17 Nisan 2012 Salı

SPOR TOTO KUPASI'NDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 1. HAFTA

Süper Lig'te ilk 8'e giremeyen takımların fikstürü boş geçmemeleri için düzenlenen Spor Toto Kupası, bu hafta 2 grupta oynanan toplam 4 maçla start aldı.

A Grubu'nda cumartesi günü oynanan maçta Kardemir Demir Çelik Karabükspor, evinde oynadığı maçta MKE Ankaragücü'nü 3-1 mağlup etti. İdeal on birine yakın bir kadroyla sahay çıkan Karabük temsilcisinde kaleyi sezonu A2 takımında geçiren Ahmet Burgaz korudu. Geçirdiği mali kriz nedeniyle zaten bütün sezonu A2 takımıyla geçiren Ankaragücü'nde ise kalede 1995 doğumlu Gökhan Akkan vardı. Ayrıca sezonu Coca-Cola U 18 Akademi Ligi'nde geçiren 1994 doğumlu Enes Kubat ve Coca-Cola U17 Akademi Ligi'nde geçiren 1995 doğumlu Hasan Uyaroğlu ilk on birde kendine yer bulan diğer futbolculardı. Gruptaki diğer maçta ise Orduspor, Samsunspor'u deplasmanda 2-5 mağlup etti. Orduspor maça ideal on biriyle çıkarken Samsunspor, takımın ligten düşmesi üzerine yabancı oyuncuların ülkesine dönmesi ve izinli futbolcular nedeniyle maç kadrosunu ancak 15 futbolcudan oluşturabildi. İlk on birdeyse 5 A Takım oyuncusuna 6 A2 kadrosundan takviye vardı.

B Grubu'ndaysa her iki takımın da ideal kadrosuna yakın on birlerle sahaya çıkan takımlardan Gaziantepspor, Gençlerbirliği'ni 4-0'la geçti. Grubun diğer maçındaysa Antalyaspor, Kayserispor'u 3-1 yendi. Antalyaspor; sezon boyunca pek forma şansı bulamayan Petr Janda, Erkan Sekman ve Sinan Kaloğlu'nun yanı sıra A2 takımından Emre Torun ve Hüseyin Atalay'a forma şansı verdi. Kayserispor'da ise 2 sezon önce altyapıya alınıp devre arasında profesyonel sözleşme imzalayan 1993 doğumlu Babacar Mbaye Diop, A takımında ilk kez ilk on birde fırsat buldu. Ligte A takımda çok fazla fırsat bulamayan; sezon başında Bayer Leverkusen II'den transfer edilen Berkay Dabanlı, devre arasında Schalke 04 II'den alınan Nurettin Kayaoğlu Kayserispor'da kendini gösterme fırsatı bulan diğer futbolculardı. İlk hafta maçlarında kırmızı kart gören tek oyuncu olan Nicolas Navarro'nun yerine oyuna giren, sezon başında West Ham United'tan transfer edilen Kıbrıs kökenli 1992 doğumlu kaleci Deniz Doğan Mehmet de kariyerinin ilk kez Kayserispor maçına çıkmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder