21 Ekim 2012 Pazar

7. HAFTA SONA ERERKEN 3. LİG'TEN NOTLAR...

1-) Sezonun ilk maça çıkmama vakası bu hafta yaşandı. 3. Grup'ta oynanması gereken Maltepespor - Diyarbakırspor maçı konuk ekibin maddi imkansızlık nedeniyle deplasmana gelmemesi yüzünden oynanamadı. Diyarbakırspor'un bu sezon ciddi bir ekonomik kriz yaşadığı bilinmedik şey değildi. Ancak işin deplasman giderlerini karşılayamayacak noktalara gelmesi sanırım herkes için biraz sürpriz oldu. Şimdi Diyarbakırspor hem bu maçtan 3-0 hükmen mağlubiyet alacak, hem de 3 puan silme cezası. Maça çıkmamanın tekrarlanması halinde - ki genellikle böylesi durumlarda tekrarlanır - ligten ihraç edilecek ve amatörün yolunu tutacak. 

2009-2010 sezonunda Süper Lig'te oynayan Diyarbakırspor
3 yılda 3 kez küme düştü, şimdiyse amatöre doğru yol alıyor.

2-) Diyarbakır'ın 3. Lig'teki diğer temsilcisi açısındansa işler beklenenden çok daha iyi gidiyor. 1. Grup'ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, bu hafta oynayacağı Anadolu Üsküdar 1908spor maçı öncesi oynadığı 6 lig ve 2 kupa maçından galibiyetle ayrılmış; "profesyonel liglerin çıktığı bütün resmi maçları kazanan tek takımı olma" unvanını elinde bulunduruyordu. Bu haftayı 3-1 galibiyetle geçen Sarı - Kırmızılılar unvanlarını korumayı başardılar.

3-) 2. Grup'ta Gebzespor haftaya 3 puanla ve 17. (sonuncu) sırada girmişti. Rakip deplasmanda İskenderunspor 1967'ydi. Bu maça kadar 8 gol atan Gebzespor, rakibine 7 gol birden atıp maçtan 2-7 galibiyetle ayrıldı. Ancak 4'er puanlı Silivrispor ve Adıyamanspor'un da haftayı galibiyetle kapanması sonucu Gebzespor'un sıralamasının değişmemesi haftanın ilginç notlarından biriydi.

4-) 7. haftaya galibiyetsiz giren 4 takım vardı : Çorumspor (1. Grup), Elazığ Belediyespor - Diyarbakırspor - Mardinspor (3. Grup). Maça çıkmayan Diyarbakırspor'u da sayarsak bu takımların dördü de haftayı mağlubiyetlerle kapattı ve galibiyetle tanışmamış takım sayısında bir değişme olmadı. Üçü de 3. Lig'e bu sezon düşen Çorumspor, Diyarbakırspor ve Mardinspor henüz puanla tanışmamış takımlar; Elazığ Belediyespor'unsa 1 beraberliği bulunuyor.

5-) Lige geçmişten kalan cezaları nedeniyle -3 puanla ve transfer yasağı ile başlayan Kocaelispor'a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Sezon başında kapısına kilit vurulma noktasına kadar gelen Kocaelispor, imkanlarına göre çok iyi bir grafik çiziyor. Bu hafta zorlu Çorum Belediyespor deplasmanından 1-3 galibiyetle döndüler ve 5 puanla 13. sırada kendilerine yer buldular.

6-) Puan kaybetmeden yola devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un yanısıra namağlup iki takım daha bulunuyor, ki ikisi de gruplarında lider. 4 galibiyet, 3 beraberliği bulunan Sivas Dört Eylül Belediyespor 15 puanla 2. Grup'ta; 6 galibiyet, 1 beraberliği bulunan Altınordu ise 19 puanla 3. Grup'ta lider durumda. 

7-) 2. Grup'un en fazla gol atan iki takımından biri olan Gebzespor'un (15 gol) son sırada bulunmasının dünya tarihinde başka bir örneği var mıdır bilinmez. Aynı gole sahip Bursa Nilüferspor'sa 9. durumda bulunuyor. 1. Grup'taysa en çok gol atan takım 17 golle 7. Tekirova Belediyespor. 3. Grup'un en çok gol atan takımı 22 golle 2. sıraya yerleşen Darıca Gençlerbirliği. 

8-) 54 takım arasında henüz gol atamayan tek takım Mardinspor. 3. Grup'un dibine çakılan Mardin ekibi, şu ana kadar 7 maçta 35 golü kalesinde gördü.

9-) Gol Krallığı yarışında 5 gole ulaşan 6 futbolcu birden zirvede. 1. Grup'ta Gökhan Aydıngül (Tekirova Belediyespor); 2. Grup'ta Kemal Akbaba (Bursa Nilüferspor), Muhammed Fatih Kanat (Batman Petrolspor), Özer Kutlu (Ümraniyespor); 3. Grup'ta İbrahim Fatih Dilek - İbrahim Yılmaz (Darıca Gençlerbirliği) yarışı önde götüren futbolcular.

2 yorum:

  1. Üstat, dokuzuncu maddeye takıldım. İstanbulsporlu Ali Işık'ın altı golü yok mu?

    Bu arada, benzeri bir "kısa notları" bugün soL Gazetesi'nde yayınladık. - http://www.alperkaya.org/sol-panorama-23-ekim-2012

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Alperim, onun da 6 golü varmış. Ben bu yazıyı yazdığım sırada TFF'nin sitesinden yazmıştım ve o sırada 6 golü olmadığından eminim. Sonradan işlediler demek ki.

    YanıtlaSil