14 Ekim 2012 Pazar

MAÇ YAZISI : 1461 TRABZON 0 - MANİSASPOR 0

* 1. Lig 6. hafta mücadelesini Tolgahan Kabataş, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/tolgahankabatas]

PTT 1.Lig’in 6.haftasında Karadeniz Temsilcisi 1461 Trabzon Hüseyin Avni Aker stadyumunda Manisaspor’u konuk etti. Karadeniz temsilcisi PTT 1.Lig’e 3 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet iyi bir başlangıç yaptı. Manisapor ise 1 Galibiyet 5 Beraberlik aldı ve henüz mağlubiyet yüzü görmedi.

1461 Trabzon ağabeyi Trabzonspor’dan kiraladığı oyuncularla ve kendi yöresinden oyuncularla iyi bir futbol ortaya koyuyor. Takım olarak bir PTT 1.Lig takımına göre oldukça iyi kapanıyorlar. Maçın ilk yarısında bunu izledik diyebiliriz. Manisaspor’un en önemli pozisyonu Kahe’nin 24. dakikada direkten dönen topuydu. Onun dışında ilk yarıda önemli pozisyonlar izledik diyemeyiz. 1461 Trabzon özellikle Ofoedu’yu defansın arkasına kaçırmayı pek başaramadı. 1990 doğumlu Hikmet Balioğlu birçok pozisyonda defansta görevini başarı ile yerine getirdi. 1461 Trabzon adına  sol kanatta özellikle Eren Albayrak’ın yokluğunun hissedildiğini düşünüyorum. Sol kanadı, oynadığı maçlarda Eren çok iyi kullanıyordu ve bireysel olarak yetenekli bir oyuncuydu. Mustafa Akçay’ın kararlarına saygı duymak gerek elbette. Özellikle Sercan Kaya üzerine bazı şeyler yazmak istiyorum. Sercan Kaya bu takım için gerçekten önemli bir silah. Kupa’da Belediye Vanspor maçında yaptığı hat-trick ve Denizlispor maçındaki performansı bu takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu doğrular nitelikdeydi. Ama nedense bu maçta oyunu pek önemsemediğini gördüm. Saçlarına sakalına gösterdiği özeni o akşam maça göstermedi. Sercan oyunu önemsemediğinde 1461 Trabzon takımı doğal olarak hücumda sıkıntılar yaşıyor. İyi futbol oynayan Sercan ve gününde olan Jebrin bu takımı çok daha ileriye taşıyacaktır. Oyun sistemine bakarsak ilerde 1461 Trabzon takımında bir tek Ofoedu var. Ofoedu taraftarlar tarafından Oflu Edu olarak anılıyor. Hızlı bir oyuncu gerçekten. 19 yaşında ve geleceğe mükemmel bir yatırım izlediğim kadarıyla. Biraz uçuk düşünüyor olabilirim ama ilerde kendisini Trabzonspor’da bile izleyebiliriz. Zaten Mustafa Akçay yaptığı açıklamada ” Trabzonspor’a kaliteli oyuncular yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” demişti. Abdullah Karmil, Jebrin ve Sercan ileride Trabzonspor forması altında izleyeceğimiz muhtemel isimler.

Maçın izleyenlere keyif vermediğini düşünüyorum. İki takımın da önemli pozisyonlarının olmaması maçın tabiri caizse ”kısır” geçmesine sebep oldu ve maç berabere bitti. Manisaspor aldığı bu beraberlikle Lig’de en fazla beraberlik alan takım oldu. Takım olarak iyi bir kadroya sahipler. Kahe, Polonyalı İwanski bu takım için önemli silahlar. Bu sene Playoff oynarlar diye düşünüyorum. Ayrıca Hikmet Balioğlu her teknik direktörün takmında görmek isteyeceği nitelikte bir oyuncu. Uzun boyu ve hava toplarındaki hakimiyeti göze çarpan özelliklerinden. Hüseyin Tok ile iyi bir ikili oluşturmuşlar. İlerde ne olur bilinmez ama bu iki takımın PTT 1.Lig’de ki en iyi takımlardan biri olduğunu düşünüyorum. 1461 Trabzon ise Mustafa Akçay ile Süper Lig’e çıkma başarısını gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder