23 Nisan 2012 Pazartesi

2. LİG'TE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 30. HAFTA


Ön bilgi : Her 2 grupta da 17 takım bulunuyor. Her grubu şampiyon bitiren takım doğrudan 1. Lig'e yükselirken 15. - 17. arasındaki takımlar 3. Lig'e düşecek. Gruplarında 2. - 5. sırayı alacak 8 takım ise tek maçlı eleminasyon sistemine göre play-off oynayacak, kazanan 1. Lig'e yükselecek. Gruplarda fikstürün tamamlanmasına 4 hafta kaldı.




BEYAZ GRUP


Zirvede 2 puan farkla girilen haftada Şanlıurfaspor, Tepecikspor deplasmanından 0-1 öne geçtiği maçtan 1-1 beraberlikle ayrılınca - Şanlıurfaspor'a göre bir maç eksiği bulunan - Balıkesirspor'a gün doğmuştu ki; onlar da Konya Torku Şekerspor deplasmanında 2-1'le 3 puan bırakınca aradaki puan farkı 3'e çıktı. Haftaya Şanlıurfaspor fikstürü bay geçecek; Balıkesirspor evinde iddiasız Ofspor'u yenerse lig son maça girilirken yeniden başlayacak. Evinde İskenderun Demir Çelikspor'u 2-1 Bozüyükspor ise haftanın en karlı çıkan takımı. İskenderun Demir Çelikspor'u 2-1 yenen ve puanını 60'a çıkaran Bozüyükspor liderin 6, ikincinin 3 puan gerisinde bulunuyor. Bozüyükspor, böylelikle doğrudan Bank Asya 1. Lig'e çıkma iddiasını son haftalara taşımış oldu. Deplasmanda Pendikspor'u 1-2 yenen Altay da puanını 49 yaparak 4. sıraya yerleşti ve play-off yarışında önemli bir avantaja sahip oldu. Play-off'un diğer iddialı takımı Bugsaşsspor, evinde mutlak favori olarak çıktığı Kocaelispor karşısında son saniyelerde bulduğu golle ancak 3-3'le bir puanı kurtarınca puanını 48 yaptı. Haftaya oynanacak Altay - Bugsaşspor maçını kazanacak ekibin play-off'u büyük ölçüde garantileyeceğini söyleyebiliriz. İskenderun Demir Çelikspor ve Tepecikspor'un puan kaybettiği haftada Turgutluspor, Çorumspor'u 2-0'la evine yolcu edince puanını 46 yaptı. İeskenderun Demir Çelikspor ve Tepecikspor'un 45'er puanları bulunuyor. Önümüzdeki hafta oynanacak İskenderun Demir Çelikspor - Turgutluspor maçı, kaybedenin play-off'a havlu atmasına neden olabilir.

Ligte kalma hesapları açısından çok önem taşıyan Tokatspor - Diyarbakırspor maçında gülen taraf, uzatma dakikalarında bulduğu golle Tokatspor oldu : 2-1. 29 maçta 22 puanı bulunan Tokatspor 15. sırada, 28 maçta 20 puan toplayan Diyarbakırspor'sa 16. sırada bulunuyor. 17. sıradaki Çorumspor ise bu haftaki Turgutluspor mağlubiyetle işini mucizelere bıraktı. Zira; Çorumspor'un da önünde yapacağı 3 maç ve kapatması gereken 8 puan fark bulunuyor. Bu hafta Bugsaşspor'a 2 puan kaybettirerek play-off hesaplarını karıştıran Kocaelispor'un küme düşeceği kesin.


KIRMIZI GRUP

Şampiyonluk yarışını sürdüren 3 takım da bu haftayı 3 puanla kapattı. Bandırmaspor, Alanyaspor'u 1-0 yenerek 53 puana; 1461 Trabzon, ligten çekilen Mardinspor karşısında 0-3 hükmen galibiyetle 52 puana; ligte kalmak için mutlak puan için sahaya çıkan Altınordu'yu 2-4 yenen Fethiyespor da 50 puana ulaştı. Bu hafta oynanacak 1461 Trabzon - Bandırmaspor maçı sezonun en önemli maçı olacak. Fethiyespor'unsa Mardinspor'dan hükmen 3 puan alacak olması zirve hesaplarını iyice karıştıracak. Play-off'un en güçlü adaylarından Körfez Futbol Kulübü, Beypazarı Şekerspor'u 3-0 yenince puanını 45 yaptı. Kızılcahamamspor'sa Ünyespor'u 1-0'la geçip 44 puana ulaştı. Haftayı bay geçen Adana Demirspor'un 43 puanı bulunuyor. Haftayı 1-0 mağlubiyetlerle kapatan iki takımdan; Eyüpspor'a yenilen Kırklarelispor 7., Alanyaspor'sa 8. sırada bulunuyor. Haftaya oynanacak Kırklarelispor - Kızılcahamamspor maçı da play-off yarışında dengeleri belirleyecek maç olacak.

Evinde Denizli Belediyespor'a 2-4 yenilen Adıyamanspor, Mardinspor'un ardından lige veda etti. Ligten düşecek 3. takım olmak istemeyen üç takımın üçü de (Ünyespor - 33 puan, Altınordu - 32 puan, Beypazarı Şekerspor - 30 puan) haftayı mağlubiyetle kapatınca yarış son haftalara taşındı. Önümüzdeki hafta oynanacak Beypazarı Şekerspor - Altınordu maçı grupta sezonun en önemli maçlarından biri olacak. Ünyespor'un da haftayı bay geçtiği düşünülürse son 3 haftaya kartlar yeniden dağıtılmış olarak girilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder