12 Nisan 2012 Perşembe

Kuzey İrlanda'da bir Adanalı : SENCER YILMAZ

Warrenpoint Town'a attığı golden sonra
10 Kasım 1978'de Adana doğmuş Sencer Yılmaz. 1997-1998 sezonunda Adana Demirspor formasıyla Fortis Türkiye Kupası 3. kademe maçına çıkmış. Ardından Adana'nın demiryolcu takımından Sivas'ın demiryolcu takımına, Sivas Demirspor'a transfer olmuş orada da 2 kez 3. Lig maçına çıkmış. Oradan yeniden Çukurova bölgesine dönüp 3. Lig takımları İskenderun Demir Çelikspor ve Ceyhanspor formalarını giymiş. Sonrasında da hepsi de amatör olan Kadirli İdman Yurdu, Konya Sanayispor, Pursak Belediyespor, Adana Maliyespor, Demre Belediyespor ve Seyhan Belediyespor takımlarında belirli süreler oynamış.

2007-2008 sezonunda ise soluğu Kuzey İrlanda'nın küçük bir liman kasabası olan Larne'de almış ve Premier Division takımlarından FC Larne kadrosunda yer almış. Sonraki birkaç sezonu ise Kuzey İrlanda'nın amaör takımları olan Larne Tech Old Boys, Saintfield United, Saint Comgall's'te geçirmiş. Özellikle Saint Comgall's'teki performansı eski takımı FC Larne'ın (ancak bu kez Kuzey İrlanda lig piramidinin 2. sırası olan IFA Championship I'de mücadele vermekteler) yeniden kendisiyle ilgilenmesine sebep olmuş. 2010-2011 sezonunda döndüğü takımında 10 maça çıkmış. 2011-2012 sezonunda ise ilk on birdeki yerini perçinlemiş ve takımının formasını 17 kez ligde, 10 kez de kupada giymiş.

FC Larne'a defans oyuncusu olarak transfer edilen Sencer Yılmaz, menejeri Paul Millar tarafından forvet olarak oynatıldığı maçlardaki performansıyla artık defans/forvet olarak anılıyor. 14 takımlı ligde 12. sırada bulunan FC Larne, ligde kalma mücadelesi veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder