15 Nisan 2012 Pazar

3. LİG'TE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 34. HAFTA


Ön bilgi : Her 3 grupta da 19 takım bulunuyor. Her grubu şampiyon bitiren takım doğrudan 2. Lig'e yükselirken 16. - 19. arasındaki takımlar Bölgesel Amatör Lig'e düşecek. 2. - 5. takımlar ise kendi gruplarında tek maçlı eleminasyon sistemine göre play-off oynayacak, her gruptaki play-off lideri 2. Lig'e yükselecek. Gruplarda fikstürün tamamlanmasına 4 hafta kaldı. 


1.GRUP

İkinci Bayrampaşa'nın fikstürü bay geçtiği hafta lider İnegölspor, Kastamonuspor'u 5-1 gibi farklı bir skorla geçti ve aradaki puan farkını 6'ya çıkararak müthiş bir avantaj elde etti. 62 puanlı Bayrampaşa'nın ardından 3. sırada bulunan Hacettepe de Menemen Belediyespor'u 3-1 yenerek puanını 57 yaptı hem play-off hesaplarında konumunu güçlendirdi hem de rakibini 47 puanda tutarak play-off yarışında zora soktu. Hataya 5. giren Manavgat Evrensekispor ise ligten düşmüş rakibi Akçaabat Sebatspor'u 6-1 yenerek puanını 55'e çıkardı. Haftaya 4. giren Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'la 7. giren Sandıklı Belediyespor'un Diyarbakır'da oynamaları gereken maç ise çıkan olaylar nedeniyle oynanamadı. Konuk ekibin iddiasına göre sahaya ısınmak için çıktıklarında üzerlerinde eşofman olan 30 kişinin saldırısına uğradılar ve başta teknik direktör Hakan Hayati Karaca olmak üzere darp edilen futbolcular 7 gün iş göremez raporu aldılar. Bunun üzerine Sandıklı Belediyespor sahadan çekildi ve maç oynanamadı. Maçla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu önümüzdeki günlerde karar verecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un maç eksiğiyle 54 puanda kaldığı hafta Gümüşhanespor ayağına kadar gelen fırsatı tepti ve evinde Ümraniye'yle 0-0 berabere kalarak puanını ancak 54'e çıkarabildi. Ümraniye ise aldığı bir puanla 40 puana ulaştı ve ligte kalma yolunda rahat bir nefes aldı.

MKE Kırıkkalespor bu hafta evinde Kırıkhanspor'a 2-3 yenilince ligte kalma yarışında çok önemli bir avantajı yitirmiş oldu. Ancak 16. sıradaki Lüleburgazspor da Belediye Vanspor'a deplasmanda 2-1 kaybedince 34 puanla 15. sıradaki yerini korumuş oldu. 16. sıradaki Lüleburgazspor'unsa 32 puanı bulunuyor. Gebzespor'sa Beşikdüzüspor deplasmanından 0-1'le 3 puan çıkarınca puanını 31 yaptı ve kümede kalma ümitlerini son haftalara taşımış oldu. Akçaabat Sebatspor ve Keçiören Sportif AŞ'den başka iki takımın daha ligten düşeceği grupta MKE Kırıkkalespor, Lüleburgazspor ve Gebzespor arasındaki yarış kıyasıya devam ediyor. Lüleburgazspor'un diğerlerine göre avantajı, bir maç eksiğinin bulunması.


2. GRUP

Geçtiğimiz hafta puan farkını 11'e çıkaran 69 puanlı Nazilli Belediyespor'un Sivas 4 Eylül Belediyespor deplasmanından 1-0 mağlubiyetle dönmesiyle, Kepez Belediyespor'u deplasmanda 1-2 geçen Belediye Bingölspor puan farkını 8'e düşürmüş oldu. Ancak yine de ligin tamamlanmasına 4 hafta kaldığı düşünülürse Nazilli Belediyespor hala direkt 2. Lig'e yükselecek takım olma hedefinde çok önemli bir avantaja sahip. Üçüncü Keçiörengücü de Bursa deplasmanında Oyak Renaultspor'u 2-3 yenerek Belediye Bingölspor'un bir puan gerisinde zirve takibini sürdürdü. Kahramanmaraşspor da düşmeme mücadelesi veren rakibi Arsinspor'a 1-0 yenilince 56 puanda kaldı. İstanbulspor'sa 1-0 öne geçtiği Kilimli Belediyespor maçında önce 10 kişi kalıp ardından da rakibinin golüne engel olamayınca 2 puan bıraktı. Gölcükspor deplasmanından 0-1 galibiyetle dönen Yalıspor, puananı 53'e çıkararak İstanbulspor'la aynı puana ulaştı ve play-off için umut tazeledi. Haftaya 50 puanla giren diğer takım Batman Petrolspor ise Kars'tan 1-1 beraberlikle dönünce puanını 51'e çıkarmış oldu. Sivas 4 Eylül Belediyespor da lideri devirerek 48 puana ulaştı ve play-off umudunu sonraki haftalara taşıdı.

Geçtiğimiz hafta düşmesi kesinleşen Erganispor'un bir sıra üstünde bulunan Kepez Belediyespor, bu haftayı da mağlubiyetle kapatınca 27 puanda kaldı ve 15.'yle arasındaki puan farkının 7'ye çıkmasına engel olamadı. 31 puanlı takımlardan Küçükçekmece haftayı geçip Oyak Renaultspor da mağlubiyet alınca düşme hattındaki sıralamaları değişmedi. Ancak diğer 31 puanlı Arsinspor, Kahramanmaraşspor karşısında aldığı altın değerindeki 3 puanla rakiplerinin bir adım önüne geçti. Orhangazispor'un küme düşen rakibi Erganispor'u 0-5 yendiği haftada Karsspor 1 puan alınca bu takımın puanları eşitlenmiş oldu : 35 puan. Haftayı 1 puanla kapatan takımlardan Kilimli Belediyespor ise 36 puanı bulunuyor. İskenderunspor 1967 deplasmanından 2-0 mağlubiyetle dönerek 38 puanda kalan Maltepe az da olsa düşme tehlikesi yaşarken İskenderunspor 1967 43 puana ulaşarak matematiksel olarak da ligte kalmayı garantiledi.


3. GRUP

Hatayspor'un evinde Beylerbeyi'yle 2-2 berabere kalmasıyla aradaki puan farkının 3'e düşme ihtimali belirmişti ki; Tarsus İdman Yurdu, Erzurum Büyükşehir Belediyespor deplasmanından 1-0 mağlubiyetle döndü ve 56 puanda kaldı. Böylelikle birinci ile ikinci arasındaki fark 6 puana çıkmış oldu. Play-off hesapları açısından büyük önem taşıyan maçta Siirtspor'u Siirt'te 0-3 yenen Bursa Nilüferspor puanını 51'e çıkararak averajla 3. sıraya yerleşti, Siirtspor'sa 50 puanda beşinciliğe düştü. Play-off'u yakından ilgilendiren diğer maçta Darıca Gençlerbirliği 50 puanlı rakibini 2-0 yenerek hem rakibini dördüncülüğe düşürdü, hem de kendini 49 puanla 6. sıraya taşıdı. 48 puanlı Anadolu Üsküdarspor 1908'in bay geçtiği haftada Yimyapş Yozgatspor, Araklıspor'u 4-0 yenerek puanını Anadolu Üsküdarspor 1908'le eşitledi ancak halen bir maç fazlası bulunuyor. Haftayı 3 puanla kapatan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un 47; Tekirova Belediyespor'u 1-0 yenen Pazarspor'un 46; Çarşambaspor'u 0-2 yenen Dardanelspor'un 45; evinde Ankara Demirspor'a 1-2 yenilen Aydınspor 1923'ün 44 puanı bulunuyor.

Sonuncu sıradaki Çarşambaspor, bu haftayı da 0 puanla kapatınca 3. Lig'e veda eden ilk takım oldu. Küme düşme hattındaki takımları yakından ilgilendiren Afyonkarahisarspor - Diyarbakır Kayapınar Belediyespor maçı 2-2 beraberlikle bitince iki takımın da işine yaramadı. Afyonkarahisarspor puanını 29 yaptı ve 18. sırada kaldı. Böylelikle Aftonkarahisarspor ligte kalma işini mucizelere bıraktı. Diyarbakır Karapınar Belediyespor'sa 34 puanla 16. sırada. Haftayı mağlubiyetle kapatan Araklıspor 32 puanla 17. sırada kaldı. Aydın deplasmanından 3 puan çıkararak düşme hattıyla arasındaki farkı 4 puana çıkaran Ankara Demirspor haftanın kazananı. Beylerbeyi de liderden kopardığı 1 puanla 40 puana ulaştı ve ligte kalma yolunda çok değerli bir avantaj elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder