9 Ekim 2012 Salı

MAÇ YAZISI : KAYSERİ YOLSPOR 4 - TOROSLAR BELEDİYESPOR 7

* www.yerelfutbol.com için yazdığım Bölgesel Amatör Lig 5. Grup 3. hafta maçı yazısı...



Bol gollü maçların seyir zevki açısından yüksek olduğu kabul edilir genellikle; ama Pazar günü izlediğim bu maç benim kişisel tarihimde bu genellemeye konulmuş kalınca bir şerh olarak yer etti şimdiden. Maç yazısı yazarken “15. Dakikada şöyle oldu, 20. Dakikada böyle oldu” şeklinde maçın kritik anlarına dair ayrıntılı notlar düşmeyi ben de önemserim. Ama Pazar günü Kayseri’de öyle bir maç izledik ki; bu notları detaylı olarak tutmak hem imkansızlaştı, hem de ortada futbol namına çok fazla bir şey olmadığı için anlamsızlaştı. Yenen birbirinden acayip tam 11 gol, beş metreden direğe nişanlanan, kaçan pozisyonlar vs..

Kayseri Yolspor’un, diğer Kayseri temsilcisi Kocasinan Şimşekspor’u yendiği sezonun açılış maçından sonra “Kayseri Yolspor'u ise bu galibiyet yanıltmamalı; rakiplerine göre daha üstün görünseler de, henüz BAL standardında bir oyun ortaya koymaktan uzak, orta sıraları hedefler bir görüntüleri var.” Diye yazmıştım; Toroslar Belediyespor gibi daha kuvvetli bir rakip karşısında izledikten sonra az bile söylediğime karar verdim. Kayseri Yolspor özellikle savunma kurgusunda radikal değişikliklere gitmezse orta sıralar bile fazla iddialı bir hedef olur. Toroslar Belediyespor da geçtiğimiz sezonki, grubu domine eden görüntüsünü aratan; hücumdaki üretkenliğine karşılık savunmasında ciddi açıklar veren bir futbol ortaya koydu. Her ne kadar yollarına kayıpsız devam etseler de, ilerleyen haftalarda kendilerini bekleyen tehlikeler açısından bir alarm zili olarak kabul etmemeliler haftasonu oynadıkları Kayseri Yolspor maçını.

Aslında oyunda daha iyi başlayan Kayseri Yolspor’du. İlk dakikalardaki baskılı oyunlarının karşılığını, daha 5. Dakikada hafta içinde Kayseri Şekerspor’dan transfer ettikleri Önder Kılıç’ın ayağından gelen golle aldılar. Ancak 9 dakika sonra konuk ekibin sağ uç oyuncusu Abdullah Elçiçeği sahneye çıktı ve maçın kaderini Toroslar Belediyespor lehine çeviren gollerinden ilkini kaydetti. Bu gole 17. Dakikada Yolspor’un ön liberosu Gökhan Savranlar, sağ kanattan kullanılan kornere iyi yükselerek takımını yeniden öne geçirdi. Ancak Abdullah Elçiçeği resitali henüz bitmemişti; bu oyuncusunun attığı 2 golle devre arasına Toroslar Belediyespor 2 – 3 önde girdi; zaten bu gollerden sonra oyunun da skorun da üstünlüğü Toroslar Belediyespor’a geçti ve maç sonuna kadar bu üstünlük devam etti.

İkinci yarı, oyunun kopuşuna ve oynanan şeyin futbol olmaktan çıkıp Japon kalesi’ne dönüşüne sahne oldu. Toroslar Belediyespor, rakip savunma arasına attığı her topta Kayseri Yolspor kalecisiyle karşı karşıya geldi; bir süre sonra bu durum öyle bir hal aldı ki; biz tribündekiler farklı farklı pozisyonları izliyor değil de televizyondan aynı pozisyonun tekrarını izliyormuşuz gibi bir ruh haline büründük. Kayseri Yolspor’sa sakatlığı nedeniyle ilk onbirde başlayamayan Ayvaz Koç’un 58. Dakikada oyuna girmesinden sonra rakip kaleyi daha sık zorlamaya başladı; burada da Toroslar Belediyespor savunması ciddi açıklar verdi. 58. Dakikayla ilgili bir diğer önemli not da Kayseri Yolspor kalecisi Kemal Erkılıç’ın rakip takım atağını ceza sahası dışında elle kesmesi ve aynı pozisyonda sakatlanarak yerini İsmail Gümüş’e bırakmasıydı. Eğer maçın orta hakemi bu pozisyonu sarı kartla geçiştirmek yerine kırmızı kartını kullansaydı skor farkı ( o sırada 2 – 4’tü) açılabilirdi; hoş, yine de açıldı ya… Kayseri Yolspor’un ikinci yarıda bulduğu 2 golle Toroslar Belediyespor 4 golle karşılık verince maç, 4- 7 konuk takım lehine sonuçlandı.

Oyuna giren iki kalecisinin de hatalı goller yediği, savunmasının tel tel döküldüğü maçta Kayseri Yolsapor’un sağ kanat oyuncusu Mesut Dalkıran, forvet Önder Kılıç ve oyuna sonradan giren orta saha oyuncusu Ayvaz Koç’un ayakta kalabilen isimler olduğu söylenebilir. Toroslar Belediyespor’daysa sezon başı 2. Lig ekini Fethiyespor’dan kadroya dahil edilen kaptan Ökkeş Uğur Güneş’in orta sahanın göbeğindeki etkili oyunu ve tabii ki sağ kanattaki etkili oyununu 3 golle süsleyen Abdullah Elçiçeği’nin performansı galibiyeti getirdi. Ayrıca oyunca 74. Dakikada giren 1995 doğumlu forvet Anılcan Güney’in de attığı 2 golle galibiyette pay sahibi olduğunu eklemeliyim.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahada yaşanan gerilimi da ayrı bir not olarak düşmeli. Tamam kabul; hakem Hasan Yanık, zaman zaman hatalı kararlarıyla tepki çekti ve özellikle sarı kartlarda standardı sağlayamadı ancak skora etki eden tek hatası Kayseri Yolspor kalecisi Kemal Erkılıç’ı oyundan atmamasıydı. Buna rağmen Kayseri Yolsporlu oyuncuları çileden çıkaran, rakip futbolcuların ve hakemin üzerine yürümelerine neden olan neydi; anlaşılamadı. O hengamede tespit edebildiğim kadarıyla Kayseri ekibinin kaptanı Emin Gök ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Maçın biteceği dakikalarda yine bir Mersin temsilcisiyle oynayan Kocasinan Şimşekspor’un da Mersin Büyükşehir Belediyesi Meskispor deplasmanında 4 – 0 mağlup olduğu haberi geldi. Bu sonuçla toplamda 5 maç yapmış olan Kayseri BAL temsilcileri, birbirleriyle oynadıkları tek maç dışındaki (O maçı 2-0 Yolspor kazanmıştı) hiçbir maçtan 3 puan çıkaramamış oldu. Gerek alınan skorlar, gerekse de sahadaki oyunlar bu senenin Kayseri’nin her iki BAL temsilcisi açısından karabasanlarla dolu olarak geçeceğini gösteriyor.



STAT: Sümer Stadı 2 No.lu Saha

HAKEMLER: Hasan Yanık, İlker Gürsoy, Çağlar Akın (Antalya Bölgesi)

KAYSERİ YOLSPOR: Kemal Erkılıç (Dk.58 İsmail Gümüş),  Erkan Özkardaş, Emin Gök, Yavuz Sıtkı Yılmaz, Koray Koç, Gökhan Savranlar, Mahmut Karayakaya (dk.46 Ebubekir Baydilli) Mesut Dalkıran, Yunus Emre Gülhan (Dk.58 Ayvaz Koç), Önder Kılıç, Cüneyt Salın

TOROSLAR BELEDİYESPOR: Ümit Kurt, Adnan Arslan, Mahmut Usanmaz, İbrahim Erdem, İbrahim Gümüş, Erhan Eşkın (Dk.60 Emirhan Yaşa) Abdullah Elçiçeği, Ökkeş Uğur Güneş, Mahir Kara, Mesut Akşit, (Dk.73 Anılcan Güney), İbrahim Can Direybetoğulları

GOLLER: Dk.5 Önder Kılıç, Dk.17 Gökhan Savranlar, Dk.64 Ebubekir Baydilli, Dk.74 Ayvaz Koç (Kayseri Yolspor) Dk.14-27-32 Abdullah Elçiçeği, Dk.53 İbrahim Can Direybetoğulları, Dk. 70 Mahir Kara, Dk.83-89 Anılcan Güney (Toroslar Belediyespor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder