14 Ekim 2012 Pazar

MAÇ YAZISI : KARŞIYAKA 1 - ADANA DEMİRSPOR 4


* 1. Lig 7. hafta mücadelesini Kaan Düzcan, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/KaanDzCn2012]

İzmir’de keyifli ve  bir o kadar da heyecanlı bir cumartesi sabahına uyanmıştık dün. Vakit geçmek bilmiyordu sanki. Taraftar heyecanla 16.00'da önce Karşıyaka Arena’ya basketbol maçına, sonra da 19.00'da Alsancak Stadı'na futbol maçına koşacaktı. Ne kadar burada futbol yazacaksak da belki basketbol maçının sonucunu merak eden olur diye yazalım: Mersin Büyükşehir Belediyespor’u 85-73 yenerek başladık güne. 

Alsancak’ta maç vakti yaklaştıkça heyecan artıyordu. Maç öncesi klasik mekanımız olan Albatros Sokağı’nda Adana Demirsporlu arkadaşlarımızla sohbetler ettik, futboldan konuştuk biraz, kalan maçlarında başarılar diledik. Artık Stadın yolunu tutma vakti gelmişti. Saatimiz 19.00'u gösterdiğinde hakemin ilk düdüğü ile “Haydi Kaf-Kaf” dedik. Malum, geçen hafta alınan 3-0'lık Gaziantep Büyükşehir Belediyespor mağlubiyeti üzmüştü bizi ve futbolcularımızın o günkü hatalarından ders çıkardıklarını düşündük. 

Maça kontrollü ve dikkatli başladık. Ahmet Solakel ile bir fırsat yakalayacağız derken kendisi yerde kaldı, biz penaltı olarak gördük ama itirazlar sonuç getirmedi tabii. Oyunun devamında, sağ kanadımızdan yaptığımız faul sonrası kalemizde golü gördük. Golün adı eski bir dost Gökhan Kaba’ydı. Takımın maçtan kopmayacağını ve artık saldırmaya başlayacağını düşünüyorduk ve belki de ilk ciddi atağımızda rakibin de hata yapmasıyla Makukula ile golü bulduk. “Maku attı artık açılacak” diye düşünmeye başladık, kral dönüyordu... İnce ince başladık hücumları ciddileştirmeye ama pozisyona giremedik bir türlü, “İlk yarı bitsin böyle” derken sağ bekimiz Sercan topu bir türlü uzaklaştıramadı, taça atacağını düşündük atmadı, o da olmazsa kornere bırak en azından dedik bırakmadı ve şık bir topuk pasıyla topu rakibe teslim etti. Açılan ortada eski dost Gökhan Kaba bir kez daha çıktı sahneye ve soyunma odasına 1-2 mağlup girdik.

İkinci yarı tüm hatlarıyla saldıracak bir takım ve goller beklerken orta sahanın en yaratıcı futbolcusu olan Fatih Şen'in devre başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra oyundan çıkmasına anlam veremedik. Fatih Şen’in oyundan çıkmasıyla Emre Aktaş oyuna girdi, bu da çift forvet oynayacağımızı gösteriyordu ki; kaleciye verilen bir geri pasta zeminin azizliği, üstüne Necati'nin kısa düşen degajı sonrası bir başka eski dost Erçağ topla buluştu ve birkaç metre topu sürerek şık bir vuruşla skoru 1-3'e getirdi. Akabinde Banahene’nin de oyuna girmesiyle birkaç zayıf pozisyona girsek de ligin iyi yabancı oyuncularından olan Juninho karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı plase ile skoru belirledi : 1-4.

Onur Akbay ismini not edin bir köşeye : Çok önemli bir stoper kendisi. 2 hafta önce 1461 Trabzon maçında Alsancak Stadı’nın bozuk zemini yüzünden sakatlandı ve kendisinin olmadığı iki maçta inanılmaz savunma hatalarından toplam 7 gol yedik. Yani bu gösteriyor ki maalesef göbekte iyi alternatiflerimiz yok ve Onur'un ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu fazlasıyla gördük. Alsancak Stadı’nın rezil zeminini zaten senelerdir tüm İzmir takımlarının maçlarında görmeniz mümkün. Görmediğiniz başka rezillikler de var ama bunları yazmaya başlarsam başka bir hikaye anlatmış olurum. Takıma dönersek 2 haftadır sezona başladığımız futbolu oynamıyoruz. Şurası açık ki Makukula çok yalnız kalıyor, orta sahada yaratıcı oyuncunun olmaması hücumlarda bizi  pasif bırakıyor ki o görevi üstlenmeye çalışan Caner Ağca’nın da sakatlanması yüzünden bugün oynamaması yokluğunu hissetmemize neden oldu desek herhalde yanlış olmaz. 

Sonuç olarak hatalarla geçirdiğimiz ve kaybettiğimiz iki hafta geride kaldı. Elbette bu ligde kaybedeceğiz de, belki de daha çok mağlubiyet göreceğiz ama bu iki haftada 7 gol yemek biraz ayıp oldu. Umarım iki haftada yapılan hatalardan dersler çıkarılır ve Tavşanlı deplasmanından mutlu döneriz sonra da derbiyi beklemeye başlarız. Adana Demirspor'u da tebrik eder, başarılar diler ve yazımı şu söz ile noktalamak isterim:

'KUPALARA DEĞİL ACILARA SEVDAMIZ'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder