23 Nisan 2012 Pazartesi

3. LİG'TE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 35. HAFTA


Ön bilgi : Her 3 grupta da 19 takım bulunuyor. Her grubu şampiyon bitiren takım doğrudan 2. Lig'e yükselirken 16. - 19. arasındaki takımlar Bölgesel Amatör Lig'e düşecek. 2. - 5. takımlar ise kendi gruplarında tek maçlı eleminasyon sistemine göre play-off oynayacak, her gruptaki play-off lideri 2. Lig'e yükselecek. Gruplarda fikstürün tamamlanmasına 3 hafta kaldı. 


1.GRUP

İnegölspor şampiyonluğa çok yakın. Lider, Elazığ Belediyespor'u deplasmanda 0-1 yendi ve puanını 71'e çıkardı. Bayrampaşa da düşme hattundan kurtulmak isteyen MKE Kırıkkalespor'u 3-1'le geçerek puanını 65'e çıkardı ancak ikili averajda İnegölspor'un gerisinde olduğu için, İnegölspor haftaya sahasında Menemen Belediyespor'u yenerse şampiyonluk turu atacak. Hacettepe ise lige çoktan havlu atmış olan Akçaabat Sebatspor'u 27. dakikasında 0-4'ü bulduğu maçta 1-4 yenerek puanını 60'a taşıdı ve play-off'u büyük oranda garantiledi. Hafta içinde Sandıklı Belediyespor maçından hükmen 3 puan alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, ligte kalmak için mutlak galibiyet almak isteyen Lüleburgazspor'la deplasmanda 0-0 berabere kaldı ve haftayı 58 puanla 4. kapattı. Bir diğer play-off adayı Gümüşhanespor da ligten düşmemeye oynayan bir takımı, Gebzespor'u 0-2 yendi ve 57 puanla beşinciliğe oturdu. Zirvedeki bu ekipleri zorlayabilecek tek takım olan Manavgat Evrensekispor, Kırıkhanspor'a deplasmanda 1-0 yenilince 55 puanda kaldı ve 6. sırada kendine yer bulabildi. Önümüzdeki hafta oynanacak Manavgat Evrensekispor - Bayrampaşa maçı Antalya ekibinin play-off kaderini tayin edecek.

Geçtiğimiz hafta evinde kaybeden MKE Kırıkkalespor, bu hafta da Bayrampaşa'ya kaybedince 34 puanda kaldı ve ligten düşme hattıyla arasındaki puan farkının 1'e düşmesine engel olamadı. Bu hafta evinde 1 puan alan Lüleburgazspor'sa 33 puana sahip ve MKE Kırıkkalespor'a göre bir maçı eksik. MKE Kırıkkalespor'un 2 iddialı takımla karşılacak olması, Lüleburgazspor'unsa 2 iddiasız, 1 iddialı takımla karşılaşacak olması yarışta Lüleburgazspor'u avantajlı konuma getiriyor. Geçtiğimiz hafta aldığı 3 puanla ümitlenen ancak haftayı puansız kapatan Gebzespor'un artık harcayacağı kredisi kalmadı. Gebzespor'un 31 puanı, önünde 2 maçı, kapatması  gereken 3 puan fark ve ekarte etmesi gereken 2 takım bulunuyor. 18. Keçiören Sportif ve 19. Akçaabat Sebatspor ligten düşmüş durumda.


2. GRUP

Nazilli Belediyespor için artık 2. Lig'teler diyebiliriz. Liderin Karsspor'u 4-0'la geçtiği haftada, evinde 9 kişi kalmış rakibiyle 1-1 berabere kalan Belediye Bingölspor 3. sıraya düşünce Kepez Belediyespor'u 5-0 yenen Keçiörengücü 63 puanla 2. sıraya yükseldi. 72 puanı bulunan Nazilli Belediyespor'un tek dezavantajı ikili averajda Keçiörengücü'nün gerisinde olması. Ancak ligin bitimine 3 maç kaldığı düşünüldüğünde önümüzdeki hafta ligten çoktan düşmüş olan Erganispor karşısında alacakları bir puan şampiyonluk turu atmaları için yeterli olacak. Yalıspor, İskenderunspor 1967'yi yenerek puanını 56'ya çıkardı ve haftayı bay geçen 4. Kahramanmaraşspor'la puanını eşitledi. Yukarıdaki beşliyi zorlayabilecek iki takım da 54 puana sahip. İstanbulspor, zorlu Bingöl deplasmanında aldığı 1-1'le, Batman Petrolspor'sa Erganispor önünde aldığı 3-2 galibiyetle bu puana ulaştı. İstanbulspor'un haftaya evinde oynayacağı Keçiörengücü maçı play-off hesapları açısından "tamam mı, devam mı" maçı olacak.

Haftayı farklı mağlubiyetle kapatan 27 puanlı Kepez Belediyespor'un artık mucizelere ihtiyacı var. Önlerinde Orhangazispor - Belediye Bingölspor (d) - Nazilli Belediyespor maçları ve kapatmaları gereken 9 puan fark var. Son haftalara girerken korkulu rüya görmek istemeyen Orhangazispor'la düşme hattından kafasını uzatmak isteyen Oyak Renaultspor maçı 1-1 beraberlikle bitince her iki takım da hesabı son 3 maça bıraktı. Orhangazispor'un 36, Oyak Renaultspor'un 32 puanı bulunuyor. Küçükçemece ise bütün rakiplerinin puan kaybettiği haftada iddiasız rakibi Gölcükspor'u 2-1 yenince puanını 34 yaptı ve Kilimli Belediyespor'a 3-1 yenilen 15. sıradaki Arsinspor'u yakaladı. Haftayı farklı mağlubiyetle kapatan Karsspor'unsa 35 puanı bulunuyor. Sonuncu Erganispor'un küme düşmesi kesin.


3. GRUP

Geçtiğimiz hafta zirvede 6 puana çıkan fark, bu hafta 4'e düştü. Lider Hatayspor, deplasmanda Tekirova Belediyespor'la 1-1 berabere kalarak puanını 63 yaptı. Tarsus İdman Yurdu ise, ligten düşmüş Çarşambaspor'u 4-0 geçince 59 puana ulaştı. Bursa Nilüferspor evinde Erzuurm Büyükşehir Belediyespor'u 3-1'le geçip 54 puana sahip oldu. Darıca Gençlerbirliği, ligte tutunmaya çalışan Araklıspor'u deplasmanda 0-2 yenince evinde bir diğer lige tutunmaya çalışan takım Afyonkarahisarspor'la 1-1 berabere kalan Sancaktepe Belediyespor'u yakaladı. Her iki takımın da puanı 52. Ancak Darıca Gençlerbirliği'nin bir maç fazlası var. İlk beşi play-off için zorlamaya yakınsa 2 takımdan söz edebiliriz. Anadolu Üsküdar 1908, Yimpaş Yozgatspor'u 1-0 yenerek hem rakibine play-off yarışında büyük bir darbe vurdu hem de 6. sıraya yerleşti. Onunla aynı puana sahip olan Siirtspor'sa (51 puan), ateş hattında bulunan Diyarbakır Kayapınar Belediyespor'la 1-1 berabere kalınca son 3 haftada 8 puan kaybetmiş oldu. Önümüzdeki hafta oynanacak Darıca Gençlerbirliği - Anadolu Üsküdar 1908 ve Siirtspor - Sancaktepe Belediyespor maçları play-off yolunda hayati öneme sahip.

Çarşambaspor'un düşmesinin kesin olduğu grupta, 30 puanlı Afyonkarahisarspor'un artık mucizelerden de fazlasına ihtiyacı var. 15. sırayla arasında 9 puan var, tek avantajları Ankara Demirspor'a ikili averajda kurdukları üstünlük. Araklıspor da evinde mağlubiyetle ayrılınca 32 puanda kaldı ve işini Allah'a havale etti. Haftayı beraberlikle kapatan takımlardan Diyarbakır Kayapınar Belediyespor'un 35, Ankara Demirspor'un 39 puanı bulunuyor. Haftayı bayan Bayrampaşa ise 40 puana sahip. 36. hafta oynanacak Afyonkarahisarspor - Araklıspor maçı en az bir takımın - belki de ikisinin birden - düşmesinin kesinleşeceği maç olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder