21 Nisan 2012 Cumartesi

PFDK VE AFDK'dan tartışılacak kararlar...

Geçtiğimiz hafta oynanması gereken biri 3. Lig 1. Grup'ta, diğeri BAL 1. Lig'te olmak üzere 2 maç konuk takımların maçlara çıkmamaları nedeniyle oynanamamıştı. Her iki maçla ilgili kararlar da hafta içinde alındı.

19 Nisan'da toplanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 15 Nisan'da oynanması gereken ancak konuk ekibin can güvenliği bulunmadığı nedeniyle seramoniye çıkmadığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor - Sandıklı Belediyespor maçıyla ilgili olarak Sandıklı Belediyespor'un ilan olunan saatte stada gelmekle birlikte müsabakaya çıkmayarak talimata aykırı davrandığına kanaat getirdi ve maçın 3-0 evsahibi lehine hükmen tesciline karar verdi. Ayrıca Sandıklı Belediyespor'un 3 puanı da silindi. Kurul ayrıca rakip takım oyuncularına saldırdıkları gerekçesiyle evsahibi takım futbolcularından Ömer Deniz'e 6 maç, Abdülaziz Demircan'a da 5 maç; Sandıklı Belediyespor antrenörü İbrahim Cezayir'e 2 maç müsabakalardan men cezası verdi.

Sandıklı Belediyespor, futbolcuların maçtan önce sahaya ısınmak için çıktıklarında rakip takım futbolcularının "Sen ilk maçta var mıydın?" diyerek üzerlerine saldırdıklarını, teknik direktör Hakan Hayati Karaca da dahil olmak üzere sporcularının linç girişimine maruz kaldıklarını, bu nedenle maça çıkmadıklarını açıklamıştı. Darba uğrayan teknik direktör Karaca ve futbolcular hastaneden iş göremez raporu almışlardı. Diyarbakır cephesi ise, maçtan önce karşılıklı bir münakaşa yaşandığını ancak büyütülmemesi gereken bu tartışma bahane edilerek Sandıklı Belediyespor'un maça çıkmadığını belirtmişti. Ligin ilk yarısında Sandıklı'da oynanan ve Sandıklı Belediyespor'un 2-1 kazandığı maçta da olaylar çıkmış, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular sözlü ve fiziki saldırıya uğradıklarını söylemişlerdi.

http://webtv.hurriyet.com.tr/4/30897/0/1/bizi-orada-linc-ettiler.aspx

PFDK'nın bu kararı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u tatmin ederken Sandıklı Belediyespor karara tepkili. 3 puanlarının da silinmesiyle play-off yarışından koptuklarını belirten Kırmızı - Beyazlılar PFDK'nın rakip takımın 2 futbolcusuna ceza vererek olaylarda kimlerin sorumlu olduğunu tespit ettiğini ancak kendilerinin 3 puanlarının silindiğini, bu durumun anlaşılamaz olduğunu iddia ettiler.


15 Nisan'da oynanması gereken ancak konuk ekibin maça çıkmaması nedeniyle oynanamayan bir diğer maç ise Bölgesel Amatör Lig 1. Grup maçı olan Kalkanderespor - 3 Mart Beldespor maçıydı. 19 Nisan'da toplanan Amatör Futbol Disiplin Kurulu da bu maçla ilgili kararını verdi. Karara göre maç 3-0 evsahibi takım lehine tescil edildi ve 3 Mart Beldespor'un 3 puanı silindi.

Normal şartlarda 25 Mart'ta oynanması gereken maç, 3 Mart Beldespor kafilesinin bir önceki hafta deplasman dönüşü yaptığı kaza neticesinde bir yöneticisinin ölmesi ve birçok futbolcusunun yaralanması nedeniyle 15 Nisan'a ertelenmişti. 15 Nisan'a gelindiğinde ligte normal fikstür tamamlanmış ve yalnızca Kalkanderespor - 3 Mart Beldespor maçı kalmıştı. 3 Mart Beldespor 40 puanla ikinci, Kalkanderespor 38 puanla üçüncü durumdaydı ve play-off'a katılacak ikinci takım bu maçın sonunda belli olacaktı. Ancak 3 Mart Beldespor kafilesi, Kalkandere girişinde otobüslerine yabancı maddeler atıldığı gerekçesiyle stada değil Kalkandere Emniyet Müdürlüğü'ne giderek emniyet tedbirlerinin alınmasını istemiş, bunun üzerine İyidere ve İkizdere'den takviye güvenlik kuvvetleri çağrılmış ancak 3 Mart Beldespor maça çıkmama kararı almıştı.

Kararla birlikte Kalkanderespor 41 puanla ikinci oldu ve gruptan play-off'a katılma hakkı elde eden 2. takım oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder