1 Ekim 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : KÜTAHYASPOR 0 - DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ 1


* Bölgesel Amatör Lig 10. Grup 1. hafta mücadelesini Ali Yılmaz, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/Alikevicius]


Yaptığı transferler ve oynadığı iki kupa maçında göstermiş olduğu başarılı performansla taraftarını büyük beklenti içine sokan Kütahyaspor, ilk maçında sahasında Dumlupınar Üniversitesi’ne 0-1 mağlup oldu.

Pazar günü olması, sezonun ilk maçı olması ve beklentiler nedeniyle maça ilgi büyüktü. Ancak bir sürprizle karşılaştı Kütahyaspor taraftarı. 2007-2008 sezonundan sonra ilk kez maça biletle girdi seyirci. Gençlik Spor İl Müdürlüğü aldığı bir kararla maçları biletle (3 TL) izlettirme kararı almış.

Biraz da sahadaki futboldan bahsedelim. Perşembe günü oynanan Kızılcahamamspor maçı Kütahyasporlu futbolcuları bir hayli yormuş. Bu yüzden takım ilk 15 dakikadan sonra bitkin gözüktü. Maça gelen seyirci “Şimşek” gibi bir sezona giriş bekliyordu Kütahyaspor’dan ama oyunculardaki yorgunluk buna engel oldu. Maçın henüz başında defans oyuncusu Burçin ile kaleci İlyas Burak topu ön direk dibinde aralarında sıkıştırdılar. Birisi dokunup kornere atsa hiçbir şey olmayacakken ikisi de topu birbirine bırakınca DPÜ forveti Onur, topu aralarından alıp ağlara gönderdi : 0-1

Bu dakikadan sonra Kütahyaspor topa hakim taraftı. Ancak pozisyon üretmede güçlük çekti Mavi Şimşekler. Rakip savunma arasına Genç Ömer’i kaçırarak pozisyona girmek istediler ama yan hakemin sürekli kalkan ofsayt bayrağı buna mani oldu. Sakat Mehmet Sert’in yerine forma giyen tecrübeli futbolcu Göksel Yaman da uzun boyuna hava toplarında etkili olamadı.

2. yarıya hızlı başladı Kütahyaspor. Çağatay Acar’ın direkte patlayan topu taraftarı heyecanladırmaktan öteye geçemedi. Ömer Ankaralıgil ve Göksel Yaman girdiği net pozisyonları değerlendiremedi. Zaman zaman ani kontrataklara çıkan DPÜ’lü oyuncular İlyas Burak’ı geçemeyince maç 1-0 DPÜ lehine bitti. İlyas Burak’a değinmeden geçemeyeceğim. Goldeki hatası büyüktü ve taraftardan büyük tepki aldı ama 2. yarıda 3 net pozisyonu önleyerek farkın açılmasına engel oldu.

Kütahyaspor sezona hazır gözükmedi ya da başta da belirttiğim gibi yorgunluk gerçek oyunlarını göstermelerine engel oldu. Fatih Tüfek ve Mehmet Sert’in katılımıyla daha iyi görüntü çizecekleri aşikar. Ancak taraftar da hemen karamsarlığa kapılmamalı. Maalesef Kütahya seyircisinde bu hep var. İlk haftadan hüküm vermeye, birilerinin koltuklarını sallandırmaya başladılar bile. Böyle bir şeyin kimseye faydası olmaz. Sezon sonuna kadar destek sürmeli ve hedefe giden yolda takım yalnız bırakılmamalı. Kütahyaspor iyi bir takım, işler yoluna mutlaka girecektir. Ama bugün, ama yarın.

Birkaç söz de DPÜ takımı için söylemeliyim. Oyuncularını genellikle üniversiteye BESYO okumak için gelen futbolculardan seçen DPÜ iyi bir takım kurmuş. BAL’da ilk sezonları olmasına rağmen pek çok takımın canını yakacaklardır mutlaka. Sağlam savunma hattı ve etkili kanat oyuncularına sahipler. Dün göstermiş oldukları performansı umarım diğer takımlara karşı da devam ettirirler.


TARİH ve YER: 30.Eylül.'12 Pazar Dumlupınar Stadı 14.30

HAKEMLER: İsa Yaldız - Mesut Yüksel - Gökhan Özbey

KÜTAHYASPOR:23.İ.Burak - 2.Yücel 3.D.Hüseyin 18.Cihat (Dk.85 A.Enes) 6.Burçin
(Dk.77 Selim) 7.M.Korkmaz 8.Ahmet Özsülün 9.Ömer 10.Çağatay (Dk.63 Ö.Utku)
14.Göksel Yaman 11.Anıl

YEDEKLER:12.Yakup Aytaç - 4.Yunus Buzbuz 5.Selim 13.A.Enes 15.Ö.Utku
16.erhan 17.Mehmet Sert

TEK.SORUMLU: İzzet Köktaş

DPÜ SPOR:1.Alihan Balcan - 2.Aykan Birinci 3.Özkan Kutlu 4.Y.Emrah Okumuş
5.A.Nail Akkanat 6.Gökay Köhle 7.Yunus Demircioğlu (Dk.84 Sefa) 8.Melik Kara
9.Onur Varol (Dk.77 Saffet) 10.Şaban Maral 11.Muhammet Yılmaz (Dk.89 Muhammet)

YEDEKLER:12.Neşet Özgür Özoğlu - 13.Saffet Berber 14.Berkan Buluşlu 15.Sefa Bilgin
16.K.Kaan Köse 17.Sercan Hüsem 18.Deniz Güneş

TEK.SORUMLU:Mehmet Acet

GOL:Dk.7 Onur Varol...................0-1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder