10 Nisan 2012 Salı

3. LİG'TE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 33. HAFTA

Ön bilgi : Her 3 grupta da 19 takım bulunuyor. Her grubu şampiyon bitiren takım doğrudan 2. Lig'e yükselirken 16. - 19. arasındaki takımlar Bölgesel Amatör Lig'e düşecek. 2. - 5. takımlar ise kendi gruplarında tek maçlı eleminasyon sistemine göre play-off oynayacak, her gruptaki play-off lideri 2. Lig'e yükselecek. Gruplarda fikstürün tamamlanmasına 5 hafta kaldı. 


1.GRUP

Haftaya 64 puanla en yakın rakibi Bayrampaşa'nın 5 puan önünde lider giren İnegölspor, Lüleburgaz deplasmanında daha çok bir orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta 0-0 berabere kalıp çok önemli 2 puanı bırakınca takipçisiyle arasındaki puan farkının 3'e düşmesine engel olamadı. Ev sahibi Lüleburgazspor ise, haftaya aynı puanla MKE Kırıkkalespor'un Akçaabat Sebatspor deplasmanından 0-1 galibiyetle dönmesi üzerine 4 takımın küme düşeceği 19 takımlı grupta 16. sıraya gerileyerek düşme potasına yerleşti. Lüleburgazspor'un tek tesellisi ise, MKE Kırıkkalespor'a göre bir maç eksiğinin olması. Bayrampaşa ise Kırıkhanspor'un cezası nedeniyle Gaziantep'te oynanan maçtan 0-2 galibiyetle ayrılınca liderle arasındaki puan farkını ikiye indirerek zirve yarışına ortak oldu.  Bayrampaşa'nın dezavantajı ise önümüzdeki haftayı bay geçecek olması. 54 puanlı üçüncü Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'sa deplasmanda Gebzespor'a 3-1 yenilince (matematiksel olarak ihtimal bulunsa da) doğrudan terfi ihtimalini mucizelere bıraktı. 17. sırada bulunan Gebzespor'sa MKE Kırıkkalespor'un galip geldiği haftada aldığı altın değerindeki 3 puanla aradaki 6 puanlık farkı korumuş oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un doğrudan terfi hesaplarında büyük ihtimal devredışı kalmasıyla yarış büyük ihtimal, İnegölspor ve Bayrampaşa arasında geçecek. Teknik direktörlüğünü eski Fenerbahçeli futbolcu Tarık Daşgün'ün yaptığı Hacettepe de Elazığ Belediyespor deplasmanından 0-1 galibiyetle dönünce hem puanını Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'la eşitledi hem haftayı bay geçen 4. Giresunspor'un bir puan önüne geçti hem de play-off hesaplarındaki konumunu güçlendirdi. 6. sıradaki Manavgat Evrensekispor ile 7. sıradaki Sandıklı Belediyespor, maçlarını kazanarak play-off takibini sürdürdüler.

Ligin dibinde ise; sonuncu Akçaabat Sebatspor'un ligden düştüğü haftalar öncesinden kesinleşmişti. Bir sıra üstündeki Keçiören Sportif AŞ de Kastamonuspor'a 2-1 yenilince ligten düşen 2. takım oldu. Düşecek diğer iki takımdan biri olmamak için 15. MKE Kırıkkalespor (32 maçta 34 puan), 16. Lüleburgazspor (31 maçta 32 puan) ve 17. Gebzespor (32 maçta 28 puan) arasında kıyasıya rekabet devam ediyor.


2. GRUP

Lider Nazilli Belediyespor, İskenderunspor 1967'yi 3-2 geçerek puanını 69'a çıkardı ve ikinci Belediye Bingölspor'un evinde seyircisiz oynadığı maçta Oyak Renaultspor'la 0-0 berabere kalarak puan kaybetmesiyle aradaki puan farkını 11'e çıkardı. Böylelikle spor basını klişesiyle "Nazilli şampi..." manşetlerinin atılmasına neden oldu.Üçüncü Keçiörengücü ve dördüncü Kahramanmaraşspor maçlarını kazandılar; Keçiörengücü'nün puanı 57, Kahramanmaraşspor'un puanı 56.. İstanbulspor ise Kahramanmaraşspor'a 0-1 yenilerek 52 puanda kaldı ve play-off'u riske attı. İstanbulspor'un en büyük tesellisi 6. Batman Petrolspor ve 7. Yalıspor'un evlerinde beraberlikler alarak puanlarını ancak 50'ye çıkarabilmiş olmaları.

Ligde kalma mücadelesi en çok bu grupta sürprizlere açık gibi görünüyor. Haftayı 3 puanla kapatan on ikinci Kilimli Belediyespor'un 35, on üçüncü. Karsspor'un 34, on dördüncü Orhangazispor'un 32, on beşinci Arsinspor on altıncı Oyak Renaultspor ve on yedinci Küçükçekmecespor'un 31'er, on sekizinci Kepez Belediyespor'unsa 27 puanı bulunuyor. Bu takımlardan Kilimli Belediyespor ve Küçükçekmecespor'un diğer takımlara göre birer maç fazlası bulunuyor. Düğümü ise muhtemelen 35. hafta oynanacak  Kilimli Belediyespor - Arsinspor ve Orhangazispor - Oyak Renaultspor maçları çözecek. Ligin dibindeki Erganispor ise bu hafta Keçiörengücü'ne deplasmanda 0-4 kaybederek matematiksel olarak da 3. Lig'e veda etmiş oldu.


3. GRUP

Zirve hesabının en çetrefilli olduğu grupsa bu grup. 61 puanlı lider Hatayspor'un bay geçtiği haftada ikinci Tarsus İdman Yurdu, 50 puanlı üçüncü Siirtspor'u 2-0'la geçince hem liderle puan farkını 5'e indirdi, hem de rakibini bir sıra geriye itmiş oldu. Yimpaş Yozgatspor'u 3-1'le geçen Sancaktepespor ise 51 puanla üçüncülük koltuğuna oturdu. Beşinci Bursa Nilüferspor ve altıncı Anadolu Üsküdar 1908'in 48'er, yedinci Darıca Gençlerbirliği'nin 46, sekizinci Yimpaş Yozgatspor'un 45, dokuzuncu Erzurum Büyükşehir Belediyespor ve onuncu Aydınspor 1923'ün 44'er, on birinci Pazarspor'un 43 ve on ikinci Dardanelspor'un 42 puanı bulunduğuna göre; tam 12 takım, öyle ya da böyle 2. Lig'e terfi hesapları yapıyor.

Sonuncu sıradaki Çarşambaspor, haftayı 3-1 Ankara Demirspor mağlubiyetiyle kapatınca rakibini düşme hattının bir sıra yukarısına taşıdı ve aradaki puan farkını 14'e çıkararak ligde kalma ihtimalini mucizelere bıraktı. 28 puanlı Afyonkarahisarspor, 32 puanlı Araklıspor, 33 puanlı Diyarbakır Kayapınar Belediyespor, 35 puanlı Ankara Demirspor ve 39 puanlı Beylerbeyi kümeden düşecek diğer 3 takımdan biri olmamak için mücadele edecek. Afyonkarahisarspor, önümüzdeki hafta evinde oynayacağı Diyarbakır Kayapınar Belediyespor maçından 3 puan çıkaramazsa muhtemelen BAL'e giden ikinci bileti almış olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder