16 Ekim 2012 Salı

MAÇ YAZISI : ALTAY 0 - ANADOLU SELÇUKLUSPOR 0


* 2. Lig Beyaz Grup 6. hafta mücadelesini Abdullah Azmi Öncel, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/ortabek]

Yazının başında Alsancak Stadı'nın zeminine değinmek isterdim ancak zemin hakkında söyleyecek söz dahi bulamıyorum. Maçtan bir önceki akşam Karşıyaka - Adana Demirspor maçının da bu statta oynandığını da belirtmek isterim.

Maça geçtiğimiz hafta Bayrampaşa deplasmanından aldığı 3 puanın moraliyle hazırlanan Altay 'da Teknik Direktör Beyhan Çalışkan, geçen haftaki maçın 11'inde 2 değişikliğe gitti. Sakatlanan Erdal Güneş 'ın yerine Aykut'a 11'de şans tanıyan Beyhan Hoca, Abdullah'ın yerine de iyileşen Serhat Akın'a forma verdi. Ayrıca Altay'da 5 golü bulunan Abdulkadir'in ardından 2 golle en fazla gol atan Abdullah Apak, bu sezon ilk kez yedekte kaldı.

Maçın başında kontrolü ele almak isteyen 2 takım da sıkça pas hatalarıyla üstünlüğü ele alamadı. Maçın ikinci 10 dakikalık diliminde Anadolu Selçukluspor alışılagelmiş İlhan - Rıdvan -Yusuf merkezli pas organizasyonlarıyla topu solda Semih'e ileterek pozisyonlar bulmaya başladı. Hava toplarında da etkili olan hücum oyuncusu Yaser'in indirdiği topları da etkili olan konuk ekip, 18.dakikada santrafor Yaser'in kaleci Ali ile karşı karşıya kaldığı pozisyonla ilk etkili gol pozisyonunu oluşturdu. Bu pozisyonda Yaser topu kalecinin solundan gönderdi ancak kale direğinin yanından giden top auta çıktı. 36. dakikada Anadolu Selçukluspor'da Semih Türe'nin vuruşunda top üstten dışarıya gitti. 39. dakikada Altay savunmasından sıyrılan İlhan Aydoğdu , karşı karşıya pozisyonda topa vurdu, Altay kalecisi Ali Şaşal son anda topu kornere tokatladı. Altay'da yaptığı pas hatalarıyla ve fizik olarak güçsüz oyunuyla dikkat çeken ve tribünün tepkisine maruz kalan  Hüseyin Kuday, 42.dakikada yerini Cihan'a bıraktı. Formasını çıkartarak soyunma odasına yönelen Hüseyin'in çok sinirli olduğu açık bir şekilde belli oluyordu. Altay'ın ilk atağında ise  45. dakikada Serhat Akın 'ın sağdan kestiği topa Abdulkadir Kuzey penaltı noktası üzerinden kafayı vurdu, kaleci Ahmet Sabri topa uzandı ancak  top direk dibinden auta gitti.

Maçın ikinci yarısında da kontrol Anadolu Selçukluspor orta sahasında idi. 48. dakikada Rıdvan Sağlam topu Altay savunmasının arkasına bıraktı, hareketlenen Yaser'in yakın mesafeden vuruşunu kaleci Ali Şaşal ayaklarıyla çıkarttı. 72. dakikada Altay savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan sağ bek Fikret ceza alanı içinden sert vurdu, top az farkla dışarıya gitti. Bir kaç dakika sonra yine Fikret benzer bir pozisyondan sonuç alamadı. Yaser'in yerine oyuna giren Rıfat da kale sahası içinde topa yetişemeyerek %100 lük bir pozisyonu da harcamış oldu. Altay cephesinde orta saha oyuncusu Aykut'un kişisel becerisiyle 3.bölgeye getirdiği toplar stoperler tarafında kesilince İzmir ekibi net pozisyonlara giremedi. Maçın geri kalan bölümlerde ikili mücadelelerin etkisi ve zemin kaynaklı sakatlıklar sebebiyle oyun sıkça durdu. Ekrem Gerginci 'nin son düdüğüyle maç 0-0 sonlanırken, Konya temsilcisinde kaçan 3 puanın üzüntüsü yaşanıyordu. 

STAT: Alsancak
HAKEMLER: Ekrem Gerginci, Felat Tekeş, Şaban Azizoğlu
ALTAY : 0
Ali Şaşal Vural, İsa Akgöl, Ahmet Yakak, Oğulcan Gökçe, Metin Yüksel(Dk 74. Yakup Sertkaya) Volkan Altın, Serhat Akın, Hüseyin Kuday ( Dk. 41 Hüseyin Cihan Avcu),  Abdulkadir Kuzey, Mustafa Aykut Turan, Halil Yılmaz (Dk. 59. Abdullah Apak)
Yedekler :
Caner Kayan, Deniz Durmuş,  Seyfettin Serkan Akın, Murat Suci,

ANADOLU SELÇUKLUSPOR :0   
Ahmet Sabri Fener, Mehmet Abdullah Çoban, Volkan Fındıklı, Fikret Topaloğlu, Uğur Bulut, Yusuf Akyel, İlhan Aydoğdu, Rıdvan Sağlam, Yaser Hacımustafaoğlu (Dk. 77 Rifat Erdem) , Semih Türe (Dk.85 Serhat Mermer), Aykut Uluç (Dk. 62 Kenan Karışık)
Yedekler :
Deniz Yıldırım, Feyyaz Belen, Serhat Mermer, Ali Kafadar, Can Demir Aktav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder