15 Nisan 2012 Pazar

2. LİG'TE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 29. HAFTA


Ön bilgi : Her 2 grupta da 17 takım bulunuyor. Her grubu şampiyon bitiren takım doğrudan 1. Lig'e yükselirken 15. - 17. arasındaki takımlar 3. Lig'e düşecek. Gruplarında 2. - 5. sırayı alacak 8 takım ise tek maçlı eleminasyon sistemine göre play-off oynayacak, kazanan 1. Lig'e yükselecek. Gruplarda fikstürün tamamlanmasına 5 hafta kaldı.




BEYAZ GRUP


Grupta şampiyonluk yarışı tüm hızıyla sürüyor. Turgutluspor'u evinde 1-0 yenen Şanlıurfaspor 65 puanla liderliğini sürdürdü. Balıkesirspor'sa bu hafta Tokatspor'u 3-0 geçince 63 puanla zirve takibini sürdürdü. Şanlıurfaspor'un Balıkesirspor'dan 1 maç fazlası bulunuyor. Bozüyükspor ise Çorumspor deplasmanından 0-1 galibiyet çıkarınca puanını 57 yaptı ve direkt olarak 1. Lig'e çıkma ihtimalini devam ettirdi. Play-off yarışındaki en can alıcı maç İskenderun'daydı. Bugsaşspor önce 0-1 öne geçtiği, ardından 2-1 geriye düştüğü maçta 2-2'yi bulunca 47 puanla 4. sırada. İskenderun Demir Çelikspor'unsa 45 puanı var ve 6. sırada. Sezon başından beri bütün kritik maçlarında puan kaybeden Altay, evinde hiçbir iddiası bulunmayan rakibi Ofspor'a evinde 2-3 yenildi ve 46 puanda kaldı. Bu hafta maç yapmayan Tepecikspor'un 44, haftayı mağlubiyetle kapatan Tepecikspor'un 43, düşmeme mücadelesi veren Diyarbakırspor'a 2-1 yenilen Gaziosmanpaşa'nın 40 puanı bulunuyor. Önümüzdeki hafta oynanacak Bozüyükspor - İskenderun Demir Çelikspor maçı play-off sıralamasının şekillenmesinde kilit bir öneme sahip.

Ligte ilk ve son kez 13 Kasım 2011'de Tokatspor'u yenerek puan alan Kocaelispor, bu hafta Pendikspor'la evinde 1-1 berabere kalarak puanını 4'e taşıdı. Ancak bu sonuçla ligten düşmesi kesinleşti. Evinde malubiyet alan ve fikstürü henüz bay geçmeyen 14 puanlı Çorumspor'un ligten düşecek diğer iki takımdan biri olması çok yüksek ihtimal. Haftayı yine 0 puanla kapatan ve fikstürü halen bay geçmeyen Tokatspor, Diyarbakırspor'un 3 almasıyla ateş hattının içine girdi. Tokatspor'un 19, Diyarbakırspor'un 20 puanı bulunuyor. Bu hafta oynanacak Tokatspor - Diyarbakırspor maçı, önümüzdeki hafta 2. Lig'te oynanacak bütün maçlar arasında en önemli maç olacak.


KIRMIZI GRUP

Yukarıdaki takımların puanlarının birbirine yakın olduğu grupta 10 takımın matematiksel olarak birincilik ihtimali hala sürüyor. Ancak bunların arasında ilk 3 sırada bulunanların zirve yarışı çok daha yakıcı bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı 3 puanla kapatan Bandırmaspor Kırklarelispor deplasmanında 0-0'la 1 puan çıkarıp geçtiğimiz haftayı 1 puanla kapatan 1461 Trabzon, Altınordu'yu 3-2 yenince puan farkı yeniden 1'e düştü. Bandırmaspor'un 50, 1461 Trabzon'un 49 puanı var. Fethiyespor'sa Körfez Futbol Kulübü'nü 2-0 yenip puanını 47 yapınca zirve yarışında "ben de varım" dedi. Zirvedeki rakiplerinden bir maç fazlası bulunan ve önümüzdeki hafta maç yapmayacak olan Adana Demirspor, Sarıyer karşısında 1-0 mağlup oldu ve 43 puanıyla doğrudan terfi yarışının dışında kaldı. Körfez Futbol Kulübü haftayı 42 puanla kapatırken fikstürü bay geçen Kızılcahamamspor, liderden 1 puan alan Kırklarelispor ve ligten çekilen Mardinspor maçından hükmen 3 puan alan Alanyaspor 41 puanda buluştu.

Alt sıralar açısından hayati önem taşıyan maçta 30 puanlı Beypazarı Şekerspor, evinde Adıyamanspor'a 0-2 yenilince 30 puanda kaldı ve ligte kalma yarışında çok büyük bir darbe aldı. Adıyamanspor'sa haftayı 3 puanla kapatmasına rağmen, muhtemelen ligten düşecek ikinci takım oldu. Zira önünde 4 maç ve kapatması gereken 12 puan farkı var. Tek ümidi ikili averajda Altınordu'nun önünde olmasından kaynaklanıyor. Ünyespor deplasmanından 0-0'la 1 puan çıkaran Eyüpspor'un ve evinde Çankırı Belediyespor'a 0-2 yenilen Denizli Belediyespor'un puanları 36. Sarıyer bu hafta puanını 34'e çıkarırken Ünyespor'un 33, Altınordu'nun 32 puanı bulunuyor. Mardinspor'un 3. Lig'e düşmesi ise haftalar öncesinden kesinleşmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder