10 Nisan 2012 Salı

2. LİG'TE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ : 28. HAFTA

Ön bilgi : Her 2 grupta da 17 takım bulunuyor. Her grubu şampiyon bitiren takım doğrudan 1. Lig'e yükselirken 15. - 17. arasındaki takımlar 3. Lig'e düşecek. Gruplarında 2. - 5. sırayı alacak 8 takım ise tek maçlı eleminasyon sistemine göre play-off oynayacak, kazanan 1. Lig'e yükselecek. Gruplarda fikstürün tamamlanmasına 6 hafta kaldı.




BEYAZ GRUP


Haftanın en önemli maçı haftaya 61 puanla lider giren Şanlıurfaspor'un 53 puanla üçüncü sırada giren Bozüyükspor'la Bozüyük'te yapacağı maçtı. Ev sahibi takımın olası bir galibiyetinde - Gaziosmanpaşa'yı deplasmanda yenmesi durumunda, ki nitekim yendi - ikinci Balıkesirspor'la puan farkı 1'e, Bozüyükspor'la puan farkı da 5'e düşecekti. Liderin bir maçının fazla olduğu da hesaba katıldığında zirve yarışı fazlasıyla kızışacaktı. Ancak Şanlıurfaspor deplasmandan 1-1 beraberlikle dönünce zirvedeki ikinciyle arasındaki puan farkını 2'de tutmayı başardı. Balıkesirspor'dan aldığı mağlubiyetle 9. sıraya oturan 40 puanlı Gaziosmanpaşa ise play-off yarışında önemli bir yara aldı. Haftaya 46 puanla giren 4. Altay ise Konya Torku Şekerspor deplasmanında aldığı 1-0 mağlubiyetle doğrudan 1. Lig hesaplarına havlu attı. Düşme adaylarından Çorumspor'u evinde 2-0'la geçen BUGSAŞspor'sa Altay'la puanlarını eşitleyerek play-off potasına girdi. İskenderun Demir Çelikspor'sa 5. olarak girdiği haftadan iddiasız rakibi Pendikspor'a 1-0 yenilince 6. olarak çıktı. Her ikisi de play-off hattını zorlama iddiasında olan 43 puanlı Turgutluspor'la 41 puanlı Tepecikspor'un maçındaysa gülen taraf 0-1'le konuk ekip Tepecikspor oldu. Tepecikspor bu sonuçla İskenderun Demir Çelikspor'la puanını eşitlemiş oldu. Süleyman Küçük, Levent Kartop, Tolga Doğantez, Yusuf Şimşek, Can Erdem gibi birbirinden iddialı transferlerle sezona şampiyonluk hedefiyle giren Turgutluspor aldığı bu mağlubiyetle 8. sırada kendine yer bulabildi. Maçtan sonra Turgutluspor taraftarlarıyla oyuncu / teknik direktör Yusuf Şimşek arasında ağız dalaşının çıktığını ve Şimşek'in istifasının istendiğini de belirtelim.

Ligin dibindeyse, yalnızca 3 puanı olan Kocaelispor - matematiksel olarak şansı hala sürse de - lige çoktan havlu atmış durumda. Hemen üstünde 14 puanlı Çorumspor, onun bir üstündeyse 17 puanlı Diyarbakırspor yer alıyor. Evinde oynadığı maçta, 13. sıradaki 25 puanlı Yeni Malatyaspor'u yenerek ligde tutunma adına çok önemli bir galibiyet alan Tokatspor'unsa 19 puanı bulunuyor. Tokatspor ve Çorumspor'un diğer takımlara göre bir maç fazlası bulunuyor.


KIRMIZI GRUP

Zirve yarışı bu grupta çok daha çekişmeli olarak devam ediyor. Matematiksel olarak 12 takımın birden doğrudan terfi şansı hala sürüyor, bunlardan ilk 7 sırada bulunanların ciddi ciddi terfi hesapları yaptıklarını söylemek yanlış olmaz. Lider Bandırmaspor (puanını 49'a çıkardı) evinde Ünyespor'u 2-1 yenip ikinci 1461 Trabzon, deplasmanda Körfez Futbol Kulubü'yle 1-1 berabere kalınca aradaki puan farkı 3'e yükseldi. Fethiyespor ise deplasmanda Adıyamanspor'u 0-3 yenince 44 puanla 3. sıradaki yerini korudu. Ligin iddialı takımlarından Adana Demirspor da evinde Denizli Belediyespor'u 4-0'la geçti ve 43 puanla 4. sıraya yerleşti. Körfez Futbol Kulubü bu hafta aldığı bir puanla puanını 42'ye çıkardı ve 5. sırada. Kırklarelispor, ligden çekilen Mardinspor'la oynaması gereken maçtan aldığı 3 puanla 40 puana ulaştı. Alanyaspor (38), Denizli Belediyespor (36), Eyüpspor (35) ve Çankırıspor (35) play-off hesaplarına dahil olmaya çalışacak diğer takımlar.

Mardinspor, haftalar önce ligden çekilerek 3. Lig'e düşen ilk takım olmuştu. Bu hafta evinde Fethiyespor'a kaybeden Adıyamanspor'un (17) önünde 5 maçı var düşme hattının yukarısıyla arasında 14 puan bulunuyor; bu nedenle onları da artık düştü olarak sayabiliriz. Ligden düşecek 3. takım olmama mücadelesi ise bütün hızıyla sürüyor. Bir yandan play-off hayalleri kuran Denizli Belediyespor, Eyüpspor ve Çankırı Belediyespor dahil olmak üzere toplam 7 takım alttaki ateşi hissediyor. Zira Altınordu ve Ünyespor'un 32'şer, Sarıyer'in 31, 15. sırada yer alan Beypazarı Şekerspor'un 30 puanı bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder