1 Ekim 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : ÇAYELİSPOR 2 - BAYBURT GRUP İL ÖZEL İDARESPOR 1


* Bölgesel Amatör Lig 1. Grup 2. hafta mücadelesini Yusuf Ziya Taş, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/yusufziyatas]


Çayelispor’dan İyi Başlangıç


Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'un yeni ekibi Çayelispor ilk haftadaki Kalkanderespor galibiyetinin ardından bu hafta da kazanmasını bildi. Bayburt Grup İl Özel İdarespor karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen oyunu 2-1'e getiren Rize temsilcisi, bu galibiyetle 2 maçta 6 puanı cebine koyarak BAL’a iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Maç öncesinden bahsedecek olursak; Çayeli İlçe Stadyumu'na yapılan makyaj, stadyuma farklı bir hava katmış, gelen taraftarlar da bunu fark etti. Geçen sezon Rize 1. Amatör Küme'nin en fazla seyirciye oynayan takımı olan Çayelispor, bu özelliğini yeni ligine de taşıyacak gibi gözüküyor.  Tribünleri tamamen dolduran her yaştan (bayanlar da dahil) Çayelili futbolseverler takımlarını 90 dakika destekledi.

Çayelispor başkanı Mustafa Baltacı ve Rize ASKF başkanı Gafur Bayrak maçtan hemen önce her iki takım kaptanına ve maçın hakemi Gökmen Karataş’a çiçek takdim ederek dostluk mesajı verdi.  Bu güzel görüntülerle maça geçildi ve  Çayeli'deki ilk Bölgesel Amatör Lig karşılaşması başladı.

Maça Bayburt temsilcisinin daha iyi başladığını söyleyebiliriz. Daha iyi ayağa pas yapan, rakip sahada daha iyi basan bir takım görüntüsü veren takım fazla geçmeden golü de buldu. Dakikalar 24'ü gösterirken Ersin şık bir kafa vuruşu ile topu kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderdi ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra herkes zaten iyi oynayan Bayburt Grup İl Özel İdarespor'un oyunu iyice ele alacağını ve daha fazla goller bulabileceğini düşünürken tam aksi gerçekleşti. Yediği golle adeta silkelenen Çayelispor kendine geldi ve ev sahibi takıma yakışır bir oyun sergilemeye başladı. Oyuna önce ortak olan Çayelispor fazla geçmeden golü buldu ve skor tabelasında da eşitliği sağladı. Bir Çayelispor atağında ceza alanı içerisinde önüne düşen topu güzel bir vuruşla gole çeviren Ramazan skoru 1-1'e getirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca taraflar soyunma odalarına 1-1 lik eşitlikle gitti.

Maçın ikinci yarısı başladığında topa daha fazla sahip olan ve mücadele eden bir Çayelispor görüntüsü vardı. Bu etkili oyunla 60. dakikada 2. golü de bulan Çayelispor, geriye düştüğü karşılaşmada Mustafa'nın ayağından bulduğu golle öne geçmiş oldu. Bu golden sonra oyunu soğutmaya yönelik oyun oynayan Çayelispor, rakipten kaptığı toplarla hızlı atağa çıkarak birçok gol pozisyonuna girdi. Çayelispor girdiği net pozisyonlardan yararlanamayınca karşılaşma Çayelispor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Aslında Bayburt Grup İl Özel İdarespor, kaliteli bir kadroya sahip ama bu maça çıkarken oldukça eksik bir kadroyla sahaya çıkmak zorunda kaldılar. Takımın 2 siyahi oyuncusu da sakatlıklarından dolayı karşılaşmayı tribünlerden takip etti. Çayelispor da bu fırsatı iyi kullandı ve özellikle 2. yarıda oynadığı iyi oyunla hem maçı kazandı hem de maçı izleyen taraftarlarından tam not aldı.

Çayelispor'da Ramazan iyi oyununu attığı 1 gol ve hazırladığı 1 golle süsleyerek sahanın yıldızı oldu. Onun dışında 2. Golün sahibi Mustafa,  Cüneyt ve Muhammet de sahanın iyileri arasındaydı. Bayburt grup İl Özel İdarespor'da da Aydın ve golün sahibi Ersin performanslarıyla öne çıkan oyuncular oldu.




Stat: Çayeli İlçe Stadı
Hakemler: Gökmen Karataş, Mehmet Çelik, Ali Rıza Kuzucu
Çayelispor: Murat **, Avni** (Dk. 67 Zafer**), Ümit**, Burak***, Gürcan**, Cüneyt***, Süleyman***, Ramazan***, Yahya*** (Dk. 85 Özhancan**), Muhammet***, Doğan** (Dk. 42 Mustafa***)
Bayburt Grup A.Ş. Özel İdarespor: Talha*, Emrullah* (Dk. 72 İbrahim*), Yunus,** Tugay* (Dk. 77 Volkan*), Emre**, Oguzhan**, Eser* (Dk. 82 Mustafa*), Erkut**, Selim**, Aydın,*** Ersin**
Goller: Dk. 35 Ramazan, Dk. 60 Mustafa (Çayelispor)  Dk. 24 Ersin (Bayburt Grup A.Ş. Özel İdarespor)
Sarı kartlar: Avni, Cüneyt, Muhammet,  (Çayelispor), Emre, Oguzhan, Erkut (Bayburt Grup A.Ş. Özel İdarespor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder