25 Nisan 2012 Çarşamba

YETENEK AVCISI : SOFIANE HANNI (KAYSERİ ERCİYESSPOR)

Paris'in banliyölerinden Ivry-sur-Seine'de Cezayirli bir ailenin çocuğu olarak 29 Aralık 1990'da dünyaya gelir Sofiane Hanni. 8 yaşındayken oturduğu bölgenin amatör takımlarından US Ivry'nin altyapısında futbola başlar. 2001'de Paris Saint Germain'in gayriresmi pilot takımı olarak görülen; Fenerbahçeli Issar Dia ve Newcastle Unitedlı Hateem Ben Arfa gibi isimleri yetiştiren Athletic Club de Boulogne Billancourt'a transfer olur. Burada bulduğu fırsatı iyi değerlendiren Hanni, 15 yaşına geldiğinde Mikhael Landreau, Jeremy Toulalan gibi futbolcuların forma giydiği Ligue 1 takımlarından FC Nantes altyapısına transfer olur. Ligimizde yıllarca top koşturan Alioum Saidou, Mamadou Diallo'nun da kadroda yer aldığı 2006-2007 sezonunda  FC Nantes, ligi sonuncu olarak tamamlar ve Ligue 2'ye düşer. Ertesi sezon liginde 2. olup yeniden Ligue 1'e çıksa da 2008-2009 yılında bu kez sondan bir üst sırada yer alıp küme düşmekten kurtulamaz.

FC Nantes'ın hiç de iyi bir sezon geçirmediği, yalnızca 2 puan farkla Ligue 2'de kaldığı 2009-2010 sezonunun 16. haftasında 3-0 kaybettikleri CS Sedan karşılaşmasında - bu sezon Standart Liege'e transfer olan - William Vainqueur'un yerine 83. dakikada oyuna girerek profesyonel kariyerine başlangıç yapar. Ancak o sezon bir daha forma şansı bulamaz.

Nantes günlerinden
2010-2011 sezonu başında Paris Saint Germain  Sofiane'le ilgilenir ancak babasıyla Paris Saint Germain arasında anlaşmazlık baş gösterince transfer gerçekleşmez ve FC Nantes'ta kalır. O sezon Hanni için daha verimli geçecektir. Gerçi o sezon da 23. haftaya kadar forma şansı bulamaz. Ancak bu haftadan sonra 2 kez oyuna sonradan girerek, bir kez de ilk on birde forma şansı bulur. Artık gelecek için ümit beslenen, ofansif ortasaha mevkinde önemli bir yetenek haline gelmiştir. Birçok Football Manager takipçisi de oyundaki iyi notlarından ve ilerleyen sezonlardaki gelişiminden kendisini tanımaya başlamıştır. Ancak teknik direktör Philippe Anziani'nin kulüpten ayrılıp Landry Chauvin'in göreve gelmesiyle takımda düşünülmez ve kulüp araması istenir.

19 Temmuz 2011'de ajanslara Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor'un Sofiane Hanni'yi kadrosuna kattığı haberi düşer. Bir önceki sezon Emre Toraman, Yusuf Şimşek, İbrahim Yavuz, Severin Brice Bikoko gibi yıldız oyuncuları kadrosunda barındırmasına rağmen ligi 8. sırada bitiren Kayseri Erciyesspor, yeni bir yapılanmaya gitmiş; kadrosundaki pek çok yıldızla yollarını bir bir ayırmış, yabancı oyuncu haklarını ise Kardemir Karabüksporlu Hassan Wasswa ve NC Luckolu Vilim Posinkoviç'in yanısıra FC Nanteslı Sofiane Hanni'den yana kullanmıştı.

Sofiane, Bank Asya 1. Lig'in
en değerli futbolcularından
Sezona Bucaspor maçıyla başlayan Kayseri ekibinde teknik direktör Fikret Yılmaz'ın gözüne girmeyi başarır ve takımın 10. haftada hem namağlupluğu hem de liderliği bıraktığı Akhisar Belediye Gençlikspor maçı da dahil olmak üzere bütün maçlarında oynar. Karşıyaka deplasmanında 3 puanı getiren golü de atmasıyla takımdaki yerini sağlamlaştırır. Devre arasında Yılmaz'ın yerine gelen Kemalettin Şentürk de Hanni'den vazgeçmez. Takımının şu ana kadar ligte oynadığı 31 maçın 29'unda görev alıp 6 asist üretip  9 gol atan Hanni ligin en skorer 3 orta saha oyuncusundan biri olma özelliği taşıyor. Kayseri Erciyesspor'da daha çok sol kanatta forma giyen Hanni, Fransa vatandaşlığına da sahip olsa da, Cezayir Milli Takımı'nda oynamak istediğini açıkladı.


1 yorum: