9 Nisan 2012 Pazartesi

BAL'da play-off'a katılacak takımlar belli oldu.

Bu sezon ikincisi düzenlenen Bölgesel Amatör Lig'de 1. Grup dışında maçlar tamamlandı ve play-off'a katılacak takımlar belli oldu.

1. Grup : 11 Mart'ta 0-2 kazandıkları Göle Belediyespor deplasmanından dönerken geçirdikleri trafik kazası nedeniyle bir yöneticisini kaybeden 3 Mart Beldespor'un 2 maçı ertelenmişti. Bu nedenle son haftaya girilirken 37 puanla 2. sırada bulunan 3 Mart Beldespor'un önünde üç maç bulunuyordu. Fikstürün cilvesi nedeniyle de oynayacakları maçlar 4. sıradaki Arhavispor'la (37) içeride, 1. Refahiyespor'la (40) içeride ve 3. Kalkanderespor'la (35) şeklinde sıralanmıştı. 28 gün sonra yeniden sahaya çıkan 3 Mart Beldespor, bu hafta ilk yarısında 0-2 geriye düştüğü Arhavispor'u muhteşem bir geri dönüşle 3-2 yenerek puanını 40'a çıkardı ve rakibini play-off hesaplarının dışında bırakmayı başardı. Lider Refahiyespor ise bir ara 2-3 öne geçtiği Ardeşenspor karşılaşmasından 4-3 mağlup olunca 40 puanda kaldı. Play-off hesapları yapan bir diğer takım olan Kalkanderespor ise Bayazıtspor karşısında deplasmanda 1-3 galip gelerek puanını 38'e çıkardı. 3 Mart Beldespor'un ertelenen maçları dışında fikstürün tamamlandığı grupta zirvedeki puan durumu şu şekilde :

1. Refahiyespor            40
2. 3 Mart Beldespor     40
3. Kalkanderespor       38


3 Mart Beldespor, 11 Nisan Çarşamba günü oynanacak Refahiyespor karşılaşmasında galip gelirse play-off'a 1. olarak katılmayı garantileyecek. Refahiyespor'un galibiyeti durumunda ise Refahiyespor 1. olarak katılacak, 2. olarak katılacak takımı Kalkanderespor - 3 Mart Beldespor karşılaşması belirleyecek. Kalkanderespor'un galibiyeti dışındaki tüm sonuçlarda 3 Mart Beldespor play-off'a katılacak. Çarşamba günü taraflar berabere kalırsa gözler yine Kalkanderespor - 3 Mart Beldespor karşılaşmasına çevrilecek. Olası bir Kalkanderespor galibiyeti sonucu üçlü averaj belirleyecek. Bu arada lider Refahiyespor'un ve ikinci 3 Mart Beldespor'un puanlarının yanı sıra averajlarının da aynı olduğunu (+40) ve aralarında oynana ilk maçın 0-0 sona erdiğini de belirtelim.

2. Grup : Son maçlar öncesinde Yeni Diyarbakırspor 1. olarak, Siirt Gençlerbirliği ise 2. olarak play-off'a katılmayı garantilemişti.

3. Grup : Play-off'a 1. olarak katılmayı birkaç hafta önceden garantileyen 1930 Bafraspor, geçtiğimiz hafta evinde 3. sırada bulunan Düzyurtspor'a 1-2 kaybedince hesaplar karışmıştı. Lider, bu kez de 2. sıradaki Yomraspor'a yine evinde 0-2 yenilince Yomraspor 2. olarak play-off'a katılma hakkını elde etti.

4. Grup : Son maçlar öncesinde Kahramanmaraş Belediyespor 1. olarak, Adıyaman Belediyespor ise 2. olarak play-off'a katılmayı garantilemişti.

5. Grup : Haftaya Toroslar Belediyespor 42 puanla, Kayseri Şekerspor 41 puanla, Erzin Belediyespor ise 38 puanla girmişti ve Erzin Belediyespor'un Kayseri Şekerspor'a ikili averajda üstünlüğü vardı. Muhtemelen Toroslar Belediyespor - Kayseri Şekerspor maçından önce iki takıma da birer puan verilip maç oynanmış sayılsa iki tarafın da buna bir itirazı olmazdı. Nitekim maç 0-0 sona erdi ve Erzin Belediyespor kendi maçını kazanmış olmasına rağmen 41 puanda kalarak play-off dışında kaldı. Toroslar Belediyespor 43 puanla 1. olarak, Kayseri Şekerspor 42 puanla 2. olarak play-off'a katılıyor.

6. Grup : Son maçlar öncesinde Çorum Belediyespor 1. olarak, Zara Belediyespor ise 2. olarak play-off'a katılmayı garantilemişti.

7. Grup : Emrespor 1. olarak play-off maçlarına katılmayı garantilemişti. 2. sıradaki Emirdağspor, Manavgat Belediyespor maçından 1-3 galip ayrılarak play-off'a kalmaya hak kazandı.

8. Grup : 41 puanlı Bursa Merinosspor evindeki Armutlu Belediyespor maçını 2-0 kazanınca puanını 44'e çıkardı ve grubu 1. olarak tamamladı. 2. sırada bulunan Kütahyaspor da Zaferspor'u 2-1 yenerek 42 puanla play-off'a katılan ikinci takım oldu.

9. Grup : Bergama Belediyespor grubu 1. olarak tamamlamayı zaten garantilemişti. 2. sırada bulunan Muğlaspor da Uşak İl Özel İdarespor'u 1-0 yenerek grubunu 2. olarak tamamladı.

10. Grup : Son maçlar öncesinde Çiğli Belediyespor 1. olarak, Ayvalıkgücü Belediyespor ise 2. olarak play-off'a katılmayı garantilemişti.

11. Grup : Derince Belediyespor grubu 1. bitirmeyi garantilemişti. Play-off'a katılan ikinci takım ise maçlar tamamnlanıncaya kadar bir Büyükçekmecespor oldu, bir Edirnespor Gençlik. Haftaya 41 puanla giren Büyükçekmecespor evinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'la, Edirnespor Gençlik ise deplasmanda Darıca Kale Bayramoğluspor'la karşılaşıyordu. Maçların ilk yarıları tamamlandığında Büyükçekmecespor soyunma odasına 2-0 galip girerken Darıca'da maç 0-0'dı. Ancak 62. dakikaya gelindiğinde Büyükçekmece'de konuk ekip durumu 2-2'ye getirirken Darıca'da konuk takım 58. dakikada attığı golle 0-1 öndeydi. Büyükçekmecespor, 65. dakikada rakibinin kendi kalesine attığı golle yeniden öne geçti puan tablosunda yeniden 2. sıraya oturdu. Ancak konuk takım 73. dakikada konuk ekip skoru 3-3'e getirince 77. dakikada maçını 0-2'ye getiren Edirne temsilcisi 2. sıraya yerleşti. 90+4. dakikaya gelindiğinde Büyükçekmecesporlu Çağrı Şimşek, kendisinin 3. takımının 4. golünü atarak takımının adını play-off'a yazdırdı.

12. Grup :  Son maçlar öncesinde Fatih Karagümrük 1. olarak, Silivrispor ise 2. olarak play-off'a katılmayı garantilemişti.

13. Grup : Son haftaya girerken play-off hesaplarının en karışık olduğu grup, bu gruptu. Tam 6 takımın ilk ikiye kalma umuduyla girdiği haftada lider Beyköy Belediyespor ve 2. Bartınspor maçlarını kazanarak play-off'a kaldılar.



Bu sonuçlara göre, 1. Grup dışında play - off maçlarına katılacak takımlar belli oldu.

Gruplarını lider bitirerek 1. Tur'dan gelecek 5 takımla 2. Tur maçlarına katılacak takımlar : Yeni Diyarbakırspor, 1930 Bafraspor, Kahramanmaraş Belediyespor, Toroslar Belediyespor, Çorum Belediyespor, Emrespor, Bursa Merinosspor, Bergama Belediyespor, Çiğli Belediyespor, Derince Belediyespor, Fatih Karagümrük, Beyköy Belediyespor.

Gruplarını 2. olarak bitirerek 2. Tur'a kalacak 5 takımdan biri olmak için mücadele edecek takımlar : Siirt Gençlerbirliği, Yomraspor, Adıyaman Belediyespor, Kayseri Şekerspor, Zara Belediyespor, Emirdağspor, Kütahyaspor, Muğlaspor, Ayvalıkgücü Belediyespor, Büyükçekmecespor, Silivrispor, Bartınspor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder