29 Ekim 2012 Pazartesi

MANİSA BELEDİYESPOR'A DAİR...

Bölgesel Amatör Lig 8. Grup'ta mücadele eden Manisa Belediyespor'un performansını Musa Akar değerlendirdi. [https://twitter.com/Rakaasum]

Şapçı başarıyı getirecek mi?

Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta mücadele eden Manisa Belediyespor lige şampiyonluk parolasıyla başladı ancak 4 maçta sadece 5 puan alabildi. Geçtiğimiz sezon şaşalı haberlerle transferlerini duyuran Belediyespor bu sezon tam tersini uyguladı. Transferleri çok fazla basında yer almadı. Geçen sezon Belediyespor için milyonlar harcandı söylentisinin bu sezon ortaya çıkmasını böylelikle önlediler. Yeşil-beyazlıların 4 maçlık lig performansını değerlendirecek olursak: Lig’in açılış haftasında bir diğer Manisa temsilcisi Salihli Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Belediyespor’da bu sonuç sıcak havalara bağlandı. Ligin ikinci haftasında kendi evinde İzmir İl Özel İdarespor’u konuk eden yeşil-beyazlılar rakibiyle 1-1 berabere kalarak puan saçmaya devam etti. İki haftada 4 puan kaybeden teknik adam Saadettin Dülger için bu maçtan sonra tehlike çanları çalmaya başlamıştı. Üstelik maçta hakem tarafından tribünlere gönderilmesi olayların gelişmesine tuz biber ekti.

Uşak maçı istifayı geciktirdi

Dülger takımın kaderini
değiştiremeyince istifasını sundu.
Lig’in 3. haftasında Uşak İl Özel İdarespor’a konuk olan Manisa Belediyespor’da tek hedef galibiyetti. Güçsüz rakibi karşısında Belediyespor’da puan kaybı yaşanması halinde Dülger dönemi 3. hafta sonunda sona erecekti ancak korkulan olmadı. Dülger’in öğrencileri karşılaşmanın ilk yarısında fileleri havalandıramasa da ikinci yarıda rakibine 6 gol atarak Uşak’tan 3 puanla döndü. Deplasmandan 3 puanla dönen yeşil-beyazlılar ligin en zor maçlarından biri olan Balçova Belediyespor’u mağlup etmenin hesaplarını da yapıyordu. 3 maçta 3 galibiyet alan rakibiyle 4 puanlık farkı eritmek için bu maçtan galip ayrılmaya mahkumdu. Maça Belediyespor iyi başladı ancak 40. dakikada Balçova Belediyespor golü buldu. Yeşil-beyazlılar’ın ikinci yarıdaki performansı golü bulmaya yetmeyince maçtan 1-0 yenik ayrılan taraf oldu. Bu maçın ardından 4 maçta sadece 5 puan toplayan Manisa Belediyespor, lider Balçova’nın 7 puan gerisine düşünce olanlar oldu.

Dülger istifa etti, Şapçı’yla el sıkışıldı

Şapçı yuvaya döndü.
Maçın sona ermesinin ardından yaklaşık saat 17:00 sıralarında Saadettin Dülger istifa ettiğini açıkladı. Beklenen istifanın gelmesi yönetiminin de işini kolaylaştırdı. İstifanın kabul edilmesinin ardından tüm gözler Manisaspor A2 takımının eski antrenörü Hakan Şapçı’ya çevrildi. Akşam saatlerinden yapılan toplantı sonucunda Şapçı ismiyle anlaşıldı. Hakan Şapçı’ya ayrı bir parantez açmak lazım. Kendisi Belediyespor’da antrenörlük kariyerine başlamış ardından Manisaspor’un alt yapısında görev almaya başladı. Manisaspor A2 takımının antrenörlüğünü yaptığı sırada gözünün A takım antrenörlüğünde olduğu devamlı söylendi durdu ancak herhangi bir gelişme yaşanmadı. Haziran ayında Manisaspor’da yönetimin değişmesi sonucu kendisi alt yapı koordinatörlüğüne getirildi. Fakat Temmuz ayında A2 takımı antrenörü ve yardımcısıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle istifa etti. İstifanın ardından açıklama yapmak yerine hep susmayı tercih etti. Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 1,5 ay önce A takımını istediği yönünden açıklamaları basında yer aldı. Manisaspor’dan görev beklerken kendisini yeşil-beyazlı takımda buldu. İyi mi oldu yoksa kötü mü oldu bunu zaman gösterecek ancak bir değişikliğin yaşanması gerekiyordu. Kendisine görevinde başarılar diliyorum. Umarım sezon sonunda 3. Lig hedefine ulaşırız.

Bu ara yönetime de birkaç uyarıda bulunmak lazım. Profesyonel bir kulüp olma yolunda ilerleyen Manisa Belediyespor’da yönetimle futbolcuların arasındaki samimiyet dikkat çekici boyutlarda. Futbolcu hocasını muhatap alacağına yöneticiyi kendisine muhatap alıyor. Futbolcular ile yöneticiler arasına bir duvar örülmesi gerektiğine inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder