24 Nisan 2012 Salı

SÜPER FİNAL ŞAMPİYONLUK GRUBU'NDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 2. HAFTA


Süper Final'de lig adeta bu hafta yeniden başladı. Zirve yarışında fark 2 puana inerken Avrupa Ligi için Trabzonspor, Beşiktaş'ın önüne geçti.

Cumartesi günü oynanan maçta aynı puana sahip takımlardan Trabzonspor, Beşiktaş'ı 1-0'la geçince Avrupa Ligi'ne doğrudan katılmak için çok önemli bir avantaj elde etti. Rakibine göre kağıt üzerinde daha çok topla buluşan ve daha çok pas yapan Beşiktaş'ın yine dağınık ve kontrolsüz bir görüntü sergilediği maçın tek golü Halil Altıntop'tan 69. dakikada geldi. Golün ofsayttan geldiğinin anlaşılması üzerine Beşiktaş yönetimi, geçtiğimiz hafta da Galatasaray'dan ofsayttan gol yediklerini, hakem hatalarından rahatsızlık duyduklarını belirtti. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 31 yaparken Beşiktaş 28'de kaldı.
Seyrantepe Türk Telekom Arena'da ise yılın belki de en önemli maçı vardı. Galatasaray, evinde Fenerbahçe'yi yenerse şampiyonluk yolunda müthiş bir avantaj elde edecek, tabiri caizse gayriresmi olarak şampiyonluğunu ilan edecekti. Fenerbahçe'nin yenmesi durumundaysa ligte kartlar yeniden dağıtılacak, son 4 haftaya büyük bir çekişme damgasını vuracaktı. Beraberlik halinde ise rakibinden 5 puan önde olan Galatasaray sahadan avantajlı ayrılacaktı. Ancak pazar günü oynanan maçta Galatasaray, beraberlik ihtimalini hiç düşünmeden rakibini seyircisi önünde mağlup etmek için elinden geleni yaptı. Daha çok savunma düşünen bir takım görüntüsü çizen Fenerbahçe ise rakip yarı alanına gitmekte ve atak geliştirmekte zorlandı. Ancak yine de ilk golü bulan ekip 17. dakikada Reto Ziegler'in golüyle öne geçen Fenerbahçe oldu. Yediği golün yarattığı şoku üzerinden atan Galatasaray özellikle ilk yarının sonlarında baskısını artırdı ancak ilk 45 dakikada istediği golü bulamadı. İkinci yarı ise Galatasaray rakibini kendi yarı alanına hapsederek baskısını kurdu. Ancak gol yollarındaki beceriksizlikler yüzünden gol bir türlü gelmiyordu. Herkeste Galatasaray'ın ilk golü bulursa maçtan rahat galip ayrılacağı fikri oluşmuştu ki; 68. dakikada Selçuk İnan'ın muhteşen frikik golü geldi. Tam artık Galatasaray maçı bitirir denirken 80. dakikada Miroslav Stoch'un golü Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Galatasaray'ın tüm çabaları yeni bir gol getirmeyince maç 1-2 sona erdi. Maçla ilgili söylenmesi gereken en önemli şey, güzel bir koreografi gösterisi hazırlayan Galatasaray taraftarlarının hiçbir taşkınlıkta bulunmaması, takımları üstün oynayıp kaybetmesine rağmen maçı alkışlamayla terk etmeleri. Ayrıca maç heyecanına kalbi dayanamadığı için vefat ettikleri açıklanan iki Galatasaray taraftarı maçtan akıllarda kalan başka bir unsurdu. Sosyal medyada Fenerbahçe, Beşiktaş vd. takım taraftarlarının da üzüntülerini belirtip başsağlığı dilemeleri centilmence geçen bir derbinin ardından anlamlı bir tablo oluşturdu.

Önümüzdeki hafta Fenerbahçe - Beşiktaş ve Trabzonspor - Galatasaray maçları oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder