1 Ekim 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : KAYSERİ ŞEKERSPOR 3 - KIRIKHANSPOR 1

3. Lig 1. Grup'a büyük umutlarla başlayıp ilk 3 haftada umduğunu bulamayan iki takımı karşı karşıya getiren maç, geçtiğimiz yıl Kayseri Erciyesspor'a evsahipliği yapan - Erciyesspor taraftarlarınca 'Dışlanmış Saha' olarak tabir edilir - Kadir Has Stadı Dış Saha'daydı.

Türkiye'nin en büyük şeker fabrikalarından biri olan devasa Kayseri Şeker Fabrikası'nın takımı olan Kayseri Şekerspor, tarihinde ilk kez oynayacağı 3. Lig için oldukça yüksek sayılabilecek bir bütçeyle girmiş ve kalburüstü bir kadro kurmuştu. Ancak ilk 3 haftada Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor (D)- İstanbulspor AŞ - Fatih Karagümrük (D) gibi zorlu bir maratondan gol atamadan 0 puanla çıkmıştı. Yine kağıt üzerinde grubun en iyi kadrolarından birini kuran Kırıkhanspor'sa Fatih Karagümrük (D) - Pazarspor - Bergama Belediyespor maçlarından yalnızca 1 puan çıkararak sezon başı hedeflerinden uzaklaşmıştı. Bu koşullar altında her iki takımın da puan kaybına tahammülü yoktu.

Güzel bir havada oynanan karşılaşmayı seyretmek için 600 -700 kadar Kayserili futbolseverle 7-8 Kırıkhansporlu taraftar tribünlerdeydi. Maçın daha 2. dakikası dolmadan konuk ekibin hocası gibi Erzurum Büyükşehir Belediyespor'dan transfer ettiği Volkan Serim, şok bir golle takımını 0-1 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Kırıkhanspor, farkı artırmak yerine skoru korumayı tercih eden bir görüntü içine girdi. Kayseri Şekerspor'sa özellikle Ramazan Övüç'le sağ kanattan yaptığı akınlarla beraberlik golü arayışına geçti. (Takımın Kayseri Erciyesspor'dan kiraladığı Ramazan Övüç'e burada bir parantez açmak gerekiyor. Takımın top tekniği en iyi olan oyuncusu olarak göze çarpıyor ancak sahada kaldığı süre boyunca sürekli olarak hakemle ve rakiple tartışan bir görüntü içerisindeydi. Bir ara öyle bir tablo yarattı ki, özellikle de 20. dakikada gördüğü sarı kartın ardından gerek tribünlerde, gerekse kulübede böyle devam ederse Ramazan'ın 90 dakikayı tamamlayamayacağı intibaı oluştu. Teknik direktör Cahit Erçevik de bana göre geç bile kalarak 75. dakikada oyundan aldı Ramazan'ı.) Ancak ev sahibi ekibin atak organizayonu kurmakta sıkıntı çektiği gözlendi. Derken 31. dakikada kupada MKE Kırıkkalespor maçında da 2 gol kaydeden Timur Kosovalı sahneye çıktı ve güzel bir kafa vuruşuyla eşitliği sağladı. Kırıkhanspor yediği golün şokunu daha üstünden atamamışken 33. dakikada savunmanın arkasına koşu yapan Timur Kosovalı güzel bir driplingle kaleci Oğuzhan Yavuz'la karşı karşıya kaldı ve kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Golde Oğuzhan'ın kolunun altından geçen topu çıkaramayışını da hanesine bir eksi olarak düştüğümüzü belirtelim. Skor 2-1'e geldikten sonra Kırıkhanspor beraberlik golü için çabalasa da istediği pozisyonu bulamadı ve ilk devre bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarıya Rıdvan Koçer - Nurettin Çağlar değişikliğiyle başladı Kırıkhanspor. Ancak oyunun hakimiyetini eline geçirmesini bu değişiklik de sağlayamadı. Bu dakikalarda Kayseri Şekerspor da etkili bir oyun sergilemekten uzak, maçı bu skorla tamamlamak ister bir mantalite içindeydi. 55. dakikada Cahit Hoca'dan doğru bir müdahale geldi ve Altan Güneş'le Hakan Doğru'yu oyundan alarak Bilal Özhan'la Serkan Bolat'ı oyuna soktu. Özellikle, sezon başında Galatasaray'dan kiralanan ve bana göre sahanın en iyilerinden olan Bilal Özhan'ın sol kanattan yaptığı ataklar oyunun ibresini yeniden Kayseri Şekerspor'a getirdi. Ancak eksikliği bariz görülen bitirici vuruşlar bir türlü gelmeyince fark açılamadı. Kırıkhanspor da tıpkı Kayseri Şekerspor gibi bulduğu birkaç gol poziyonunda etkili vuruşlar yapamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. 75. dakikada İsmail Bulut'un yerine giren Kayseri Erciyesspor'dan kiralık Mehmet Yaman'ın 89. dakikada attığı güzel gol maçın skorunu tayin etti.

Genel olarak bakıldığında her iki takım da ideal görüntülerinden uzak, üretken olmayan bir oyun ortaya koydular. Tablo böyle olunca da bireysel yetenekleri daha ön planda olan taraf, 3 puanı cebine koyacaktı; öyle de oldu.

Notlar

* Kayseri Şekerspor'un galibiyet golünden sonra Kayseri Şekersporlu futbolcuların zaman kazanmak için yavaş hareket ettiği anlarda bazı gerginlikler yaşandı. Sinirleri gerilen Kırıkhansporlular işi fiziki müdahaleye vardırınca tepki gördüler. Özellikle Altan Güneş'in oyundan çıkarken yavaş adımlarla hareket etmesi üzerine Reşit Güler ve Tahir Kurt'un Altan'ı iteklemesi ve Altan'ın da buna karşı koyması akılda kalan anlardandı. Maçın hakemi Burak Şeker ise maç boyunca sarı kartını cömertçe kullanmasına rağmen bu anlarda hiç müdahil olmadı.

* Kayseri Şekerspor'un sürekli tezahürat yapan 30-40 kişilik bir de amigo grubu var. Şeker Fabrikası'nın hemen karşısında yer alan Belsin Mahallesi'nin gençlerinden oluşan grup takımı sahipleniyor ve Belsin 38 Gençlik ismiyle Kayseri Şekerspor'un taraftar grubunu oluşturuyor.

* İzlediğim takımlar arasında galibiyeti en güzel, en coşkulu kutlayan takımlardan biri Kayseri Şekerspor. Maçtan sonra, oynayan oynamayan bütün futbolcular birbirine sarılarak sevincini yaşadı, ardından da taraftarını selamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder