17 Nisan 2012 Salı

SÜPER FİNAL ŞAMPİYONLUK GRUBU'NDA HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 1. HAFTA

Spor Toto Şampiyonluk Grubu maçları olaylarla başladı.

Cumartesi günü oynanması gereken Beşiktaş - Galatasaray maçı, İstanbul'a sabah saatlerinden itibaren yağan yoğun yağmur yüzünden oynanamadı. Aşırı yağış yüzünden resmen bir göle dönen İnönü Stadı'nın bakımıyla ilgili tartışmalar spor camiası gündeminde birinci sıraya yerleşti. Federasyonun da talimatta "hava koşulları nedeniyle oynanamayan maçın ertesi gün aynı saatte oynanması" kuralı bulunmasına rağmen maçı Fenerbahçe - Trabzonspor maçıyla aynı güne denk getirmemek adına pazartesi gününe ertelemesi de kamuoyunun tepkisini çeken bir diğer gelişmeydi.

Beşikta - Galatasaray maçının pazartesiye alınması üzerine şampiyonluk play-off'u Fenerbahçe - Trabzonspor maçıyla başladı. Baştan sonra Fenerbahçe'nin hakimiyeti altında geçen maçta Sarı-Lacivertliler galibiyeti Cristian Baroni ve Moussa Sow'un golleriyle buldu. Maçtan önce Fenerbahçe taraftarının hazırladığı koreografi sırasında yaşanan bir kaza neticesinde Onur Karabudak isimli bir taraftarın yaralanması maçın önüne geçen ilk gelişmeydi. İkinci gelişme ise Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun Trabzonspor'un Senegalli siyahi oyuncusu Didier Zokora'ya maç esnasında ırkçı bir hakarette bulunmasıydı. Maçtan sonra basın toplantısı yapan Zokora'nın olayı anlatması üzerine bütün futbol kamuoyu ırkçılık tartışmasına kilitlendi. Emre'nin olayı inkar etmemesi üzerine Rıdvan Dilmen'in Emre'nin kulüpten ayrılması gerektiğini söylemesi ve Emre'nin de pazartesi günü Rıdvan Dilmen'e "Kendimden daha kariyerli bir futbolcu göremiyorum, kimsenin bana böyle bir şey söyleme hakkı yok." diye cevap vermesiyle tartışma alevlendi. Irkçılık tartışması halen gündemimizin bir numarasında oturuyor.

Beşiktaş - Galatasaray maçı öncesindeyse en çok merak edilen, geçtiğimiz hafta kavga eden Galatasaraylı Felipe Melo ve Albert Riera'nın Fatih Terim tarafından affedilmesi üzerine maçta forma giyip giymeyecekleriydi. Fatih Terim, radikal bir karar alarak her iki futbolcuya da ilk on birinde yer verdi. Beşiktaş'ın topa daha çok sahip görünmesine rağmen oyun kuramadığı, Veli Kavlak'ın uzaktan şutu ve Ricardo Quaresma'nın kaçırdığı gol dışında ciddi bir atak organizasyonu kuramadığı maçta Galatasaray kendini fazla zorlamadan, rölantiye bir tempoyla maçı 0-2 kazanarak ikinci Fenerbahçe'yle puan farkını 5'te tuttu. Ancak maça hakem tartışmaları damgasını vurdu. Galatasaray'ın attığı ilk golde Felipe Melo'nun ofsaytta olması, her iki takıma da çıkmayan kartlar gibi hatalar taraflı tarafsız futbolseverlerin tepkisini çekti. Beşiktaş taraftarının gösterdiği tepkiyse maçın diğer önemli olayıydı. Sahaya girmeye çalışan, hakemi ve Emmanuel Ebue'yi darp etmeye çalışan bazı taraftarlar yüzünden maç 5 dakika durdu. Maçta çıkan olaylar da halen kamuoyu tarafından tartışılıyor.

Önümüzdeki hafta Galatasaray - Fenerbahçe ve Trabzonspor - Beşiktaş maçları oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder