erkan Özbey işkadını Zeynep Bekçe'nin kızına aşık olup Aralık 2008'de evlenir. Ertesi sene Erkan, kayınvalidesine bir futbol kulübü satın alma hayalinden bahsedince birlikte anonim şirket olan Kızılcahamamspor'un bütün hisselerini satın almaya karar verirler. Bekçe kulüp başkanlığına otururken Erkan Özbey de sportif direktörlük görevini üstlenir. Teknik direktörlüğe de Erkan'ın Bursaspor'dan takım arkadaşı Tunahan Akdoğan'ı getirirler. Özbey, Bursaspor'un yıllarca kalesini koruyan "sarı" Şenol Karagöl'ü (38) ve Gençlerbirliği'nden takım arkadaşı Ömer Topraktepe'yi de kadrolarına katar. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 6. sırada bulunan Kızılcahamamspor şu sıralar play-off'a kalma hesapları yapıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder