8 Ekim 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : FATİH KARAGÜMRÜK 2 - SİİRTSPOR 0


* 3. Lig 1. Grup 5. hafta mücadelesini Burak Alp Gürkey, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/BurakAlpGurkey]

Yazdan kalma sıcak bir günde olmanın etkisiyle doluydu tribünler. Zaten 4 senedir amatörde çile çekerken söylenen "Bu taraftar amatöre fazla söylemi" doğruydu aslında.  Maça Karagümrük her zamanki denilebilecek 11’iyle başladı. Ercüment hocanın kafasındaki 15 kişilik rotasyon dışında oyuncu kullanmamasını da anlayabilmiş değilim.
Maça geçecek olursak, maçın hemen başında Karagümrük ne kadar üstün bir takım olduğunu kanıtlarcasına rakibine bariz bir üstünlük kurdu. 2. dakikanın hemen başında sağ korner direğinden açılan ortada altıpasın üzerinde 2 Karagümrüklü oyuncu topa vuramayınca top kanada açıldı. Bundan sonra maçta Karagümrük’ün en büyük eksiği olan santrafor eksikliği kendini gösterdi. Siirt’in en zayıf noktası olan ortasahasını rahat geçen Karagümrük bir türlü son vuruşları yapamıyordu. Zaten şimdiye kadar santrafor oynayan 9 numaralı Emre Kart 1 penaltı golü atabilmişti. Onun dışında tüm pozisyonlarda gerek hız, gerek son vuruş, gerekse de top sürme olarak eksikliğini gösteriyordu. Karagümrük gidip gelirken ve Siirt iyice geriye yaslanmaya başlamışken Siirtspor'da 6 numarayla oynayan Serkan 2 dakikada gördüğü gereksiz 2 sarı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Maç Karagümrük'ün üstünlüğünde devam ederken 40. dakikada garip bir olay yaşandı. Kapalı tribün önünde 99 numaralı Gökhan Şen rakibini çekerek yere düşürdü. Hakem ise gidip 90 numaralı Yemen’e hareketi Yemen yaptı sanıp sarı kart gösterdi. Alt liglerde izlediğim tüm hakemlerin en büyük sorunu yardımcı hakemlerin orta hakemlere yeteri kadar ‘yardımcı’ olmamaları. 42. dakikadaysa ilk devrenin en net pozisyonu yaşandı. Siirtli bir oyuncu ikili mücadelede top sürerken topu bırakıp hakeme itiraz ederken hakem devam dedi ve topu alan Karagümrüklü oyuncular üçe bir yakaladıkları pozisyonu iyi kullanamadı.
 
İlk yarı böyle bitmişti ama maçın böyle bitmeyeceği ortadaydı. İkinci yarıda takımın abisi denilebilecek Caner Altın’ın oyuna girmesiyle hücumda daha kreatif bir Karagümrük vardı. 49. dakikada sağ açıkta oynayan Halil Uysal çaprazda bomboş pozisyonda seken topa ıska geçti. Vursa çok net bir pozisyon olacaktı. 57. dakikada da Karagümrükün  beklenen golü geldi. Sol kanattan ceza sahasının birkaç metre gerisinden ters kanata atılan topta soldaki Caner topu içeri çevirdi. Rakip savunma topu uzaklaştırmak isterken ceza sahası ile ceza yayının ortasında topla buluşan Gökhan kalecinin sağına direğin dibine yaptığı net vuruşla maçı 1-0'a getirdi. Ardından golü yiyen Siirt 10 kişi olmasına rağmen 4-5 kişiyle hücüm yapıyordu. Buna rağmen pozisyonları ciddileşmeden top kendi sahalarında ciddi kontrataklara dönüşüyordu. Bunda 1 numaralı etken de Karagümrük'ün PTT 1.lig seviyesindeki stoperleriydi. Bursaspor'dan kiralanan Anıl geriden çok iyi oyun kuran ayağına çok hakim bir stoper. Sol ayaklı stoper Doğan Can da çok güven veriyor. Bence takımın en güven veren yeri stoperleri. 88. dakikada maçta garip bir olay daha yaşandı. Karagümrük'ün kalecisi Ahmet rakiple çarpışıp sakatlanmasına neden olunca topu taca dikti. Tedavisi yapıldıktan sonra Siirtliler bir şey yokmuş gibi hücum yaptılar. Fair Play ruhuna yakışmayan bu hareket tribünlerden tepki gördü. Bu pozisyonun dönüşünde de orta sahadan atılan pasta 3 Karagümrüklü kaleciyle başbaşa kaldı; maçın belki de en çok çalışan ismi Halil kendisi adına golü atıp maçın skorunu belirledi.

Hakemler hakkında küçük bir diğer not da yanılmıyorsam 28. dakikada rakip takım tribünü önünde 4 oyuncu yumruk yumruğa kavga ederken hakem bunu fark etmeyip oyunu oynatmasıydı. Sonradan yan hakeme danışıp 2 oyuncuya da sarı kart gösterdi.
        
Karagümrük iyi bir takım görüntüsünde olsa da geçen hafta maça gidenlerden öğrendiğim kadarıyla santraforsuzluğun çok büyük sıkıntısını çekiyor. 9 numaralı Emre Kart’a Ercüment Hoca dışında kimse tahammül edemiyor; takım arkadaşları dahil. İlk kez bu maçta kadroya giren Çağlar Yıldızer gibi birçok alternatif varken Ercüment hoca kafasındaki 14-15 oyuncuyla oynamaya devam diyor. Sol bekte de Fenerbahçe altyapısı çıkışlı alt yaş milli takımlarında defalarca oynamış gerçek mevkisi forvet - sol açık olan İbrahim Yay’da ısrar ediyor. İstanbulspor maçında o mevkide denediği ve o maçta kaptan çıkan Baykal çok iyi bir oyun sergilemişti. Siirtspor içinse şimdiye kadar izlediğim takımlar arasındaki en kötü takım diyebilirim. Küme düşmenin de Çorumspor’la birlikte en önemli adaylarından biri olarak görüyorum. 

Haftaya Orhangazispor ile zor bir deplasman maçı oynayacak Karagümrük. Belki daha erken ama Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor bir sürpriz olmazsa ilk devreyi lider bitirecek gibi görünüyor. Zira en zor fikstürle başlamalarına rağmen yukarıyı hedefleyen bütün takımlarla oynayıp hepsini yendiler Karagümrük hariç. Karagümrük'se iskelet ve mantalite olarak iyi bir takım ancak gol atacak oyuncu eksikliği çok büyük sorunlar yaratıyor. Ama devre arası doğru transferlerle Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u zorlayabilir. 

3 yorum:

  1. KARAGÜMRÜK EMİN ADIMLARLA GELİYOR YEREL BASINI HER MAÇIMIZA BEKLİYORUZ DAHA ÇOOK FOTOĞRAFLA DAHA ÇOK HABERLERLE

    YanıtlaSil
  2. bir zamanlar bir santraforumuz engin vardı sezon başı bir gol ortalaması vardı

    YanıtlaSil
  3. Caner Altın'ı ne diye santrafor oynatmıyosa hoca..

    YanıtlaSil